Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info] Recenzja Iphone 5s - moim okiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Dnia 21.09.2013 przyszedł mój pre-order iphone 5s w wersji gold 32gb a więc użytkuję go już kilka dni i chciałbym trochę o nim opowiedzieć :

Pierwszą nowością jest to że Iphone5s posiada już nowy system Ios7 Który na tym telefonie po prostu Zapier.. bez ścinek ani nic ,

Mój egzemplarz osiągną 2602 punkty w teście Benchmarki GeekBench 3 przy czym Iphone 5 zdobył tylko 1294 punkty !!

Bateria w Iphone 5s jest to litowo-jonowy akumulator o pojemności 5,92 Wh (1558 mAh) w iphone 5 było to 5,45 Wh (1440 mAh) jak narazie bateria trzyma mi ok 3 dni intensywnego korzystania z internetu słuchania muzyki itd w iphone 5 bateria (nowa) trzymała mi 1/2 dni.

Nowością jest też czytnik linii papilarnych zwany także Touch-iD który sprawuję się naprawdę dobrze !

Poprawiono też kamerę ! nadal niestety posiada ona 8mp lecz naprawdę robi wspaniałe zdjęcia oraz nagrywa filmiki slow motion z 120fps !

Jak narazie to tyle .

TUTAJ FILMIK (NIE MOJEGO AUTORSTWA) Z 120FPS SLOW MOTION :

891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

lel, ok 3 dni INTENSYWNEGO uzytkowania neta czy tam muzyki i neta? z dupy wziałęś tą opinie czy co chwile telefon ładowales? jak przy mocniejszym procesorze i pojemnosci ciut więcej 5s wyrabia tyle.?

Sympatyczny, Kochający, Umiłowany, Romantyczny, Wielki, Inteligentny, Empatyczny, Ludzki - po prostu JA!

Opublikowano

lel, ok 3 dni INTENSYWNEGO uzytkowania neta czy tam muzyki i neta? z dupy wziałęś tą opinie czy co chwile telefon ładowales? jak przy mocniejszym procesorze i pojemnosci ciut więcej 5s wyrabia tyle.?

Sam się dziwie ! na serio 3 dni intensywnego użytkowania jak nie wierzysz mogę pokazać ss jak znowu naładuję :)

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Hydro H110

Creative Sound Blaster Z

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Sam się dziwie ! na serio 3 dni intensywnego użytkowania jak nie wierzysz mogę pokazać ss jak znowu naładuję :)

Pewnie bo bateria nowa :D Pamiętasz ile Ci trzymała 5 na początku? Mi dłuugo, mam ją pół roku i ładuję co noc ;d

52624516092558498069.png

Odpięte dziś po 6 rano.

Opublikowano

to pokaż, choć czasem się to glitchuje, bo się zastanawiam, czy się przesiąść na 5S'a za jakiś czas czy podziękowac wieloletniej współpracy z apple i przejść na androida :DDDD a tak wgl to ile zapłaciłeś? bo ja nie w temacie, i czy wersja kolorystyczna wpływa na cene jakoś? i jak Ci chodzi ten home button w porównaniu do 5 ?

@Desret, bo na początku telefonu uzywasz do smsowania i telefonowania i czasem do neta to sie nie dziw xD ja teraz siedze na 3G all day all night o ile nie zdarze wylaczyc w domu i mam wlaczone google facebooka snapchata sialalala i też ładuje co noc

Sympatyczny, Kochający, Umiłowany, Romantyczny, Wielki, Inteligentny, Empatyczny, Ludzki - po prostu JA!

Opublikowano

to pokaż, choć czasem się to glitchuje, bo się zastanawiam, czy się przesiąść na 5S'a za jakiś czas czy podziękowac wieloletniej współpracy z apple i przejść na androida :DDDD a tak wgl to ile zapłaciłeś? bo ja nie w temacie, i czy wersja kolorystyczna wpływa na cene jakoś? i jak Ci chodzi ten home button w porównaniu do 5 ?

@Desret, bo na początku telefonu uzywasz do smsowania i telefonowania i czasem do neta to sie nie dziw xD ja teraz siedze na 3G all day all night o ile nie zdarze wylaczyc w domu i mam wlaczone google facebooka snapchata sialalala i też ładuje co noc

Home działa bardzo dobrze lecz na początku nie mogłem się przyzwyczaić :D ja dałem 770euro za pre-order w wersji gold nie wiem czy kolor ma znaczenie ale raczej nie ! Jeśli był bym na twoim miejscu to poczekał bym do czerwca na nowego ip6 :) lecz jeśli masz możliwość wymiany albo coś to wymieniaj :)

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Hydro H110

Creative Sound Blaster Z

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

No to nieźle zabuliłeś... 3 tysiące za telefon, naprawdę trzeba mieć za dużo pieniędzy. Ach, ci użytkownicy apple, mówią, że nawet w iPhone 3G iOS działa idealnie a zawsze jak wychodzi coraz to nowszy model piszą, że jest o wiele płynniejszy i wydajniejszy. xD Nie mówię, że jest inaczej ale ciśnie się na usta kilka słów. Co do tematu, to myślę, że jest on zbędny. Po co on w ogóle jest? Jakieś suche informacje i filmik z neta.

Opublikowano

No to nieźle zabuliłeś... 3 tysiące za telefon, naprawdę trzeba mieć za dużo pieniędzy. Ach, ci użytkownicy apple, mówią, że nawet w iPhone 3G iOS działa idealnie a zawsze jak wychodzi coraz to nowszy model piszą, że jest o wiele płynniejszy i wydajniejszy. xD Nie mówię, że jest inaczej ale ciśnie się na usta kilka słów. Co do tematu, to myślę, że jest on zbędny. Po co on w ogóle jest? Jakieś suche informacje i filmik z neta.

Zbędny to jest ale twój komentarz :) dodam jeszcze ze 3k zł ? W Polsce to duzo ? Oke rozumiem ale ja mieszkam w Holandii i tutaj sobie mogę na takie cos pozwolić :)

Dodam ze telefon spadł mi z szafki na panele i nic mu wie nie stało oraz tył sie nie palcuje tak jak w ip 5

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Hydro H110

Creative Sound Blaster Z

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

zbędny to jest żywot takiego gimbusa jak Ty skip :) :) :) :) :)

no tak, dla Ciebie 3 tysiące to przesada bo ledwo masz podkręcony gównodroid za 500 zł i grasz na nim w majnkrafta xD

ja w polszy mam ajfona 5, to dopiero oznaka bogactwa. w UK pokojówka w hotelu czy babka co zamiatała ulice miała ajfona 5, więc co za problem dla reszty europy 5S polaki cebulaki

"nawet w iPhone 3G iOS działa idealnie a zawsze jak wychodzi coraz to nowszy model piszą, że jest o wiele płynniejszy i wydajniejszy. "

ahh, Ci użytkownicy gównianego androida, mówią że nawet SGS II chodzi płynnie a jak wyszedł SGS IV to sie zesrali że jest o wiele płynniejszy i wydajniejszy, tak samo będzie z SGS V więc zamknij morde?

Opublikowano

Ale to prawda ze iOS 6 działa lepiej na ip3g niż 4.1 :c + dzisiaj zauważyłem cos śmiesznego gdy wyłączyłem budzik to ekran zaczą mi faulować ? Fajne złudzenie :)

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Hydro H110

Creative Sound Blaster Z

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

zbędny to jest żywot takiego gimbusa jak Ty skip :) :) :) :) :)

no tak, dla Ciebie 3 tysiące to przesada bo ledwo masz podkręcony gównodroid za 500 zł i grasz na nim w majnkrafta xD

ja w polszy mam ajfona 5, to dopiero oznaka bogactwa. w UK pokojówka w hotelu czy babka co zamiatała ulice miała ajfona 5, więc co za problem dla reszty europy 5S polaki cebulaki

"nawet w iPhone 3G iOS działa idealnie a zawsze jak wychodzi coraz to nowszy model piszą, że jest o wiele płynniejszy i wydajniejszy. "

ahh, Ci użytkownicy gównianego androida, mówią że nawet SGS II chodzi płynnie a jak wyszedł SGS IV to sie zesrali że jest o wiele płynniejszy i wydajniejszy, tak samo będzie z SGS V więc zamknij morde?

Całkowicie rozumiem, każdy ma swoje fetysze, lubisz onanizować się do Apple, można to zrozumieć ale proszę, nie ujawniaj się z tym. Masz bogatych rodziców, kupują ci prezenty bo dostałeś 5 z przyrody, spoko. Dodam, że tym masz 99 lat, chętnie poznam cię na skype, w końcu jesteś taki dorosły, prawda? Co do tego, że mój komentarz jest zbędny Jakors, ten temat służy do dyskusji z tego co zauważyłem.

Opublikowano

już na skype'a nie wchodze, nie będe dla jakiegoś 12-13 letniego gnoja wchodził na skype'a żeby uslyszec glos jakiejs pizdy XDD będe chciał usłyszeć damski głos - to zadzwonie do dziewczyny. przyrode mam, ale jako rozszerzenie w liceum :D :D z tym to trafiles

Opublikowano

Zapraszam na skype : mr01dada01 czekam w godzinach 18/21 bo teraz mam troche pracy a co do tematu to zauważyłem ze iTunes ma czasami problemy z rozpoznaniem iPhone 5s :c

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Hydro H110

Creative Sound Blaster Z

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Serio ludzie bez urazy ale kto was robil? Wyklucac sie o glupie telefony.

Swoja droga Jakors i Zapomnailemmaili dalibyscie sobie loozu bo oskarzacie go o to, ze jest gimbem a sami sie tak zachowujecie no sory...

Skip wiesz, moze i to troche bez sensu bo recenzja nie polega na napisaniu 3 zdan o telefonie i wstawieniu nie swojego filmiku ale jak sobie chlopacy chca gadac o nowym przyciagaczu slinki od Apple to co im zabronisz. Maja pieniadze to niech sobie nawet plywaja w produktach Apple co tez nie oznacza ze macie sie przez to wywyzszac bo wasz wjazd o 500 zl 'gownodroidzie' zostawia po sobie wiele do myslenia.

Osobiscie nie jestem fanem Apple i nie sadze ze iPhone 5S to najwieksza zmiana w telefonie na swiecie z reszta tak jak i S3 na S4 ale nie oznacza to, ze jesli uwazam ze ktos jest fanboyem to go od razu zrownuje z blotem. I to sie tyczy obu stron bo wszystkie 3 osoby zachowuja sie tutaj jak zywiace sie cudza zloscia fanboye rywalizujacych ze soba firm smartfonow...

I tak pisze to z mojego 'Szajsunga' jesli tak to nazywacie jednak uwazam ze nie macie za grosza szacunku do cudzych preferencji.

Pierwsza osoba, w historii MPC Forum.pl która przekroczyła kamień milowy 100d online.

32Aef.png

By Alicexcullen

"So many people will idolise, while their own success is in their reach... Don't forget, you're able to design your own universe."

Opublikowano

Swoja droga Jakors i Zapomnailemmaili dalibyscie sobie loozu bo oskarzacie go o to, ze jest gimbem a sami sie tak zachowujecie no sory...

Skip wiesz, moze i to troche bez sensu bo recenzja nie polega na napisaniu 3 zdan o telefonie i wstawieniu nie swojego filmiku ale jak sobie chlopacy chca gadac o nowym przyciagaczu slinki od Apple to co im zabronisz. Maja pieniadze to niech sobie nawet plywaja w produktach Apple co tez nie oznacza ze macie sie przez to wywyzszac bo wasz wjazd o 500 zl 'gownodroidzie' zostawia po sobie wiele do myslenia.

Osobiscie nie jestem fanem Apple i nie sadze ze iPhone 5S to najwieksza zmiana w telefonie na swiecie z reszta tak jak i S3 na S4 ale nie oznacza to, ze jesli uwazam ze ktos jest fanboyem to go od razu zrownuje z blotem. I to sie tyczy obu stron bo wszystkie 3 osoby zachowuja sie tutaj jak zywiace sie cudza zloscia fanboye rywalizujacych ze soba firm smartfonow...

I tak pisze to z mojego 'Szajsunga' jesli tak to nazywacie jednak uwazam ze nie macie za grosza szacunku do cudzych preferencji.

Ahh te kłutnie na mocforum :D Idę po popcorn :DD a tak na serio to kto zabroni nam pisać o czymś co posiadamy i dzielić się opinią ? możesz mnie nazywać jak chcesz fanboyem apple nie jestem a wiec mowcie sobie co chcecie ..

Jest problem z połączeniem do głośnika bt lecz wystarczy na chwilę włączyć airdrop i wyłączyć potem wifi wyłączyć i połączyć się z głośnikiem a potem z wifi :)

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Hydro H110

Creative Sound Blaster Z

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Coś w tym jest ale szlak bierze gdy ktoś wyzywa od gimbusów i dodaje "XDDDDDD". Myśli taki, że jest wielkim trollem internetowym. Świadczy to o jego inteligencji, która do najlepszych nie należy. No ale skoro to poprawia jego samoocenę, to proszę bardzo. Dyskutować i wyrażać zdania nikt nie zabroni ale można zachować przy tym choć odrobinę kultury. Pozdrawiam razem z moim gównodroidem.

Opublikowano

Coś w tym jest ale szlak bierze gdy ktoś wyzywa od gimbusów i dodaje "XDDDDDD". Myśli taki, że jest wielkim trollem internetowym. Świadczy to o jego inteligencji, która do najlepszych nie należy. No ale skoro to poprawia jego samoocenę, to proszę bardzo. Dyskutować i wyrażać zdania nikt nie zabroni ale można zachować przy tym choć odrobinę kultury. Pozdrawiam razem z moim gównodroidem.

Odrazu mówię możecie mnie zbanować nawet na te 30dni za obraze itd .

Ty kurwa jebany bachoże myślisz że jesteś jakiś fajny ? szukasz kolegów w internecie bo rodzice cię nie kochają ? weż spierdalaj na boisko za piłką pobiegać a nie bd się udziełać na forum wmiarę inteligentnych ludzi zaznaczę "W MIARE INTELIGĘTNYCH" ponieważ jak ja tylko widzę twoj nick to mnie kurwica bierze.Twoja sygna sama mówi za siebie lookasz jakiś temat i jebiesz postami

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Hydro H110

Creative Sound Blaster Z

Samsung 840 EVO 500GB

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...