Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL][1.6.2] UniqueParkour - Parkour na serwerze [Skript Beta 10]

dzikoysk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cieszę się, że Wam się podoba :) Obecnie nie dałem FAQ, bo nie zauważyłem, aby pojawiały się jakieś pytania. Możecie również składać propozycje :D W sumie, to malutki skrypcik, ale dużo zabawy. A i polecam tworzenie równego podłoża, wtedy działa efektywniej :)

dzikoysk.net && panda-lang.org && bukkit.pl

Opublikowano

Plugin działa, lecz mam mały problem. Otóż stworzyłem testowy parkour i jak na niego dołączam to nie teleportuje mnie na miejsce spawnu parkour'a. Muszę to zrobić ręcznie. Pasek xp nie działa, po odczekaniu 5 sekund nic się nie dzieje. Po wejściu na metę też zero reakcji (Wybudowałem wszystko dobrze według struktury mapy) Jedyne co działa, to blok upadku. Tak, to skrypt mi w ogóle nie działa. Jak ktoś wie jak to naprawić, to niech napisze.

Opublikowano

Posiadasz na serwerze Skript Beta 10? Oraz czy serwer jest 1.6.2, bo na starcie musi być także ten najnowszy blok gliny.

Opublikowano

Mam pytanie dlaczego mi nie wyszukuje skryptu? Wszystko dobrze działa jedynie ten nie działa.

Opublikowano

Problem jest z Twojej strony tylko. Upewnij się, że idziesz Beta 10, orax serwera 1.6.2

Opublikowano

Nie wiem czy zauważyłeś ale w tym dziale jest już jeden skrypt na parkour. Ogólnie jestem przeciwny zaśmiecaniu forum tym shytem (skryptami) ale żeby robić x identycznych... To już przesada.

708121422388637873334.png

Opublikowano

Po 1 przeczytaj co ma ten i co ma tamten. Zupełnie inna metoda działania i inne funkcje. Pomyśl i się upewnij następnym razem. Po 2 wszedłeś i piszesz, że jesteś przeciwny itd to super, ale co to ma do samego tematu i skoro tak, to napisz swój, bo raczej wychodzisz na idiotę. Po 3, skoro ludzie proszą, to co masz do tego? Spełniłem prośbę i udostępniłem to publicznie. Brawo.

Opublikowano

No ok. Mam Beta 10 skripta i 1.6.2, działa już teleportacja po 5 sekundach, wiadomość witaj na parkourze itd. Ale pasek xp nie działa i nic się nie dzieje po wejściu na metę.

EDIT: Ok pobrałem jeszcze raz ten skrypt i już jak na razie wszystko działa poprawnie. Dzięki tobie może mi wyjdzie fajny tryb gry Parkour na serwie, niż przy użyciu mwparkour2 :)

Opublikowano

Jest teleportacja tabliczką. Dodam wieczorem ss jak je robić, obecnie masz na www.dzikoysk.net w temacie skryptu. :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ok, mam pomysl na dodanie poziomów za przejście, poziom na czacie do dodania (integracja z UltimateClans), wymagania poziomowe na wejście, checkpointy płytami i topka :)

Opublikowano

Gratki. Jednak mam problem. Skrypt się nie wczytuje. Mam najnowszą wersję skripta i serwer na 1.6.4. :-(

Opublikowano

Ok, mam pomysl na dodanie poziomów za przejście, poziom na czacie do dodania (integracja z UltimateClans), wymagania poziomowe na wejście, checkpointy płytami i topka :)

Wtedy skrypt byłby po prostu ideałem. :-)

Właśnie czegoś takiego z taką ilością funkcji szukam! ;)

Opublikowano

Visox. Skrypt był pisany na poprzednią wersję, poczekaj na update, skoro jednak ktoś go chce :) xRisen. trudne to to nie jest, a taki mały skrypt się bardzo przyjemnie pisze :wub:

Opublikowano

Mam problem, ponieważ nie działa prawidłowo mi start i meta, a bloki upadku tak. Mam wersję Skript Beta 10 i 1.6.2 ;)

Mam to zbudowane tak:

(Od przodu) Glina -> Wełna -> Glina.

A stop tak jak w temacie i raz działa a raz nie :(

A i w dodatku nie działa timer na pasku.

Opublikowano

Timmer działa tylko na trybie Survival. Co do reszty, to musisz rozbudować troszkę metę i start, ale jeżeli tylko poczekasz, to otrzymasz wersję o lepszej funkcjonalności i na nowszą wersję pluginu Skript :)

Opublikowano

Jeszcze nie wiem, jak znajdę czas, to może jutro, bo obecnie przerzucam Dzikoysk Network na nową maszynę ;) Jak macie jakieś propozycje, to piszcie :wub:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...