Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Składanie komputera - dobre podzespoły ?

Plesniawek#

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niedługo będę kupował komputer, chcę go składać z podzespołów, bo zestawy na allegro mnie jakoś nie przekonują. Nie ma podanej firmy pamięci RAM, niby 16gb, a pewnie najgorsze ścierwo itp. Co sądzicie o tym?

Co jeszcze trzeba kupić jak składam komputer od podstaw ? Może zaproponujecie inne części lub polecicie jakąś stronę gdzie składają komputery ? Do około 2k zł
Opublikowano

Na tej płycie będę mógł dokupić jeszcze jedną kostkę 4gb ram ? Nie wiem czy na 100% będzie mi potrzebne, ale raczej tak. Powiesz mi jeszcze jak zamawia się z tej strony ?

Jeszcze jedno, oni wysyłają złożony komputer czy wszystkie podzespoły są osobno i sam muszę składać ?

Opublikowano

Na tej płycie masz dwa sloty pamięci, więc będziesz mógł dołożyć. Do tego zestawu części możesz dołożyć usługę montażu, która po wpisanie kodu będzie za 1zł a wysyłka za darmo. I normalnie zamawiasz tak jak w każdym sklepie internetowym.

Opublikowano

Ok dzięki za info. Like za każdą wypowiedź ;)

Jeszcze odbiegając od tematu ceny, montażu itp, orientuję się ktoś ile polskich Metinów odpalę na tym sprzęcie ? W m1, ale nie na kanale handlowym

Chodzi mi o globala, nie o privy, bo na privach też zależy od ich maszyny

Opublikowano

Jeżeli jeszcze nie zamówiłeś i możesz trochę dopłacić to zastanów się nad moim zestawem. Masz tutaj porty USB 3.0, do tego nową platformę (wydajniejszy procesor, mniejsze zużycie energii), bardzo dobrą obudowę Brutus M23 (następca Brutusa 410) - filtry przeciwkurzowe, aranżacja okablowania, USb 3.0 na przodzie, 2 wentylatory w komplecie:

Intel Core i5-4440 LGA1150 BOX - 691.00 zł
SilentiumPC Brutus M23 Pure Black - 144.00 zł
Goodram DDR3 4GB 1333MHz CL9 - 136.00 zł
MSI H81M-E33 Intel H81 LGA1150 BOX - 177.00 zł
Gigabyte GeForce GTX650TI Boost 1GB DDR5/192bit DVI/HDMI/DP PCI-Express (ver. OC) - 528.00 zł
Thermaltake Smart SE Modular 530W - 205.00 zł
Seagate Barracuda 1TB SATA3 (ST1000DM003) - 234.00 zł
Liteon nagrywarka DVD iHAS122-04 czarny OEM - 74.00 zł
Montaż zestawu komputerowego PC - 1.00 zł

Zestaw dostępny jest tutaj (wystarczy wrzucić produkty do swojego koszyka).

Kupując zestaw komputerowy w Techplanet, w polu kod rabatowy wpisz: mpcforum, dostaniesz darmową wysyłkę do domu, oraz usługę montażu za 0 zł i podstawowe testy całego komputera !
Wpisz sobie jeszcze w komentarzu do zamówienia "Prembox 50GB" - dostaniesz za darmo 50GB transferu w serwisie do pobierania plików bez limitów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...