Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Proszę o ocenę

p3i2o1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no kolory ok, ale zrób tak żeby linki sięnei otwierały w nowym oknie ten szary źle kontrastuje z resztą strony lepszy były taki jasny błękit

Osobiście pomagam tylko na PW lub e-mail

-----------------------------------------------------------------

https://github.com/smietanka

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

4/10 dałbym 5/10 ale te kategorie takie kolorowe jakby ktoś tęczą się zrzygał i te tło szare...

Mój pro złomek:

Procesor: Intel Pentium Dual-Core E5300 2.66 ghz | Karta graficzna: Asus Radeon HD 4350 | Mobo: Foxconn G31MX | RAM: 2gb ddr2 | Monitor: 1280x960 PnP | Zasilacz: Delta 300W

Opublikowano

Kod - fuj c:
Design - nie jest zły ;)

Standard, standard, standard, możecie mi mówić że się powtarzam ale znów czepie się html5 który (jak część osób zrozumieć nie potrafi, ale to już ich problem ;) ) jest aktualnie standardem.

Nie ma nic z HTML5, kod strony wygląda jak sprzed 5-7 lat bo m.in. jest na tabelach.
Wartości w body, brak css (Poczytaj), i jak aktualnie powinno się tworzyć strony c: (Div'y, section's itd.)

Nie będę wymieniał każdej starej linijki, ponieważ po prostu to czego się nauczyłeś jest stare.
Pokaże tylko kilka przykładów:

Brak <!doctype html> w pierwszej linii.

Zamiast:

<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">

Teraz używa się:

<meta charset="utf-8">

W <a>:

target="strona"

Wywal.

Podsumowując, jeżeli znasz angielski chwyć się za w3school.com, i inne poradniki html5 ;)

Pozdrawiam i życzę udanej "przygody" ze stronami internetowymi,
SKmedix

sygna2014.png

Opublikowano

WIELKI UPDATE, KOMPLETNA ZMIANA TEMPLATE.

http://zsegaming.xaa.pl/

DO DALSZEJ OCENY
PROSZĘ O PROPOZYCJE CO MOGĘ DODAĆ W CENTRUM STRONY GDZIE ZNAJDOWAĆ SIĘ BĘDZIE TEKST.

Kod - fuj c:
Design - nie jest zły ;)

Standard, standard, standard, możecie mi mówić że się powtarzam ale znów czepie się html5 który (jak część osób zrozumieć nie potrafi, ale to już ich problem ;) ) jest aktualnie standardem.

Nie ma nic z HTML5, kod strony wygląda jak sprzed 5-7 lat bo m.in. jest na tabelach.
Wartości w body, brak css (Poczytaj), i jak aktualnie powinno się tworzyć strony c: (Div'y, section's itd.)

Nie będę wymieniał każdej starej linijki, ponieważ po prostu to czego się nauczyłeś jest stare.
Pokaże tylko kilka przykładów:

Brak <!doctype html> w pierwszej linii.

Zamiast:

Teraz używa się:

W <a>:

Wywal.

Podsumowując, jeżeli znasz angielski chwyć się za w3school.com, i inne poradniki html5 ;)

Pozdrawiam i życzę udanej "przygody" ze stronami internetowymi,
SKmedix

Przyzwyczajony jestem do starego HTML'a i uważam że nie jest taki zły, pamiętam że jeszcze jak biegałem do podstawówki i robiło się strony na informatyce na zaliczenia to już jakiś wstęp był.
Fakt, jest trochę do zmiany i dzięki za ocenę i ogólny komentarz - forum powinno składać się z takich jak ty osób.

Opublikowano

Po pierwsze strona jest w 50% zrobiona generatorem z photoshopa,dlaczego ? Ponieważ nikt już nie koduje na tabelkach,wątpie żebyś sam umiał to zrobić.Za kodowanie 2/10,grafika 4/10 ogólnie 3/10

Opublikowano

Po pierwsze strona jest w 50% zrobiona generatorem z photoshopa,dlaczego ? Ponieważ nikt już nie koduje na tabelkach,wątpie żebyś sam umiał to zrobić.Za kodowanie 2/10,grafika 4/10 ogólnie 3/10

Nic nie było tworzone w żadnym generatorze, sam notepad++ i buttony robiłem w photoshop'ie gdzie sam je ustawiałem...

Opublikowano

Szczerze? Jako, że się na tym troszkę znam, to powiem, że słabo. wg mnie 3/10 przecież tutaj praktycznie wgl. nic nie ma.

Stronka od strony kodu też słabo się prezentuje. Backgrounda w css mógłbyś wstawić. Ehh.

No ale niech będzie

lolol

Opublikowano

No to zaczynamy ;)

Brak <!DOCTYPE html>

Brak lang dla <html>

<center>

</center>

Pusty element zbędny element + nie używa się już <center>

Zły zapis <br> powinno być <br /> + również dąż się do niestosowanie tego znacznika

Czemu wszystko w tabelach? Stronę budujemy na div'ach

Polecam http://www.kurshtml.edu.pl/, naucz się css i zrób tą stronę od początku.

Wszystko tu jest źle napisane. A i kodowanie zmień na UTF-8

Opublikowano

dodaj to do kodu css

a {
background-color: #ffffff;
text-decoration: none;
}

a:hover {
background-color: #000000;
}

To dodaje ci animację do buttonów bez głupich plików .png ;).

Opublikowano

Popraw przechodzenie kart, bo trochę bezsens otwieranie się nowych kart, na których i tak nic nie ma innego jak na tej pierwszej :)

Ilość postów:

100-postów-[]
200-postów-[]
400-postów-[X]
800-postów-[X]

Pomogła ci lub spodobała ci się moja odpowiedź? Daj like ;]

Opublikowano

dodaj to do kodu css

a {
background-color: #ffffff;
}

a:hover {
background-color: #000000;
}

To dodaje ci animację do buttonów bez głupich plików .png ;).

To HTML nie CSS. :)

Opublikowano

Skoro to twoja pierwsza stronka to nawet ujdzie, ale lepiej ucz sie od innych, patrz jak to robia ci "lepsi" hehe, ogolnie popracuj, bo nie jest ciekawie.

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...