Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Słuchawki do 500zł.

wallet666

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, poszukuję słuchawek do kwoty (około) 500zł, chodzi mi o słuchawki które będą przede wszystkim wygodne, czyli: nauszne, takie aby wchodziło w nie całe ucho (a mam dość spore); konstrukcja zamknięta; najlepiej bez mikrofonu (po co płacić za coś z czego się i tak nie będzie korzystało), ale mogę przecierpieć; co do wyglądu i koloru to właściwie nie ma większej różnicy. Przeznaczenie to głównie gry, ale nie tylko, mają nadawać się również do filmów czy muzyki.

Kilka ostatnich pozycji jakie miałem (pomijając tescowe za 15zł):

- Plantronics GameCom 377 - Były całkiem niezłe z wyjątkiem tego, że mnie uciskały po godzinie czy dwóch.
- Creative Fatal1ty - Niewygodne za małe muszle, uciskały mnie więc je oddałem po tygodniu.
- Steelseries Siberia V2 - Dźwięk dobry, wygodne.. przez pierwsze 10 miesięcy, teraz ta gąbka zrobiła się płaska (odgniotła się zupełnie i uszy boją już po niecałej godzinie od założenia), mikrofon padł po 6 miesiącach.

Teraz tak, popatrzyłem sobie troszkę na opinie i recenzje między innymi :

- Logitech G35 - Ogólnie wydają się całkiem fajne, co prawda cena jest dość spora i wierząc recenzji z PClab jakość muzyki jest niska, oraz są pewne problemy ze stereo przy filmach, ponad to mają mikrofon co dla mnie nie jest plusem.

- Sennheiser HD380Pro - Jeśli chodzi o filmy i muzykę to opinie są bardzo dobre, gorzej z ceną i dźwiękiem w grach.

- Razer Tiamat 2.2 - Spora cena, jeśli chodzi o dźwięk w grach to ponoć są bardzo dobre, natomiast jeśli chodzi o muzykę i filmy to wybadają co najmniej słabo ze względu na za dużą ilość basów.

- Razer Electra - Cena dla mnie dobra, jest to miks, ponoć nadają się zarówno do gier jak i filmów, jak na razie jest to mój faworyt i jeśli nie znajdę nic innego to prawdopodobnie wybiorę te (choć konkurują z nimi te G35).

Co do hejta na Razera, nie mam nic przeciwko tej firmie jak i temu, że po wyrobieniu sobie opinij cenią swoje produkty. Mam klawiaturę i myszkę od nich ponad 3 lata (w grudniu będą już 4 lata) i nic złego się z nimi nie dzieję, jestem bardzo z nich zadowolony, według mnie są warte swojej ceny.

Jeśli jest to zły dział to przepraszam i proszę przenieść na właściwy.

Opublikowano

Sennheiser robi najlepsze produkty z firm które podałeś. Jak interesują Cię również gry to może coś z serii PC ? Poczytaj jakieś recki/opinie. np. PC333D lub PC360/350, są lekko ponad cenę którą podałeś

Opublikowano

Skoro chwalisz Razera, polecam Blackshark'i.

Nie chwalę go, ale też nie mam nic przeciwko niemu, z jego klawiatury i myszki jestem zadowolony. Co do słuchawek, to mają mikrofon, co jak pisałem jest dla mnie minusem poza tym spora cena, wygląd rzeczywiście oryginalny. Niestety raczej ich nie wybiorę.

Sennheiser robi najlepsze produkty z firm które podałeś. Jak interesują Cię również gry to może coś z serii PC ? Poczytaj jakieś recki/opinie. np. PC333D lub PC360/350, są lekko ponad cenę którą podałeś

Wiec tak, wszystkie mają mikrofony:

- PC333D - Wygląd mają... słaby, po prostu mi się nie podobają, co prawda cena przystępniejsza niż pozostałych propozycji.

- PC360 - Z wyglądu podobne do HD380; opinie co do dźwięku w grach są zachęcające, nie wiem jak z muzyką; gorzej z ceną, to już naprawdę spora kwota.

- PC350 - Podobnie jak PC360, wybrał bym je, gdyby nie cena, ale jeszcze się zastanowię.

Przejżałem jeszcze na szybko inne z tej serii PC, wygląd mają w porządku, tylko wszystko drogie strasznie, trochę szkoda mi inwestować, aż tyle w coś z czego mogę nie byś zadowolony, przykładowo RS160, cena już ponad mój budżet (tak wiem, ze są bezprzewodowe)...

Czekam na dalsze propozycje / opinie.

Opublikowano

A masz jakąś dobrą kartę dzwiękową? Bo bez sensu jest kupywanie dobrych słuchawek do byle jakiej dzwiękowej.

A tak polecam:

Piooner SE-A1000

BrainWavz HM5

Pomagam w sprawach komputerowych

Opublikowano

A masz jakąś dobrą kartę dzwiękową? Bo bez sensu jest kupywanie dobrych słuchawek do byle jakiej dzwiękowej.

Co do kart dźwiękowej to mam niestety zwykłą zintegrowaną, jeśli uznam, że dźwięk nie jest wystarczający zainwestuję w lepszą, choć na razie nie maiłem takiej konieczności. Pisałem, chodzi mi głównie o komfort użytkowania.

A tak polecam:

Piooner SE-A1000

BrainWavz HM5

- Piooner SE-A1000 - Wyglądają dobrze, opinie również są w większości pozytywne, co do ceny to ani nie zachęca ani nie odstrasza, powiedzmy że wygryzają z konkurencji te G35.

- BrainWavz HM5 - Podobnie jak poprzednie, ze względu na cenę stawiam je koło Sennheiserów.

Opublikowano

Co do kart dźwiękowej to mam niestety zwykłą zintegrowaną, jeśli uznam, że dźwięk nie jest wystarczający zainwestuję w lepszą, choć na razie nie maiłem takiej konieczności. Pisałem, chodzi mi głównie o komfort użytkowania.

To już lepiej kup dźwiękówkę, różnicę poczujesz nawet na jakichś słabiutkich słuchawkach.

Kupiłbym np. Xonara DG czy cuś takiego i ~350 zł na słuchawki by było

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...