Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z łączeniem z internetem

Wujek Google.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam taki problem, że nie mogę się połączyć z laptopa do routera. Posiadam w domu kilka innych komputerów.

1. Stacjonarny - Windows 7 (łączy się prawidłowo)
2. Laptop Fujitsu Siemens - Vista (nie łączy się gdy w routerze ustawiłem WPA/WPA2 Personal)

3. Dell (jakiś stary) - Windows XP (nie łączy się od kiedy kupiłem nowy router)

4. TV Philips serii 6000 (6008k)

Router TP-Link WR740N

Ostatnio chciałem sobie podłączyć Tv z pkt. 4 do internetu, przez WiFi. Grzebałem w routerze i zmieniałem hasła i protokoły uwierzytelnienia. Zmieniłem na WPA/WPA2 Personal. Wtedy TV się podłączył i działa prawidłowo. Wtedy poszedłem do komputera z pkt. 1 i połączyłem się przez WiFi. Działa jak należy. Kolejny był laptop z pkt. 2. Nie chce się połączyć. Gdy klikam "diagnozuj problem" pisze, że minął czas oczekiwania lub akcja przerwana przez użytkownika (czy jakoś tak) i mogę już tylko wrócić do punktu wyjścia. Czy możecie jakoś pomóc ?

CPU: i7 5820k GPU: Asus GTX 660 RAM: G.Skill Ripjavs 4 16Gb MOBO: Gigabyte x99 Gaming 5P CASE: FD Define XL

Klawiatura: Sharkoon SkillerMech SGK1 Mysz: Razer Naga 2012 Headset: Sennheiser HD558 Mikrofon: Novox NC-1 Monitor: Syncmaster TA350

Opublikowano

Może ma jakąś starą kartę i nie śmiga. A czy rodzaju transmisji nie przestawiałeś? Albo czy jak zmienisz na to co było to się łączy?

Jeśli nie chcesz zmieniać na słabsze szyfrowanie bo się o wi-fi boisz to zmień na słabsze tak żeby laptopa śmigał ale dodaj filtrowanie adresów mac, jakieś to dodatkowe zabezpieczenie jest.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...