Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]tuner usb

Michios

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka.kupilem tuner i jak na tej antence z kompletu to szuka fali to wszytkie kanaly maja klodke

Gdy wepne kablowke to zadnej stacji nie znajduje

sygna.png

Opublikowano

Nie masz cyfrowej w kablowce, podłącz zewnętrzną antenę

Kanały to sobie sprawdź na necie jakie masz w swojej okolicy

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Ta "antena" z zestawu nada się tylko wtedy jak będziesz używał tego bardzo blisko nadajnika i jak nie będzie żadnych przeszkód na drodze do nadajnika. Jeśli chcesz odbierać Dvbt to musisz dokupić lepszą antenę. Ale zanim ją wybierzesz musisz znaleźć najbliższy nadajnik iw zależności od odległości do niego musiszy wybrać antenę.

A jeśli chcesz używać kablówki to musisz wybrać taki tuner który będzie mógł to odbierać. I wydaje mi się że tuner analogowy powinien bez problemu odbierać kablówkę (lecz tu do końca pewny nie jestem).

Opublikowano

To czemu gdy podpiełem pod kablówkę to nie wyszukuje żadnego sygnału.

Marka;EVOLVE Mars HD DVB-T USB Tuner

sygna.png

Opublikowano

Mi wydaje się że tunery do Dvbt czyli cyfrowej telewizji naziemnej nie będą działały z kablówką. Bo z nią jedynie chyba tylko tunery analogowe działają. A do dvbt musisz dokupić sobie mocniejszą antenę.

Opublikowano

To po co kupowales tuner dvb-t? Zeby kablowke ogladac na komputerze? Do tego sa inne urzadzenia.

To co masz dostarczone do tunera powinno wystarczyc, jak nie to ustaw tuner przy oknie z antenka i zobacz czy znajdzie jakies kanaly, jak nie tomusisz kupic zewnetrzna antene (najlepiej siatka).

Opublikowano

sieci kablowe jeśli nadają cyfrowe programy to maja wszystkie kodowane wystarczy wiedzieć jak odkodować w sumie to proste, cyfrowa telewizja naziemna jak wynika z nazwy jest do ODBIORU Z NADAJNIKÓW NAZIEMNYCH a nie sieci kablowych

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...