Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ropa w zębie...

HrabiaMarkiz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie dzisiaj byłem u dentysty i zrobił mi kanał w zębie aby ropa wypłyneła i dlaczego nie załozył plomby ?? i dlaczego śmierdziało tak spalenizną ?? Pierwszy raz byłem to nie ogarniam tego :D

Mój pro złomek:

Procesor: Intel Pentium Dual-Core E5300 2.66 ghz | Karta graficzna: Asus Radeon HD 4350 | Mobo: Foxconn G31MX | RAM: 2gb ddr2 | Monitor: 1280x960 PnP | Zasilacz: Delta 300W

Opublikowano

Zrobił kanał bo jak ropa nie wycieknie to bedzie cię bolec i dalej ropiec

a dlaczego nie założył plomby ??

Mój pro złomek:

Procesor: Intel Pentium Dual-Core E5300 2.66 ghz | Karta graficzna: Asus Radeon HD 4350 | Mobo: Foxconn G31MX | RAM: 2gb ddr2 | Monitor: 1280x960 PnP | Zasilacz: Delta 300W

Opublikowano

przy ropie nie można nic praktycznie robić przy zębach, nie działają żadne znieczulenia i leczenie poza antybiotykami

wyleczysz się z ropy będzie można dalej leczyć zęba

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Jak boli to bierz antybiotyki i po sprawie;) Też miałem rope ale w tym samym czasie miałem wyrywanego zęba to chodziłem spuchnięty przez tydzień.

19040801788359101415.png

Opublikowano

mi jeden przy ropie znieczulenie dał za 120 zł.. które ch*j zadziałało.. bo przy ropie nie działa..
to nie dość że bolało, to jeszcze w plecy kasę byłam.
Więc ciesz się że nie trafiłeś na jakiegoś ciula tylko na kogoś kto ma większe pojęcie
najpierw ci wyleczy ropę, czyli stan zapalny zęba, a później go załata.
A śmierdziało spalenizną w sumie nie wiem czemu, być może taka jest zasada przy wierceniu w zębach :D

b6y2zc.png

:783_heart_decoration:  Music - Games - Tattoo's - Muscle car's   :783_heart_decoration:

Opublikowano

Proste. Masz odczekać aż wszystko się uspokoi. Zapewne dostałeś antybiotyk w postaci leku do zęba. Leczenie może trwać do 3 tygodni, a następnie dostaniesz swoją upragnioną plombę

9368_gold.png

Opublikowano

Musi brzydko pachnieć. Mi jak borowano, to czuć było spalenizna. Może próchnica tak wali. No ale przecież wiertło robi się bardzo gorące, ok.60 stopni i prawie spala kamień.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...