Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Procesor

Mario-PC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie opłaca się wymieniać. To ma być tani procesor ? Za 30zł bym jeszcze zrozumiał, ale nie za całą stówę ! Wzrost wydajności nie będzie tak wysoki.

Uzbieraj na budżetową platformę 1155 - Celeron G1620 + MSi H61M-P20 + 4Gb RAM DDR3 (o ile nie masz).

Opublikowano

Siemka. Mam zamiar kupić tani procesor.

http://allegro.pl/intel-core-2-duo-e6750-2x2-66ghz-4m-1333-gwarancja-i3560427555.html

Jeżeli dobrze przeczytałem jest on na socket'cie LGA 775. Mój obecny procesor intel Core 2 Duo E4300 tez jest na tym socket'cie. Czy będą jakieś problem z jego instalacją?

nie będziesz miał żadnych problemów. Oba procesory potrzebują takiej samej mocy i mają takie same gniazda. :)

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Mój ma taktowanie 1.80 x2 , a ten 2.66 x2. Nie zauważę wzrostu wydajności?

I nie mam dużo kasy wydatki ( szkoła, wesele itp.)

@Sweet Jesus Chodziło Ci o ten procesor i płyte

http://allegro.pl/msi-h61m-p20-g3-socket-1155-i3-i5-i7-vga-ddr3-lan-i3527183617.html

http://allegro.pl/procesor-celeron-g1620-2-7ghz-lga1155-box-i3511192051.html

Opublikowano

Mój ma taktowanie 1.80 x2 , a ten 2.66 x2. Nie zauważę wzrostu wydajności?

I nie mam dużo kasy wydatki ( szkoła, wesele itp.)

A czy to coś zmieni

http://allegro.pl/intel-pentium-d-830-2x3-00ghz-12m-gwar-odbior-fvat-i3550471525.html

??Nie znam się na prockach.

Ty patrzysz tylko na to czy ma więcej GHZ. A na to się aż tak bardzo nie patrzy. Najlepszym rozwiązaniem będzie zmiana platformy jak to Sweet napisał.

nie będziesz miał żadnych problemów. Oba procesory potrzebują takiej samej mocy i mają takie same gniazda. :)

Niekoniecznie.. 775 nie pasuje do wszystkich płyt na 775. Tak samo jest zz 1155, widziałem gdzieś taki przypadek,

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Czy mógłbyś zerknąć teraz na mój edytowany post czy zgadza się wszystko to co napisał Sweet Jesus ?

Opublikowano

Coś takiego tylko drogo. No i nie znamy reszte Twojego kompa. Ram masz na DDR3? Dysk/napęd na SATA? Jaki zasilacz?

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Tak jak wyżej. Kolega cichy. źle doradza - wzrost wydajności będzie, ale nie na tyle, aby płacić za to 100zł.

Jeśli napędy są pod S-ATA i RAM DDR3 to wymiana na tego Celeron będzie dobrym wyborem. Jeśli okaże się, że masz dysk na IDE to możesz zastanowić się nad używaną płytą główną na gwarancji z ogłoszeń na forach np.

pclab.pl

benchmark.pl

purepc.pl

itp

Opublikowano

Tak jak wyżej. Kolega cichy. źle doradza - wzrost wydajności będzie, ale nie na tyle, aby płacić za to 100zł.

Jeśli napędy są pod S-ATA i RAM DDR3 to wymiana na tego Celeron będzie dobrym wyborem. Jeśli okaże się, że masz dysk na IDE to możesz zastanowić się nad używaną płytą główną na gwarancji z ogłoszeń na forach np.

pclab.pl

benchmark.pl

purepc.pl

itp

Ja nic nie doradzam tylko odpowiadam na pytanie. ;x Czy to opłacalne to już inna sprawa. :)

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Mój komputer ma już swoje najlepsze lata za sobą(prawie 10 ). Ram mam DDR2 3 GB, płyta główna ASRock ConRoe945G-DVI, karta graficzna Nvidia GeForce 7300 GT, zasilacz firmy FEEL ATX350

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...