Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gimnazjum a nauka i przyszłość

Multiman

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem w 3 klasie gim. I ostatnio sobie tak pomyślałem.. skoro ludzie już próbują klonować ludzi a technika jest w chuj wysoka że omg to po co my ciągle uczymy się tradycyjnymi metodami? Pewnie za 15 lat to już bedzie urządzonko ktore wlączasz i trzymasz kiedy gadasz z obcokrajowcem a one ci pisze co on powiedział. Inny przykład nawet teraz bo ide na programiste moge sobie napisac skrypt i programik ktory mi wyliczy ze x to np. 5 a y to np. 8 i mi napisze krok po kroczku jak to rozwiazac gdzie klamre dac itp. Pwnie za 30 lat to już bedzie hoho technologia a ten polski system nauczania bedzie miliard lat za murzynami aztekami indianami. A wy co otym sadzicie?

Opublikowano

15 lat? teraz mozna bez problemu takie cos zrobic... dobry program do pisania glosem i cos aby to automatycznie tlumaczylo i wyswietlac przetlumaczony tekst

Opublikowano

Ale przyszłosc uzaleznienia od kompów jest nieunikniona. i rozumiem ze wolisz tradycje

Przyszłość sprawia, że komputery są w stanie nas wspomagać, ale nigdy nie można doprowadzić do tego, żeby się od nich uzależnić. Żeby zostać programistą należy troszkę tę matematykę rozumieć. W szkołach zmuszają do wysiłku psychicznego, żeby nie być pustym idiotą, który nie będzie wiedzieć, co zrobić, kiedy wystąpi nagła awaria prądu i całą komputeryzację szlag trafi. Technicy są bardzo potrzebni, a oni muszą pewną wiedzę posiadać.

Opublikowano

Zauważ że Japonia , chce w przeciągu kilku następnych lat wprowadzić coś takiego że gdy człowiek umrze , oni podmienią mu najważniejsze rzeczy w ciele człowieka czyli serce , nerki , płuca itd ... na implanty i komputerowo chcą przywrócić człowieka to życia ... Łot de fak ?

W Polsce mogli by coś zmienić , tak jak jest w Ameryce , zauważcie że wyprawka co roku do szkoły kosztuje ok. 400-800zł ( w zależności od klasy ) , nie lepiej było by zainwestować 500zł na jakiegoś tableta bądź 1000zł na laptopa który mógł by służyć uczniom przez 5/6 lat , zadania można by było zadawać w formacie pdf bądź w notatniku ... , Polska nie zauważa że cywilizacja idzie do przodu a my do tyłu ...

Opublikowano

Szkoła jest tylko do podstawowej wiedzy z zakresu różnych dziedzin, najwięcej się uczy poprzez własne doświadczenie i jest to najlepsza forma nauki. Świat zmierza w technologię elektroniczną więc elektrycy/informatycy/mechatronicy będą potrzebni. Myślę że za 30 lat to może nawet Polski nie być jak nie innych dodatkowo państw xD

Opublikowano

A jak chciałbyś się uczyć.Co to znaczy "tradycyjne metody"? Może za te 15 lat różne urządzenia będą odwalały wszystko za nas, ale póki co tak nie ma i te "15 lat" trzeba jakoś przeżyć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...