Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Portfolio Theme

UniBag

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przez ostatnie kilka dni pracowałem nad projektem portfolio.

Udało mi się dzięki własnej kreatywności i pomysłowi zrobić szablon z użyciem tylko CSS i HTML, oraz 3 obrazków.

Ściśle obserwowałem wyniki validatora, okazuje się że nie ma żadnych błędów.

Oddam szablon za pewną przysługę.

Live Demo:

http://web-masters.za.pl/it_konkurs/
Pisać jeśli są chętni!

Zajrzyj na bloga -> Click

Opublikowano

Kreatywność może i miałeś ale i tak dość słabe. Takim folio nikogo nie przyciągniesz a nawet odrzucisz potencjalnego klienta.

Jest takie powiedzenie "Zawsze się znajdzie jakiś powód żeby skrytykować kogoś twórczość", myślę że niezależnie od tego jaka strona by była zawsze znalazłbyś danielu powód by napisać mi złą opinię. Mam się tym przejmować? No jasne że nie! Masz prawo do negatywnej oceny! Ale nie szukaj dodatkowych problemów.

Opublikowano

Mi się strona podoba, ale poleciałeś w chuj ... bo Ja widzę 9 obrazków ... :)

Kolory jak dla pederasty, ale ogólnie ładnie Ci wyszło. ;)

Opublikowano

Szczerze?

Zepsułeś po całości.

O kolorach nie powiem, bo tak są niedopasowane do siebie, że szok..

Biały na takim jasnym kolorze to bardzo zły pomysł.

Nawigacja niby ok, poza tym, że (jak już mówiłem) kolorystycznie jest lipnie, to te boczne obrysy znów w innym kolorze - też bardzo brzydko to wygląda (jedyny dobry pomysł z tym, że sociale są po prawej stronie)

Reszty nie ocenię, bo ogólnie jest słabo. Staraj wzorować się na nowoczesnych, prostych stronach, bo teraz góruje właśnie prostota.

Cała strona wygląda jak ze średniowiecza, niestety.

Pocieszę Cię tylko, że moje pierwsze prace wyglądały podobnie, zapadła mi w głowie taka opinia mojego layoutu. "Z tym forum[chodzi o layout] to miałem wrażenie, że przeniosłem się w lata 80. ubiegłego wieku. ".

Wgląd [mała część]:

77c5.png

Teraz te layouty wyglądają nieco inaczej.

Jedna rada. Nie poddawaj się, udoskonalaj swoje prace, przeglądaj te najnowsze, proste strony - Powodzenia :)

Opublikowano

up pokaz mi jedna ceche ktora daloby sie zrobic przy uzyciu jezykow kodowania bez grafiki w 80 roku. CSS3 Zdaje sie nie jest tak stary...

Opublikowano

up pokaz mi jedna ceche ktora daloby sie zrobic przy uzyciu jezykow kodowania bez grafiki w 80 roku. CSS3 Zdaje sie nie jest tak stary...

Spokojnie Panie UniBag.

Już lepiej by czarno-biała strona lepiej wyglądała, taka prawda. Teraz idzie się na prostotę. Moim zdaniem dopasowanie chociażby kolorów już jest zwalone.

Jak wolicie, mi się nie podoba. :)

Opublikowano

Słabe wole coś bardziej czarnego i małego, a nie na całą stronę, to bardziej wygląda jak zwykła strona internetowa...

Opublikowano

Bardzo słaba, co z tego że użyłeś "nowych technologii" css3, skoro wygląd strony nadal przypomina lata gdy modemy wreszcie pozwoliły na normalne przesyłanie obrazków i wszędzie było pełno tandetnych gradientów i innych g*** dla szpanu. Do tego używasz HTML 4, co jest idiotyczne gdy kilka postów wcześniej chwalisz się że używasz css3.

+ Brak

- Tło zupełnie nie pasuje do strony

- Gradienty były modne wieeele lat temu, teraz to tandeta.

- Panel logowania ? Nie dość że nie działa, to jest brzydki.

- W kodzie strony napisałeś że używa tylko HTML i CSS więc może być niekompatybilna z IE, czy ty żeś na głowę upadł? To IE używa stron napisanych w języku z kosmosu ? WOT ?

Dalej mi się już nie chce wymieniać, a ty panie UniTorebka przestań bronić tego swojego gówna. Nie jesteś fajny.

Opublikowano

W sumie powinieneś wybrać między :

- zostawić ten lay, tylko nazwać go pod bloga

- zostawić nazwę portfolio i zrobić od początku lay

Strona jak strona, dupy nie urywa, no ale przecież to nie granat. Ważne, że schludnie to jest duży +, typografia oczywiście leży. Wcześniej powinieneś poszukać jakiś inspiracji, bo to niestety od żadnej strony nie wygląda jak portfolio.

1367691812-U475005.png

Opublikowano

Tak jak Miszczu:

Menu górne Wogóle nie pasuje

Logo - napisy nie pasują

Lewy dolny - Jasny zielony a potem różowy. Szkoda patrzeć.

Panel logowania ładny jednak mógłbyś dodać rozwijany

Pomagam w tworzeniu for IPB za darmo. Trzy letnie doświadczenie.

Opublikowano

Logowanie w portfolio ? o.O

------------------------------------------------------------

~`Chcesz zamówić u mnie stronę? Chcesz zapoznać się z moimi pracami? A może kojarzysz mnie z jakichś innych projektów i jesteś zainteresowany moimi usługami? Jeżeli tak to zapraszam Cię do mojego portfolio: www.theneuronsky.pl, a jeżeli nie to też Cię tam zapraszam  :)

------------------------------------------------------------

Opublikowano

UniBag - Cieszę się, że są tutaj tacy ambitni młodzi ludzie jak Ty. Lubię takie osoby. Widać też, że się starasz. To świetnie, doceniamy to.

Mam dosyć dużo z grafiką i projektowaniem wspólnego, ale nie o tym chciałem napisać.

Internet daje nam taką niesamowitą szansę, że możemy się anonimowo, bądź też nie - zależy to od nas - podzielic wszystkim z innymi.

Mamy też niesamowite szczęście, bo jako artyści możemy dzielić się swoimi pracami. Dzięki temu możemy usłyszeć opinię innych...

No i właśnie...

Musisz pamiętać do końca życia o tym, że nie wolno myśleć w kategoriach że JA wiem najlepiej, bo i tak zawsze się znajdzie ktoś kto będzie od nas lepszy ;-) Ale to już nie o to chodzi. Doświadczeni koledzy, którzy siedzą w tym od lat dają Ci mądre rady a Ty tak po prostu uważasz to za atak. Musisz zmienić to zachowanie. Zamiast myśleć w kategoriach, że próbują Cie krytykować pomyśl, że coś w tym co piszą jest i może faktycznie trzeba coś zmienić w swojej pracy?

Gdybym ja swoim klientom podczas gdy oni mówią jakby chcieli żeby coś wyglądało powiedział że nie mają racji i ma być tak jak ja chcę, szybko bym ich stracił.

Musisz pamiętać o tym że w życiu trzeba się dostosowywać. Do sytuacji, do innych często.. niestety, do rynku. A żeby się dostosować, musisz słuchać tego co mówią inni. Nie zapominaj o tym! Powodzenia w tworzeniu, Peace

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...