Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nagrywanie filmikow na yt

ShastaMan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc.Z nudow chcialbym robic sobie filmiki z gier i nie tylko i wrzucac je na yt... I tu nadchodzi pytanie

Jakim programem nagrywac ?

Nagrywalem frapsem.Ale denerwuje mnie gdyz duzo zajmuje nawet po renderingu

3minutowy film bez renderingu w avi 720p zajmuje okolo 600mb

Po renderingu 3 minutowy film 720p w avi zajmuje okolo 40mb.

Przy moim uploadzie 50kb/s jest to sporo ....

Czy sa jakies lepsze programy ? Ktore dorownuja jakosciowo frapsowi i filmy mniej zamuja ?

Czym obrabiac filmy ? Chodzi mi dajmy o jakies przejscia...Jakis wstep[intro czy cus]

ie068n.jpg
Opublikowano

Jakość = waga. Jak masz taki internet to najlepiej przesyłać przez telefon w nocy, albo po prostu sobie odpuścić bo bardzo długo będzie Ci się uploadowało. Nagrywanie = Action!, rendering: Vegas do .mp4. :)

he?

Opublikowano

Action! płatny ale bardzo skuteczny,bo nagranie mało waży,zrenderuj w Sony Vegas,albo w Corel VideoStudio Pro X6 ;d konwertowanie, Allok 3GP PSP MP4 iPod Video Converter a cała reszta idzie na youtube ;] powiem ci szczerze że też tak miałem że z nudów chciałem wstawiać filmy i mi się też to już nudzi,ale zaszedłem do ponad 300 widzów więc nie warto odpuszczać ;]

xrdj.jpg

Opublikowano

Action! płatny ale bardzo skuteczny,bo nagranie mało waży,zrenderuj w Sony Vegas,albo w Corel VideoStudio Pro X6 ;d konwertowanie, Allok 3GP PSP MP4 iPod Video Converter a cała reszta idzie na youtube ;] powiem ci szczerze że też tak miałem że z nudów chciałem wstawiać filmy i mi się też to już nudzi,ale zaszedłem do ponad 300 widzów więc nie warto odpuszczać ;]

a podał byś nazwę kanału na yt a co do program też można renderować w format factory

Opublikowano

polecam Camtasia Studio.

Program ten nadaje się jedynie do sklejenia zdjęć, dodania muzyki i kiepskiego renderingu.

Ja do robienia różnych cudnych filmów i przeróbek używałem Vegas Pro 9.0. Jest świetny, ale bardziej dla średnio-zaawansowanych.

650311402782440296730.jpeg

Mój PC:

CPU: I5 2500k I GPU: Sapphire HD7950 Vapor-X I PSU: be quiet! L8 CM 630W I MOBO: MSI Z77A G43 I RAM: Patriot 2x4GB 1600MHz I CASE: Fractal za 400zł NW

Opublikowano

Do renderingu wyłącznie Vegas Pro 9/10/11 ew Corel UVS 11+

Do nagrywania Action!

Najlepsze wg mnie programy.

Camtasia mi się nie podoba(trudna w obsłudze) i nie ma dużo funkcji :E

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...