Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Modern Poland] -=Zapowiedz=- [Już prawie ON] [Real- Life] [Role-Play] PRAWDZIWE ŻYCIE ! , Autorskie Pluginy , Samochody , Prace: Policja,Kolej itd...

Zamorak669

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

post-746124-0-95127700-1380288163_thumb.png

Prezentacja Przyszłego Wielkiego Serwera " Role Play "

Prawdziwe życie

Lub jak ktoś Woli " Real Life "

post-746124-0-05878600-1380288179.jpg

4tZXkC4.png

ZZmqSgx.png

post-746124-0-23687400-1380316550_thumb.png

--== 3 serwerowe SS ==--

post-746124-0-98088300-1380130738_thumb.png

post-746124-0-02600800-1380130743_thumb.png

post-746124-0-91222700-1380130746_thumb.jpg

2m3QuoH.png

25 ‎września ‎2013
------------------------------------------
Opis Serwera Real Life
-------------------------------------------

Witam z tej strony Zamorak669 , w Tym Temacie dowiecie

sie wszystkiego o naszym serwerze Real - Life ModernPoland
Wszystkie Akapity bedą szczególnie opisane , każda Praca
każdy system Ekonomiczny w taki sposób jaki dam rade
Postaram sie wam wytłumaczyć wszystko w jak najprostszy
szczegółowy a zarazem byście wszystko zrozumieli
zanim odwiedzicie nasz serwer
-ModernPoland-

Tak więc zacznijmy od pierwszego Punktu o nazwie

" Historia Gry "

Modern To Piękne Miasto położone w zachodniej Polsce z tąd nazwa
ModernPoland , na Imie masz [Player] Twoje poprzednie Państwo zostało
zalane. Państwo to zwało sie POLSKA , Polska ? przecież ja tu teraz jestem...
Polska zotała okrutnie zalata przez Tsunami na swojej drodze nie pozostawiło nic , Europa i Chiny znikły z Map. Pozostała Garstka ludzi którzy chcą odbudować cywilizacje , lecz doszli do wniosku , że to na marne.
tak wiec zaczeli wszystko od nowa... tak powstało miasto Modern.
może nie długo z czasem powstaną nowe rozwiniete Miasta obok naszego.
wszystko zmieni sie z czasem.. lecz czas juz nie istnieje...

" Ekonomia "

Narodziło mi sie w Myśli Pytanie: jak opisać wam Ekonomie w skrucie...
zrobiłem to w ten sposób. Dla tych którzy nie wiedzą Ekonomia jest to
w prostym języku; Zarabianie Pieniędzmi,rządza nad nimi i wszystko co
związane z nimi nawet Sklepy by chleb nie kosztował 5$ zl a sprzedaż go 10$
wtedy jest to " Bląd Ekonomiczny "
Ekonomia ModernPoland
Jak narazie spotykamy sie z jednym Miastem Modern są
tam Określony stanowiska Sklepowe , Centra Handlowe
można je oczywiście łatwo znaleść ceny we wszystkich Sklepach są takie same [ obowiązuje tylko miasto Modern ] w 2 mieście Ekonomia wyglada
następujaco , 1 miasto tania żywność drogie materiały budowlane na tomiast
w 2 miescie jest odwrotnie. tak na marginesie: na serwerze dostępne są
samochody by nimi jeżdzić nalerzy kupić prawo jazdy za [x] $
następnie znaleść salon samochodowy i zakupić auto.
Miasta są TYLKO połączone Koleją wiec tylko i wyłacznie
tym środkiem transportu możemy dostać sie do innego Miasta
jest to zrobione po to by gracze korzystali z tego środka Transportu.
Pytanie rodzi sie Jak mamy zarabiać ? na to pytanie odpowiem wam
w następnym dziale " Prace i Płace "
Każdy Gracz może posiadać 1 Działke [x] na [x] i to jedyne
dostępne działki , są one Darmowe.
lecz istnieją inne typy Działek np.
działki mieszkalne
działki Firmowe
działki Ekonomiczne
działki mieszkalne to poprostu działki.
działki Firmowe to takie które możemy Kupić za [x] $
i na tej działce zrobić własną Firme i wybudować np.
Sklep , Centrum handlowe , Hotel , Alchemiczny sklep lub
wiele wiele innych pomysłów i oczywiście na tym zarabiać
za odpowiednią kwote dzialkę z twoją firmą można przenieść do danego
Miasta by twoi klijenci zwiekszyli sie o 80 %
działki Ekonomiczne to działki typu Targowiska lub inne

przedsiembiorstwa...

" Prace i Płace "

Tylko u nas istnieje jedyny w polsce Plugin Prac.
są 3 typy pracy Rządowe , Ogolne , Robotnicze
zacznijmy od Robotniczych.
wchodząc pierwszy raz na serwer masz range [Nowy]
z taką rangą możesz mieć tylko i wyłacznie prace
Ogólne czyli zarabiać u innych Graczy i
Robotnicze czyli górnik , drwal czy Kowal
ten typ pracy zarabia przykładowo
100 zl dziennie

po upływie 12 godzin spędzonych na serwerze dostajesz
Automatycznie range [ Obywatel ] z tą rangą możesz już
zarabiać w Pracach Rządowych czyli przykładowo:

Policjant:
Strażak:
Kolej:
Pomoc Drogowa:
czy inne...

Aby zdobyć tą prace musisz znaleść w mieście dany budynek za który odpowiada Praca wymieniona po wyżej Policjant - Posterunek Policji
wejśc do niego następnie do Recepcji tam znajdziesz
tabliczke odpowiedzialną o Prace
Klikając Otrzymasz Prace
następnie musisz wejść do pracy by zarobić
wchodzisz klikając na tabliczke znajdująca sie w odpowiednim miejscu
w budynku. np. na ścianie obok.
Klikając dostajesz dane itemy odpowiadające twojej pracy
i odpowiednie Permissie Pracy
Stanowisko Pracy i oczywiście zarobki np.
godzina spędzona w pracy to 150 $
2 godziny to 300 $
Spędzenie w pracy na AFK grozi grzywną !
Wszystkie Prace opisane bedą w następnym opisie

post-746124-0-06760100-1380382607.png

post-746124-0-82976000-1380316274.png

Nowy serwer nowy Skin !

Jeśli Zapoznałeś się z Projektem Serdecznie Dziękuje ,

Propozycje Budowniczych , Webmasterów proszę pisać

wiadomości na to Konto , Jeśli to dla ciebie możliwe Oceń Projekt

i Wypowiedz się w Komentarzu ! 1 Like to Mało dla ciebie a Dużo dla mnie...

2m3QuoH.png

Opublikowano

1. Murzyn w prezentacji. NA serwer nie wejdę ! Precz z islamizacją i murzynizacją europy !

2. Lajka nie dam, dla mnie to też dużo.

3. Przy takiej prezentacji mało ludzi się zainteresuje. Zrób coś w rodzaju "Ekonomiczna gra" "TEXT" I tu walnąć screena z banku.

4. //Punkt skreślony.

5. Błedy stylistyczne i językowe w prezentacji.

1378394466-U624308.jpg

Mój nowy projekt : Tutaj

Zapraszam wszystkich chętnych, szczególnie tych którzy zawiedli się na metro-crafcie.

Jedyne rzeczy, które mnie w całym mym życiu wzruszyły :

1. Zakończenie Metra 2033 i 2044

2. Zakończenie Scott-a Pilgrima

3.Zakończenie historii portala(1 i 2)

Opublikowano

1. Murzyn w prezentacji. NA serwer nie wejdę ! Precz z islamizacją i murzynizacją europy !

2. Lajka nie dam, dla mnie to też dużo.

3. Przy takiej prezentacji mało ludzi się zainteresuje. Zrób coś w rodzaju "Ekonomiczna gra" "TEXT" I tu walnąć screena z banku.

4. //Punkt skreślony.

5. Błedy stylistyczne i językowe w prezentacji.

dobrze panu podziękuje za wypowiedzenie się.

jeśli coś jeszcze masz do zarzucenia zapraszam na TeamSpeak3

tam mi wszystko wygarniesz jeśli poprawi ci to życie.

ts mogę podac na PW.

Po mimo że prezentacja ci się nie podoba efekty będą wielkie

dlaczego ? 60 % pluginów jest Autorskich [kupowane na zamówienie]

maszyna sprowadzona z Francji co myślę ze nie masz pojęcia o tym nic.

dodatkowo powstają 2 inne serwery do sieci ModernPoland jeśli będziesz śledził temat

dowiesz się więcej.

Wracając , wole pierw wybudować bank i zrobić SS niż ukraść z Internetu

2 jeśli będę miał czas mogę prezentacje poprawić na pro elo opis całego serwera

lecz wymagana grafika nie zmieści się w takim temacie bo jest ograniczenie

i post pisany był by około tygodnia,

A ten cały murzyn to mój skin myślę że większość nie ma z tym problemu jak ty.

2m3QuoH.png

Opublikowano

@up

Ekhem, jakby ci to powiedzieć.. Ja nie jestem rasistą. Jestem patriotą polskim. Nie mam nic przeciwko murzynom i muzułmanom. Po prostu uważam, że polska jest dla polaków a nie dla obcych którzy nie umieją zdania po polsku powiedzieć.(Polecam wypowiedzi naszego ciemnego posła.) Nie mam ogólnie czasu na niszczenie cię na ts-ie. Aktualnie buduję własny serwer, i te zajęcie mnie w 100 pochłania. Efekty nie będą wielkie dlatego, że masz 60% autorskich pluginów. Wiesz czemu tyle serwerów korzysta z ogólnodostępnych pluginów ? Bo są one dobre. Maszyna z francji ? A czym ona się różni od maszyny z polski czy niemiec ? Mam przynajmniej nadzieję, że sam serwer będzie postawiony w polsce. 2 następne serwery ? Radziłbym wypuścić tego a potem dopiero zastanawiać się nad następnymi.Wybuduj bank i zrób SS. Czy ja coś mówię o internecie, kradzieży lub czarnych złodziejach ? Co do wyjebanej w kosmos grafiki... Ja mam w swojej prezentacji grafikę 6000x8000 jeśli dobrze pamiętam, i wszystko ładnie śmiga. To trzeba zrobić sposobem. Robisz grafikę, wrzucasz na Imgshock albo inny hosting a potem odnośnik dajesz tutaj. Proste ? Proste !

1378394466-U624308.jpg

Zapraszam wszystkich chętnych, szczególnie tych którzy zawiedli się na metro-crafcie.

Opublikowano

@up

Ekhem, jakby ci to powiedzieć.. Ja nie jestem rasistą. Jestem patriotą polskim. Nie mam nic przeciwko murzynom i muzułmanom. Po prostu uważam, że polska jest dla polaków a nie dla obcych którzy nie umieją zdania po polsku powiedzieć.(Polecam wypowiedzi naszego ciemnego posła.) Nie mam ogólnie czasu na niszczenie cię na ts-ie. Aktualnie buduję własny serwer, i te zajęcie mnie w 100 pochłania. Efekty nie będą wielkie dlatego, że masz 60% autorskich pluginów. Wiesz czemu tyle serwerów korzysta z ogólnodostępnych pluginów ? Bo są one dobre. Maszyna z francji ? A czym ona się różni od maszyny z polski czy niemiec ? Mam przynajmniej nadzieję, że sam serwer będzie postawiony w polsce. 2 następne serwery ? Radziłbym wypuścić tego a potem dopiero zastanawiać się nad następnymi.Wybuduj bank i zrób SS. Czy ja coś mówię o internecie, kradzieży lub czarnych złodziejach ? Co do wyjebanej w kosmos grafiki... Ja mam w swojej prezentacji grafikę 6000x8000 jeśli dobrze pamiętam, i wszystko ładnie śmiga. To trzeba zrobić sposobem. Robisz grafikę, wrzucasz na Imgshock albo inny hosting a potem odnośnik dajesz tutaj. Proste ? Proste !

przypier***sz się do mojego skina ,że jest czarny ? nie ogarniam cie ale okej.

Nie mam ogólnie czasu na niszczenie cię na ts-ie ? weż człowieku zastanów się co piszesz.

60 % pluginów ? jest ich trochę są one podzielone: samochody , timerank , Prace , i inne dlatego ich jest dużo. aż tyle...

i nie ucz mnie co mam robić bo wpadasz tu i mnie " hejtujesz "

a i maszyna wiesz różni się :) jak będziesz mądry zgadniesz czym

REF 26.09.13

2m3QuoH.png

Opublikowano

Nie przypierdalam się do czarnego skina. Przypierdalam się do de-nacjonalizacji polski. W sejmie mamy ludzi którzy po polsku nawet mówić nie umieją...

Wiem co piszę. Niszczenie oczywiście nie w sensie dosłownym, ale w sensie wygrania dyskusji, która tak wogle to i tak sensu nie ma :P

Z tego co się orientuje(od 2-3 lat jestem technikiem...), większość efektów da się uzyskać już gotowymi pluginami. Jest plugin na auta, prace, timerank itp itd. Tylko trzeba znaleźć odpowiedni i skonfigurować.

Wpadam tu nie po to aby hejtować, lecz po to aby wytoczyć ci twoje błędy. To się nazywa Obiektywa Krytyka.

Maszyna niczym się nie różni. Maszyna z polski 48G ram i 4x2GH będzie taka sama z polski jak i z francji. Bardziej liczy się hosting. Może się różnić ceną, racja. Ale na dłuższą metę myślę, że niemiecka by dłużej wytrzymała. Francuzi rzadko robią wytrzymałe rzeczy.

1378394466-U624308.jpg

Opublikowano

Nie przypierdalam się do czarnego skina. Przypierdalam się do de-nacjonalizacji polski. W sejmie mamy ludzi którzy po polsku nawet mówić nie umieją...

Wiem co piszę. Niszczenie oczywiście nie w sensie dosłownym, ale w sensie wygrania dyskusji, która tak wogle to i tak sensu nie ma :P

Z tego co się orientuje(od 2-3 lat jestem technikiem...), większość efektów da się uzyskać już gotowymi pluginami. Jest plugin na auta, prace, timerank itp itd. Tylko trzeba znaleźć odpowiedni i skonfigurować.

Wpadam tu nie po to aby hejtować, lecz po to aby wytoczyć ci twoje błędy. To się nazywa Obiektywa Krytyka.

Maszyna niczym się nie różni. Maszyna z polski 48G ram i 4x2GH będzie taka sama z polski jak i z francji. Bardziej liczy się hosting. Może się różnić ceną, racja. Ale na dłuższą metę myślę, że niemiecka by dłużej wytrzymała. Francuzi rzadko robią wytrzymałe rzeczy.

Niewiem czego się czepiasz serwer chyba będzie najlepszym na jakim grałem (jeśli wypali)

Jeśli pomogłem, zainteresowałem was lub po prostu chcecie być mili to dajcie 1385649165-U755442.jpg

Opublikowano

Nie czepiam się, samej idei serwera, tylko mówię co mogłoby być zrobione sprawniej i łatwiej. Jakby nie było próbuję pokazać właścicielowi serwera jego błędy podczas planowania i tworzenia prezentacji/serwera.

1378394466-U624308.jpg

Opublikowano

Czekam na server, może być ciekawie. Przy moim necie będą lagi ale to szczegół, życzę powodzenia.

PS ten gośc co hejtuje wszystko co możliwe

ziomek tak podniecasz się Metrem, robisz server na podstawie tego

a czy przypadkiem nie ma Metro 2033 i Metro 2034? [twoja sygnatura geniuszu]

Metro 2044, lećmy do księgarni!

76561198055299373.png
Opublikowano

Jest metro 2033 2044 i jakieś 7 innych przetłumaczonych książek w tym universum. Potem jeszcze z 30 po rusku.

Metro 2044 nie ma. Serwer tworzę bo wydaje mi się, że taki serwer byłby fajny :P

I uświadom sobie, że ja nie hejtuje. Ja wypowiadam swoją opinię i krytykuję niektóre pomysły(i rzeczy zrealizowane).

Hejtowałbym gdybym zaczął pisać :

"TEn serwer jest do dupy, admin to dziecko. Jak on wogle zbudował ten serwer ? Uuuuuuuuuuuuuuuuuu"

1378394466-U624308.jpg

Opublikowano

Rozumiem lecz chiałbym usłyszeć od ciebie 1 dobre słowo.

no różni się ceną masz racje i o to mi chodzi , nie to że nie chce zainwestować w serwer lecz dlaczego gdy mieszkam (przykładowo) na granicy polski , dlaczego ide do sklepu oddalonego ode mnie o 10 metrów i kupuje [x] za 5 zl jak za 50 metrów mam sklep za granicą i kupuje [x] za 3,50.

Hostownia jest Polska lecz jest tak rozwinięta ,że rozwinęli się na skale światową i niczym się nie różni od polskiej maszyny bo to i tak to samo :) ta sama hostownia tylko że we Francji lecz cena inna.

Nie mam nic do ciebie ale moim zdanie troszkę przesadziłeś

pozdrawiam cie

trzymaj się Ciepło :)

2m3QuoH.png

Opublikowano

Nie no, dobre słowa mówiłem w poprzedniej prezewntacji :P Oczywiście czekam na start i postaram się na tenże start znaleść chwilę czasu.

1378394466-U624308.jpg

Opublikowano

Dziękuję za opinie z waszej strony zachęcam do śledzenia tematu.

IP będzie już w ciągu TYGODNIA ewentualnie dwóch jeśli wyjdą problemy.

dziękuję

Pozdrawiam

Trzymajcie się ciepło.

2m3QuoH.png

Opublikowano

Nie no, dobre słowa mówiłem w poprzedniej prezewntacji :P Oczywiście czekam na start i postaram się na tenże start znaleść chwilę czasu.

Dzieciaku wyjdziesz bo robisz zamieszanie nie potrzebnie ja zagram lajk dam a ci sie nie podoba za więcej osob bedzie gralo tu niz na tym gów**e metro?

Opublikowano

Dzieciaku wyjdziesz bo robisz zamieszanie nie potrzebnie ja zagram lajk dam a ci sie nie podoba za więcej osob bedzie gralo tu niz na tym gów**e metro?

Te zdanie może dałoby się przeczytać, gdyby występowały w nim przecinki, ż, ą i inne podstawowe znaki języka polskiego.

I tak dla twojej informacji, metro wyjdzie dopiero za 1-2 miechy, więc nie stresuję się w chwili obecnej konkurencją :P

A zamieszanie się przydaje, automatyczny ref jest....

Zamoraku, tereny modern-city są podobne do terenów polski ? Czy normalna mapa survivalowa ?

1378394466-U624308.jpg

Opublikowano

Następny server ktory ma byc fajny a nie wypali xD

zdziwisz się :) gdyby tak było nie kupował bym pluginów i maszyny ;) pozdrawiam

Te zdanie może dałoby się przeczytać, gdyby występowały w nim przecinki, ż, ą i inne podstawowe znaki języka polskiego.

I tak dla twojej informacji, metro wyjdzie dopiero za 1-2 miechy, więc nie stresuję się w chwili obecnej konkurencją :P

A zamieszanie się przydaje, automatyczny ref jest....

Zamoraku, tereny modern-city są podobne do terenów polski ? Czy normalna mapa survivalowa ?

pisząc Tereny Modern-city na pewno chodzi ci o miasto ,

tak wiec tereny miasta będą podobne do Polski

też dlatego by plugin na samochody się nie bugował

2m3QuoH.png

Opublikowano

Nie o miasto... O to co będzie wokół miasta :P Zwykła generowana mapa, czy jakaś kształtowana ?

1378394466-U624308.jpg

Opublikowano

Nie o miasto... O to co będzie wokół miasta :P Zwykła generowana mapa, czy jakaś kształtowana ?

w około miasta jak na razie postaramy się trzymać płaskość ponieważ w bliskiej przyszłości powstaną tam inne rozbudowane Miasta

jeśli już wyznaczymy teren na 4 nowe miasta po za nimi bedze teren ozdobny

2m3QuoH.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...