Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karty

Awangard

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Potrzebne jest mi w domu wi-fi ale niestety mam taki internet(modem) który nie udostepnia wi-fi..
I teraz pytanie co takie karty jak,,Bezprzewodowe karty wi-fi czy sieciowe robią ..
No np takie cos

http://www.saturion.pl/product/146671/Sprzet_komputerowy_/Sieci_i_komunikacja/TP_Link_karta_Wi_Fi_USB_150Mb-s_TL_WN721N.html
Czy tą karte mozna pod usb w komputerze i bedzie ona sciagała internet z modemu i ,,robiła'' na wi-fi którym moge sie połaczyc przez telefon czy tez i tablet ?
Czy jest ona poprostu karta sieciową która jest na usb potrzebna do odbioru internetu ?

Przepraszam za moja nie wiedze ale jestem zielony w sprawach modemów i routerów.

Opublikowano

każda karta wifi może udostępniać internet dostępny na komputerze bez problemu, tylko sobie skonfigurować udostępnianie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Albo tak inaczej..

Co zrobic zeby mieć wi-fi w domu i ładnie w łozku z tabletem lezyc i przeglądac forum.. ?

Mam modem(takie pudełko) czy tam router która nie ma wi-fi.. ;(

Opublikowano

Użyć Google i poszukać tutorialu udostępniania połączenia przez WiFi dla twojego systemu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Kup byle jaki router wifi. Wtedy podpinasz z modemu, złączem wan do routera, też na wan.

Potem dajesz z routera kablem rj45 do komputera i wifi powinno samo się włączyć (przynajmniej ja tak miałem)

Opublikowano

Nie było mowy o necie z modemu tylko z kompa, chcesz na stałe mieć wymień modem na wersję z WiFi

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...