Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zacinający Minecraft

ESSuTv

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej

Mam taki problem.

W minecrafcie na singlu jak i na multi mam około 1300-1500 fps'ów, a ekran się zacina - nie jakoś masaskrycznie bo da się grać ale nie widać tej płynności.

Komputer mam na 6 rdzeniach, 16 gb ramu i karte graficzną radeona 2 gb.

Minecraft tracił płynność gdzie przy tylu fpsach powinno być ją widać. Jest o troszeczkę denerwujące - dodam że jest tak ja grafice Normal, z optifinem oraz minimapą.

Zna ktoś odpowiedź na te zgadke ?

Z góry dziękuje i pozdrawiam

Opublikowano

Cały czas od wejścia na mapę obojętne czy to single czy multi.

Zacina to może dużo powiedziane, poprostu nie widać tej płynności gry, która powinna być przy tylu fps'ach i takim komputerze. Tak po poruszaniu myszką..

Pozdrawiam

EDIT:// Zmieniałem myszki, kupiłem nową podkładke, poróbowałem nawet bez niej. Nic nie daje.

Opublikowano

Jeżeli to prawda, że masz tyle fps'ow. To to jest właśnie przyczyna zacinającej się gry. Zainstaluj Vsync lub użyj tego w OptiFinie, bo twoja karta graficzna zbyt się przeciąża. Ja miałem podobnmy problem, ale tylko 600fps. Użyłem Vsync, ustawiłem na 300fps; przestało przycinać i średnia tempertaura komputera spadła o 30%. Polecam też zainstalować najnowszą JAVE 7 - dla 64 Bitów. Bo 32 Bitowa nie jest zalecana powyżej renderu FAR.

Opublikowano

Tylko w Minecrafcie, myśle że po ograniczeniu FPS"ów do 120 się polepszyło.. Ale i tak nie jest tak jak powinno być, zaraz pobawie się z Vsync i javą

Proszę o dalsze wypowiadanie się:)

Opublikowano

kiedys przy duzych fpsach tez mialem lagi w MC a inni nie po czym gdzies znalazlem ze program CCcleaner oczyszcza kompa i naprawia rozne badziewia wiec pobawilem sie tym programem po czym wszysko ustalo i lagow juz nie mialem :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...