Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet

Taki KaWai<3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Mam problem akurat mialem z kolega pograc w gierke na hamachi. Akurat hamachi mi nie dzialalo cos tam wlaczylem nagle nie mialem internetu, trochę się pobawiłem zrestartowałem router to miałem tak że Miałem internet (w sensie że było połączenie i zasięg) ale np. Skype i strony się nie ładowały. Teraz akurat mam tak że przy zasięgu internetu mam wykrzyknik i pisze że brak dostępu do internetu, nic się nie da. Próbowałem restarta kompa. Za to na laptopie ten sam internet działa. mam router. Co można zaradzić?

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

@up

Odinstalowałem a jak się przełączyć?

@2x up

Zalogowałem się ale na laptopie a na kompie nie mogę bo neta nie ma, muszę jeszcze coś skonfigurować? Mam z T-Mobile Speedport W 723V

Opublikowano

@up

Odinstalowałem a jak się przełączyć?

@2x up

Zalogowałem się ale na laptopie a na kompie nie mogę bo neta nie ma, muszę jeszcze coś skonfigurować? Mam z T-Mobile Speedport W 723V

A rozumiem, że tego cudeńka nie podłącza się przez Ethernet, tak? :)

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

@up

Znaczy chodzi o to że internet w laptopie mam bez etherneta ale w komputerze z ethernetem

A jednak hamachi mam nadal, po resecie kompa włącza mi się i net i hamachi pokazuje że nie da się połączyć czy cuś

Opublikowano

@up

Znaczy chodzi o to że internet w laptopie mam bez etherneta ale w komputerze z ethernetem

A jednak hamachi mam nadal, po resecie kompa włącza mi się i net i hamachi pokazuje że nie da się połączyć czy cuś

Więc na maszynie do której podłączony jest kabel Ethernet musisz w oknie przeglądarki wpisać adres 192.168.1.1, a następnie użyć hasła admin oraz loginu admin. W ustawieniach które Ci się wyświetlą musisz znaleźć coś takiego jak konfiguracja połączenia DSL czy coś w tym stylu. Tam będziesz musiał zalogować się swoim hasłem i loginem które otrzymałeś razem z umową. Zakładam że to technologia DSL bo szczerze mówiąc nie wiem. :)

Opublikowano

@up

Ale właśnie na kompie nie mogę wejśc w to nie wiem czemu, chyba dlatego że neta nie mam.

Na laptopie jeszcze spróbuję to zrobić

Opublikowano

@up

Ale właśnie na kompie nie mogę wejśc w to nie wiem czemu, chyba dlatego że neta nie mam.

Na laptopie jeszcze spróbuję to zrobić

To na 100% nie jest wina tego, że nie masz neta. Spróbuj na innej przeglądarce po prostu. U mnie też czasami na jednej nie zadziała, a śmignie na drugiej.

Najlepiej wchodzić przez IE. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...