Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Win7 i nie tylko ... ._. (sześć pytań)

Sality

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Moje pierwsze pytanie brzmi ... :

1.Czy da rade zainstalować i korzystać z Win7 starter na Asus Eee PC ? (to netbook) Nie będzie większych problemów ?

2.Da rade jakoś odzyskać Win7 ? Mam pod jednym laptopem naklejkę z kodem, system był odrazu na laptopie więc nie dostałem płytki ... Słyszałem że można napisać do MS i darmowo wyślą mi kopie. (trzeba podać kod i zapłacić za kuriera) Jak to uczynić ? Gdzie napisać ?

3.Czy na Asus Eee PC mogę mieć dwa systemy ? XP (z którego aktualnie korzystam i nie ma większych lagów) i Win7 starter ?

4.Jeśli nie mam sterów do Win7 (na Eee PC są tylko pod XP) to czy będę mógł normalnie korzystać z YT,FB,GG,Skype,PS ?

5.Jak zainstalować 2gi system nie usuwając pierwszego ?

6.Jak zainstalować Win7 z pendrive ? (co zmienić w biosie ?)

Wiem... dużo pytań ... odwdzięczę się plusami <3

Opublikowano

Witam. Moje pierwsze pytanie brzmi ... :

1.Czy da rade zainstalować i korzystać z Win7 starter na Asus Eee PC ? (to netbook) Nie będzie większych problemów ?

2.Da rade jakoś odzyskać Win7 ? Mam pod jednym laptopem naklejkę z kodem, system był odrazu na laptopie więc nie dostałem płytki ... Słyszałem że można napisać do MS i darmowo wyślą mi kopie. (trzeba podać kod i zapłacić za kuriera) Jak to uczynić ? Gdzie napisać ?

3.Czy na Asus Eee PC mogę mieć dwa systemy ? XP (z którego aktualnie korzystam i nie ma większych lagów) i Win7 starter ?

4.Jeśli nie mam sterów do Win7 (na Eee PC są tylko pod XP) to czy będę mógł normalnie korzystać z YT,FB,GG,Skype,PS ?

5.Jak zainstalować 2gi system nie usuwając pierwszego ?

Wiem... dużo pytań ... odwdzięczę się plusami <3

1. Nie

2. Tak - najlepiej pobrać obraz dysku.

3. Tak

4. Tak

5. Nie

6. Tak

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Sality

Cichy

6. Tak

? Fuck logic ?

//

2. Znając życie to system był na licencji OEM, czyli możesz ten system wgrać tylko na tego laptopa, na którym masz naklejkę.

Akurat w tym pytaniu nie chodziło mi o Eee PC ! :D

Dzięki za pomoc.

Ale czemu nie mogę mieć 2ch systemów ?

Opublikowano

? Fuck logic ?

//

Akurat w tym pytaniu nie chodziło mi o Eee PC ! :D

Dzięki za pomoc.

Ale czemu nie mogę mieć 2ch systemów ?

Możesz.... dałem "TAK" przecież. Co do szóstego pytania przeczytałem "czy da się zainstalować z pendrive". Sorki. :P By bios bootował z pd musisz zdaje się w nim wybrać drugą opcję a potem coś jak "Hard Disk coś tam". Wybierasz i zmieniasz żeby dysk twardy był drugi a pd pierwszy. Pd musi być w tym czasie podłączony

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Ale jak to zrobić ? Mam wolną partycję ... i przy instalowaniu mam wybrać jakąś partycję (wolną) sformatować ją i tam się instaluje ?

Przy uruchamianiu będzie mnie pytać który włączyć ?

Opublikowano

To na nią instaluj jak wolna. Systemy będą do wyboru przy starcie, chyba że jako ostatni zainstalujesz XP

Serial będzie pasował tylko do wersji dla jakiej jest przeznaczony

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

@up Wiem ... keya mam na y550 i na y500 chce zrobić format ...

Reszta pytań dotyczy Eee PC.

Dzięki za odp. Napisałem już do MS i tylko 30zł za kuriera płace i płytkę będę mieć jeszcze dziś ! :D (tak tylko pisze jeśli ktoś by był ciekawy :P )

Będę próbował instalować tego startera, w razie problemów napiszę . :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...