Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mój problem z komputerem

Adam9888

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od jakiegoś dłuższego czasu, (od kilku miesięcy) mam pewien problem związany z grami. Otóż gram sobie, gram, a tu nagle obraz i dźwięki z gry się zatrzymują, nie mogę się ruszać, ani nic. I tak jest przez 3-30s. Powtarza się to co średnio minute. Gdy gram w minecrafta ten problem występuje najrzadziej (jednak tak często, że nie da się grać), natomiast gdy gram w bardziej wymagające gry (choć wcale nie wymagające) typu combat arms, ten problem występuje nawet co 5 sekund. Uniemożliwia to gre.

Nie wiedząc co to jest przestałem po prostu grać, albo grałem na laptopie mamy. Kompa mam bardzo, bardzo słabego, ale chcę was oznajmić, że jego specyfikacja nie rodzi problemu, bo to niemożliwe, że kiedyś grałem normalnie, a nagle takie freezy. Podczas normalnej pracy, czyli przeglądanie stron iternetowych, oglądanie filmów, ten problem w ogóle nie występuje.

Aby pozbyć się problemu (tak wiem, powtarzam słowo problem setny raz) sprawdziłem, czy mam aktualny sterownik. Nic mi nie wykryło, gdy gdzieś tam sprawdzałem, ale mimo to zainstalowałem sterownik najnowszy dla mojej karty graficznej - nie pomogło

więc to napewno nie jest wina sterownika

Więc pomyślałem, że to przez wirusy, wiele razy skanowałem kompa i coś tami mi wykrywało, usuwałem wirusy, ale to też nie pomogło. Nawet sformatowałem, ale to również nie pomogło!!

Nie wiem czemu tak mam, nie mogę w nic grać.

Też sobie myślałem, że to wina wysokich temperatur procesora, ale te podczas stresu wynoszą około 65-73 stopni celsjusza. Nie jest to mało, aczkolwiek nie jest to na tyle dużo, aby przez to były te problemy.

Pomocy, dam 30 lajków osobie, której post mi pomoże, będzie treściwy i nie powielony!!

Opublikowano

GPU: NVIDIA Geforce fx 5500 (128mb)

CPU: AMD Athlon 64 processor 3000+ (2.0ghz)

RAM: 2gb, ddr

nie wiem co jeszcze podać, jaka jeszcze informacja się wam przyda, prosze o pomoc. Czy wyczyszczenie kompa w środku od kurzu pomoże? Już naprawde nie wiem co robić

Opublikowano

dużo jest tego kurzu ? może tak być ze grafika sie rozwala zobacz czy nie ma niczego dziwnego na niej a najlepiej jak byś zrobił zdjęcie kompa

Opublikowano

No to tak jak mówiłem weź jakiś telefon/aparat i zrób zdjęcie komputera ( zdejmij bok obudowy 2 śrubki )

Postaram się to zrobić, jutro prawdopodobnie wgram zdjęcia na hosting mpc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...