Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Shimgvw.dll problem nie otwierają się pliki graficzne

Redrumronnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś przestały mi działać pliki graficzne, klikam dwa razy nic się nie dzieje, klikam prawym->otwórz za pomocą->podgląd obrazów... i wyskakuje błąd: "Wystąpił bląd podczas ładowania C:\Windows\system32\shimgvw.dll Nie można odnaleźć określonego pliku". Na internecie nie ma zbytnio info. Próbowałem jakiś rzeczy start->uruchom ale nie skutkowało. Co mam zrobić? Próbowałem jeszcze DllSuite ale wyskakuje mi też błąd: "Aplikacja została niewłaściwie zainicjowana (0xc00000034)." Dziękuję za pomoc.

nQiBJ.jpg
Opublikowano

co do błędu Aplikacja została niewłaściwie zainicjowana (0xc00000034). pobierz netframework. i powiedz mi czy działa ci menedżer zadań i start>uruchom>msconfig ?

Opublikowano

zanim on da swoje logi otl wkleji je tutaj ty zobaczysz wiadomość i zrobisz mu skrypt to może nie mieć już 80% dysku może przeskanować dr web cure it nic mu sie nie pogorszy a jeżeli wirus to wiadomo co będzie trzeba robić

Opublikowano

ale po co męczyć się z Dr. jak można combofixem (tak, wiem jak go używać itd itd) przejechać, usunie mu sterownik i dopiero wtedy sality killerem?

twoja propozycja też jest dobra ale jednak zła :D usunie część sality i znowu mu się narobi syf na dysku bo nie usunie mu sterownika.

Opublikowano

on nie kasuje zarażonych plików tylko sterownik (w większości przypadków jest to amsint) . jeśli go usunie będzie łatwiej wyleczyć sality, sam tak robiłem na moim kompie... 2 razy.. :<

Opublikowano

tu link..? tzn gdzie?

Link był w poście autora, lecz był on spakowany w formie rar i nie był dodany do tego skan jak przestrzega regulamin. Został on usunięty.

Do autora, dodaj link jeszcze raz albo jako 2 pliki tekstowe albo w formie spakowanej + skan na virustotal.com.

1378331621-U719057.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...