Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Neostrada do 10mb/s.

Intesive

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pewien problem, otóż od jakiegoś czasu wieczorami i tak po godzinie 18 czasem mam kiepskiego neta, tj. jak gram w gierki online to mam straszne lagi. Nie wiem co się dzieje, ponieważ kiedyś mogłem grać i w nocy bez żadnego laga, co mnie teraz dziwi ponieważ w ogóle nie da się grać. Internet mam od neostrady do 10mb/s. To test z speedtesta robiony minute temu http://www.speedtest.net/my-result/2996211655 Normalnie mam download speeda 10mb/s.

Opublikowano

Podpisywałeś z nimi kontrakt na neta o "do" 10mb/s. To nie znaczy że tyle możesz mieć.

Wnioskuje po neo że mieszkasz w bloku, domyśl się że wszyscy użytkownicy którzy posiadają neo w bloku są podpięci do 1 skrzynki, a 1 skrzynka na np. 5-7 osób to troche za mało.
Dolicz do tego że te osoby teraz siędzą na necie i oglądają yt / ściągaja coś / maja fb czy chu wi co włączone.

W prost, masz net z neo jesteś połączony z innymi użytkownikami a jak wiemy większość osób siedzi wieczorem na PC. w ciągu dnia nie będziesz miał problemów z netem ponieważ za pewne są w pracy / sql.

graphic.png
Opublikowano

Jeśli dzieje się tak tylko wieczorem to za pewne jest spowodowane przeciążeniem sieci. Ale możesz dla pewności zrestartować router i ponownie się zalogować. Możesz też zadzwonić do tp i upewnić się czy nic się nie stało na lini, bądź czy nie ma innych problemów z ich strony.

Opublikowano

Jeśli mieszkasz na wsi to jeszcze gorzej, możesz tracić zasięg. Albo co gorsze sieć jest przeciążona.

Poczekał bym na twoim miejscu jeszcze do jutra jeśli jutro tak będzie zadzwonił bym do nich.

Tak wgl. to neo to największe badziewie jakie jest możliwe :/

PS. u mnie też neta muli 0,0?

graphic.png
Opublikowano

Ja w neo mieszkajac w zadupiu ktorego nie ma w google maps mialem net do 20Mbit/s niby, ale faktyczne transfery siegaly 100Mb/s download i 40Mb/s upload... ale sie przeprowadzilem i mam swiatlowodowy 10Gbit/s na caly blok, gdzie ja jeden korzystam z tego i jeszcze 1 mieszkanie gdzie jest pani ktora korzysta z neta dziennie 10-15minut i prawie tego nie obciaza... wiec 1.5Gb/s download i 700Mb/s upload jest najmniej, wiec np. podczas uploadowania czegos lub sciagania czegos z hostingow plikow (mam jeden z premium :D) to pliki 1,5-2gb sa od razu..

Moje posty:  100 200 300 400 500 600 700 800 900 1000 1100 1200 1300 1400 1500 1600 1700 1800 1900 2000

Opublikowano

Jeśli dzieje się tak nie tylko wieczorem to najlepiej zadzwonić do orange i zgłosić to. Sprawdź jeszcze czy telefon domowy (jak jest) działa dobrze. Jeśli nie działa to stało się za pewne coś na linii i powinni to naprawić.

Opublikowano

Zgłaszaj to do Orange ponieważ takie parametry łącza nie są zgodne z umową. Prędkość do 10Mb/s gwarantuje prędkość

minimum - 1Mb/s

A ty masz poniżej tego więc po prostu zgłoś, przyjdzie technik i może coś wskóra. ;)

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Mam tak samo, mam neta 4mbp/s, mieszkam na wsi. Neta mam z Netica, wpiszcie sobie w google, taki operator co działa w woj.wielkopolskim w niektórych wsiach i miastach.

Opublikowano

Ja mam też podobny problem. Także mam neta z Orange do 10Mb/s a dochodzi mi w pobieraniu do 800kb/s MAX ale w pobieraniu np. na Steam mam już 1Mb/s ale dosłownie przez chwilkę potem znów 800Kb/s :/ Mieszkam na wsi, kolega niedaleko mnie ma ten sam internet i ma to samo. Możliwe, że to wina słabego kabla, nwm. Da się jakoś wskórać żebym wyciągnął przynajmniej 1Mb/s ? :/

P.S. Ja taką prędkość mam cały czas neizależnie od pory dnia.

Jak mi się skończy umowa biorę z Netii 20b/s.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...