Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[FAQ] Wszystkie informacje dotyczące działu i gry

Mastick

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z dniem 22.09.2013 powstał nowy dział - Rise of metin. Krótko przedstawię wam co to za nowa gra, kiedy startuje, i dlaczego w jej tytule jest "metin"!

Na wstępie przedstawię wam o co mniej więcej chodzi z tą grą.

Tekst oryginalny od autorów gry:

As you may have seen from our credentials, we are not another company who simply create another MMORPG. We model from the success of Metin2 to bring you the next level of gaming entertainment. Some may have played Metin2 for 3 years, 5 years or 7 years? We have collected serveral feedbacks from the Metin2 community and with such valuable feedback, we are ready to bring you RISE OF METIN in mid Nov 2013.

Tłumaczenie:

Jak mogliście zauważyć z naszych wypowiedzi, nie jesteśmy kolejną firmą tworząca nowe MMORPG, Tworzymy gre na wzór Metin2 żeby dostarczyć wam nowy wymiar wirtualnej rozrywki. Wielu z was grało w Metin2 od 3, 5 , 7 lat? Zebraliśmy opinie z środowiska metin2 i z tak wartościowymi komentarzami stworzyliśmy grę, którą będziecie mogli okazję przetestować w Listopadzie 2013 A.D.

Resztę informacji znajdziecie poniżej :)

1. Oficjalna strona gry znajduje się pod linkiem:

http://chaosgate.iahgames.com/

2. Czy gra już działa ? Jeśli tak to jak mogę w nią zagrać ?

- Tak, działa już chińska wersja gry w którą możecie zagrać. Poradnik, który specjalnie dla was stworzył JachuPL znajduje się tutaj:

http://www.mpcforum.pl/topic/1051379-tut-rejestracja-na-rise-of-metin-chinska-wersja/

3. Jak wygląda gra ?

CHIŃSKA wersja została zaprezentowana już przez paru polskich youtuberów. Oto 2 przykładowe filmiki:

4. Jakie są wymagania gry ?

XepU2wV.jpg

5. Europejska wersja gry

-Twórcy zapowiedzieli europejską (w tym także i polską) wersję gry. Ma się ona okazać w listopadzie. Dokładnej daty nie znamy.

Wiemy za to, że ta wersja ma się różnić od jej chińskiej wersji:

23270884899226661675.png

Screen z forum Rise Of Metin

6. Na jakim silniku stoi gra ?

-Gra stoi na silniku JX Engine (3D Gaming Engine / Game Environment Editor)

Więcej informacji o silniku:

http://www.timevoyageronline.com/product.html

7. Kiedy wychodzi POLSKA wersja gry ?

7. Polska wersja jest zapowiedziana na I kwartał 2014 roku

FAQ będę uzupełniał na bieżąco. Zostanie ono tak długo, aż znikną podstawowe pytania o grę.

ex

Opublikowano

Warto zaznaczyć, że na Europejskiej wersji będzie inny system PVM. Tutaj mamy 1vs1 target, typowe dla koreańskich MMO solowanie, zaś na wersji EU spodziewajcie się masowej rozwałki no-target na spotach ;) Informację dostałem od obsługi oficjalnego fanpage tej gry na Facebooku.

Według moich danych, gra ma pojawić się w Polskiej wersji językowej w I Kwartale 2014 roku.

57199140501148694665.png

Opublikowano

Hmm... Trochę długo trzeba czekać na wersję polską, a po chińsku gra mi się nie widzi :(

Szkoda, ale zapowiada się ciekawie.

Opublikowano

Proszę abyście dyskusje prowadzili w adekwatnym do tego temacie w tym dziale, chciałbym aby ten temat w miarę pozostał czysty, jeśli ktoś ma jakieś sugestie co do FAQ to jak najbardziej zapraszam. ;-)

Opublikowano

Uwaga! Nie przyjmuję zaproszeń od ludzi, których nie znam. Jeśli ktoś chce być bliżej mnie, to zapraszam do kliknięcia "Lubię To!" na mojej stronie na facebooku. Od obsługi fanpage dostałem taką oto informację

11pmfl.jpg

W tłumaczeniu:

J: Jaka firma jest właścicielem tej gry? Kto jest autorem? Czy jest nim Ymir Entertainment?

RoM: Witaj Ras. Właścicielem gry jest Time Voyager Pte Ltd.

J: Więc gra nie pochodzi od twórców Metin i Metin2?

RoM: Tak, gra nie pochodzi od Ymir, ale weź pod uwagę to, że dwójka deweloperów, którzy stworzyli Rise of Metin, pracowali wcześniej dla Ymir Games przy tworzeniu gry Metin2.

57199140501148694665.png

Opublikowano

Mnie ciekawi ile gra będzie ważyć.. Mógłbyś zapytać? :)

Z mpcforum.pl jestem już od 2010 roku. Stworzyłem nowe konto by zacząć wszystko od początku.

1379958844-U247153.png

Opublikowano

Ciekawostka ktora odkrylem, na RoM mozemy spotkac co ? a mianowicie AFK EXP, idziemy w kime i expi nam postac :D tutaj SS:

f08e.png

Pozdrawiam JuicyPussy/PanZua.

Opublikowano

Ciekawostka ktora odkrylem, na RoM mozemy spotkac co ? a mianowicie AFK EXP, idziemy w kime i expi nam postac :D tutaj SS:

f08e.png

Pozdrawiam JuicyPussy/PanZua.

Jest to bot exp (esper). Bardzo często spotykany teraz w wielu grach MMO. Dobre rozwiązanie dla osób, które pracują, czy studiują, ale na dłuższa metę rozwala całą rozgrywkę. Jednak jeżeli coś takiego tutaj mamy, to albo:

a) Gra po tygodniu, czy dwóch będzie nie warta świeczki

b )Gra nastawiona jest na rozgrywkę grupową oraz misje. To w sumie na plus.

Opublikowano

No to fajnie , jak będę musiał gdzieś wyjść np. do sklepu, to będzie w tym czasie expiło za mnie :D

xxx

Opublikowano

Jachu: To, że w teamie jest tylko parę osób z YMIRU można było się domyśleć od początku :P

Aktualizacja.

7. Kiedy wychodzi POLSKA wersja gry ?

7. Polska wersja jest zapowiedziana na I kwartał 2014 roku

ex

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...