Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Edycja silnika Tibi 7.6

Web Kam

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów, mam pewien problem, chciał bym sobie trochę przerobić.

Tylko nie wiem od czego zacząć, nie wiem nawet jak postawić taki server na kompie.

Czytałem kilka poradników ale większość linków z nich nie działa i nie wiem jak zkompilować ots.

Więc proszę was o pomoc, doradźcie mi co mam zrobić.

Opublikowano

Zacznij od postawienia czystego ots pod 7.6, wymysl sobie tematyke poniewaz takie temeatyczne otsy sa teraz popularne. Wymysl swoja historie, skille, npc i mape

Silnik:

http://www.mpcforum.pl/topic/1049436-silnik-imperior-ots-76/

Mapa

RME

Do skilli,npc itp potrzeba znac lua i xml

Co do kompilacji , mysle ze jak juz skonczysz robic takiego ots to nie bedzie dla ciebie problemem

Opublikowano

jeżeli to twój pierwszy serwerek sql nie polecam , Tibia 7.6 nie ma już takiego polotu , jaki to ma być serwer ?

hight exp ? , ENFO? , RPG? - pisz pw chętnie pomogę

Opublikowano

jak sama nazwa tematu wskazuje

[Problem] Edycja silnika Tibi 7.6

A serwery od 8.1+ sa dopiero SQL, XML jest latwiej zcrashowac i bugowac ale jak dla nauki sa bardzo proste

oczywiście wiadomo, że jak jakiś nieogarnięty dzieciak wpierdoli 50 kodów z innych for, nawet tego nie przetestuje to tak się dzieje. Ja miałem swój server, na którym grywało po 80+ osób, server cieszył się dużym zainteresowaniem co za tym idzie był stabilny, więc coś w tym jednak jest.. Różni się to tylko tym, że w xml postacie zapisują sie w formacie Xml na komputerze i można je edytować, silnik bezpośrednio pobiera dane z danych xml. Jednak masz racje, że baza danych MySQL działa o wiele stabilniej i szybciej, jednak jest to gorsze wyjście dla początkujących.

Co do aktualnych serverów, niestety nie ma już inicjatywy XML, jedynie zostaje jeden z najlepszych silników TFS, jednak bez mysql niestety się nie obejdzie.

Ps. jeśli potrzebujesz cos wkompilować, albo poprostu się tym interesujesz napisz do mnie na priv, oddam subetlną paczkę kompilatora z bibliotekami, wyślę poradnik ew. kiedy będe mieć czas będę mógł spróbować pomóc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...