Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wyrwanie zębów.

StoneKnight

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Niestety mam do wyrwania dwa zęby, w tak młodym wieku ;x

Nie da się już ich uratować a ja nie mogę bez bólu spożywać posiłku bo wielkie dziury w zębach ( chyba szóstki ) zresztą już były robione chyba dwa razy, usuwane nerwy i plombowane, teraz te dwa zęby się ukruszyły i straciły plomby i są wiele dziury, tak że nie da się uratować i tylko zostanie wyrwanie ;x

Chciałbym się dopytać co do znieczulenia, popytałem wujka, tate i ciotkę i oni mówili, że nawet jeśli dadzą znieczulenie to i tak ten okropny ból będę czuł.

Osobiście wierze, że jest to możliwe bo chyba rok temu, miałem robionego owego zęba i niby miałem znieczulenie i za znieczulenie zapłaciłem a kurde rzucało mnie na fotelu bo dosłownie wszystko czułem, od tego momentu na punkcie dentysty normalnie mnie mdli, dawniej nie było tego problemu, znieczulenie i nic kompletnie nie czułem a ten ostatni przypadek to normalnie był dla mnie najgorszy.

To jak to jest wreszcie z tym znieczuleniem przy wyrwaniu zębów ?

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

ja chodze prywatnie do dentysty i jak mi zrobi znieczulenie i nadal boli to doklada tego preparatu xD

jak bedzie cie bolalo to go popros zeby ci jeszcze dodal znieczulenia

blekitny_meczet_turcja_stambul.jpg

Opublikowano

Współczuje ;c

Jak kiedyś byłem na wyrywaniu to miałem znieczulenie i nie czułem. Grunt to dobre nastawienie! :D

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Znam twój ból bo u mnie siódemka (chyba) była nie do odratowania (w wieku 14 lat) i bolało mnie nawet ze znieczuleniem.Ale to zależy od sprzętu bo chodzę teraz do innego daje znieczulenie i nie boli (mniej boli bez znieczulenia niż ze znieczuleniem u tamtej :) )

Nic tu nie będzie !!!

Opublikowano

Nie rozumiem później jak ja będę rozgryzał twardsze posiłki, przecież nie jest chyba tak, że po utracie zęba/zębów człowiek musi ograniczyć posiłki.

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

Będziesz mógł normalnie sam mam z dolu prawej strony wyrwanego tylko mniejszą siłą używam tej strony ale jem to co jadłem więc nie bój się o to.Są jeszcze inne zęby i trzeba sobie radzić :)

Nic tu nie będzie !!!

Opublikowano

Kurde nie wyobrażam sobie tego wyrywania, mam kompletnie urażoną psychikę przez tą jedną dentystkę, do tej pory gdy tylko pomyślę o tym bólu to mnie ciarki przelatują ;x

Nie wiem jak tak było można, zrobiła zaszczyk i od razu wzięła się za zęba, ja krzyczałem że mnie boli a ona że zaraz przestanie, no tak zaraz przestanie ....

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

Ja przy wyrywaniu (było to dość dawno) miałem znieczulenie w postaci zamrożenia. Nawet nie wiedziałem kiedy skończyła go wyrywać, nic nie poczułem.

Opublikowano

Ona daje jakąś tam określoną dawkę, jeśli jest dla Ciebie za mała i dalej boli to powinineń jej to w jakiś sposób zakomunikować wtedy poda Ci silniejsze znieczulenie. A jeśli miała Cie w dupie to zmień lekarza.

Opublikowano

Zależy jakie posiadają znieczulenie w tym gabinecie, ja w ostatnim czasie miałem wyrywane trzy ósemki w tym dwie które nie były wyrośnięte, czyli miałem rozcinane dziąsło i wyrywany ząb z kości, znieczulenie które dostałem zabiło ból nic nie czułem gorzej było jak zeszło znieczulenie. Poproś żeby przepisali Ci ketanol to bardzo dużo daje.

Opublikowano

Ja będę miał gorzej ... =[

Będę miał leczenie kanałowe, ale mam już 14 lat, życzcie mi powodzenie bo nie wiem jak bym to wytrzymał bez znieczulenia ...

mca.png

Zapraszam na server Mini-Game, ip: HiveMc.Eu Najczęściej gram w splegg'a!

Opublikowano

Zależy jakie posiadają znieczulenie w tym gabinecie, ja w ostatnim czasie miałem wyrywane trzy ósemki w tym dwie które nie były wyrośnięte, czyli miałem rozcinane dziąsło i wyrywany ząb z kości, znieczulenie które dostałem zabiło ból nic nie czułem gorzej było jak zeszło znieczulenie. Poproś żeby przepisali Ci ketanol to bardzo dużo daje.

Jej a to dlaczego w ogóle tak szybko wyrywają te ósemki ?

Mi osobiście do tej pory pojawiła się jedna ósemka i niestety jak patrzę w tego zęba to wystaje tylko mały kawałek i reszta jest zasłonięta dziąsłem ;x

Kurde ząb przecież dobry a trzeba będzie go wyrywać bo dziąsło nie zeszło ?

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

Trochę cię zdenerwuję :P Rok temu miałem wyrywaną szóstkę. I wspomnień nie mam za dobrych nie dosyć że krzyczałem z bólu na cały gabinet to jeszcze pojawiły się komplikacje i trwało to 3 godziny... ;_;

Opublikowano

Wiesz u mnie dentystka po zrobieniu znieczulenia odczekuje krótki okres czasu (minutka lub dwie) i pamiętam jak miałem wyrywanego (jeszcze mlecznego) to czułem tylko że tymi szczypcami mnie za głowę ciągnie dość duży korzeń miał ten ząb, lecz bólu nic nie czułem naprawdę, po to jest znieczulenie aby nie bolało a jeśli rzucało cię na fotelu to chyba coś jest nie halo, albo potrzebowałeś większej dawki albo jesteś jakoś niewrażliwy na znieczulenie, raczej to pierwsze. Tak jak mówisz być nie powinno! Albo drzyj japę albo zmień dentystę

ja wciagałem kakao xD ale szału nie było ;p

Opublikowano

To co wy macie za dentystów pewnie jakieś staruchy i sobie nie trafiają . Moja dentystka robiła mi leczenie kanałowe 8 i nic nie bolało, tylko długo trwało :X

Ale powiedziała że mam tak ze po 6 miech ząb się skruszy i będzie trzeba nowego włożyć, ja wybrałem zęba porcelanowego za 700 zł :p

Polecam ci zmianę dentysty to już lepiej iść do dentysty za free( ubezpieczenie).

Opublikowano

4 zęby w życiu wyrwałem ;) i to w ciągu 1 miesiąca wszystkie ;p poproś o znieczulenie, możesz zabulić za to, ale lepiej dołożyć parę dyszek i nie cierpieć niż skręcać się z bólu ;) Na znieczuleniu będziesz miał tylko dziwne uczucie, może lekko zaszczypać ;)

I hope life teach you good... I hope...

Opublikowano

Oj tam, ja miałem ząbka wyrywanego, to wbiłem,

dostałem 2 znieczulenia jedno po drugim,

wyrwała ząbek tak że nie zauważyłem kiedy i do widzenia. :)

Ale jak wchodziłem to byłem trochę obsrany. :D

650311402782440296730.jpeg

Mój PC:

CPU: I5 2500k I GPU: Sapphire HD7950 Vapor-X I PSU: be quiet! L8 CM 630W I MOBO: MSI Z77A G43 I RAM: Patriot 2x4GB 1600MHz I CASE: Fractal za 400zł NW

Opublikowano

A ja w UK mam zajebistą dentystke i wszystko za darmo :D

Ja jak sobie robiłem to takie znieczulenie mi dała że nic nie czułem.

Ew.Gaz rozweselajacy czy coś, mojemu kuzynowi z tym wyrywali 4 zęby na raz,

Play to have fun, not to win.

Opublikowano

Jeśli chodzi o mnie to przy znieczuleniu nie czuję nic, żadnego bólu.

Tylko czuję jakbym miał jakąś kluskę w buzi, bo mi to puchną dziąsła. :p

Opublikowano

To co wy macie za dentystów pewnie jakieś staruchy i sobie nie trafiają . Moja dentystka robiła mi leczenie kanałowe 8 i nic nie bolało, tylko długo trwało :X

Ale powiedziała że mam tak ze po 6 miech ząb się skruszy i będzie trzeba nowego włożyć, ja wybrałem zęba porcelanowego za 700 zł :P

Polecam ci zmianę dentysty to już lepiej iść do dentysty za free( ubezpieczenie).

A to dlaczego wgl te ósemki się tam szybko zużywają ?

Mi nie dawno pojawiła się jedna ósemka....

nieregulaminowa sygna

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...