Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Procesor do 200zł

sklepik17

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , odnawiam stary komputer dla syna i chcialby poradzic się was jaki procesor polecicie mi do 200 zł . Do tego chciałbym się zapytać czy istnieje zależność gdyż czy np. dany procesor pasuje do każdej płyty głównej w moim przypadku DDR2 ? Czy po umieszczeniu procesora trzeba dodatkowo cos robic w biosie

Z góry dzieki.

Opublikowano

Napisz na jaką podstawkę ten procesor, a przynajmniej model płyty głównej. A sprawdź to w programie CPU-Z. I czasem przy zmianie procesora trzeba robić uaktualnienie biosu.

Opublikowano

Jestem w stanie podać model , gdyż pisze z laptopa a dany komputer jest bez monitor (monitor w naprawie) więc na płytce pisze : F© Gigabyte Ga-8I94P-G

Opublikowano

Wg. strony Gigabyte nie można włożyć nic powyżej Pentiuma D, który jest strasznie słaby.

Tutaj przydałoby się uzbierać na nową platformę.

No to moze polecił byś mi jakąś płyte ddr2 kupiłem do niej karte graficzna i ram wieć ddr3 odpada . Płytka do 300 zł.

Opublikowano

Pamięć na karcie graficznej nie ma nic wspólnego z tą na płycie głównej. Napisz konkretnie wszystko co masz, co chcesz kupić i za ile.

Opublikowano

Kupiłem :

GEFORCE 9400GT 512MB DDR2

2gb ram good ram 533Mhz CL 4 Dimm + 512 ram , które były od początku

Teraz chciałem kupić procesor ale dowiaduje się , że dam rade wpiąć tylko Pentium D wieć szukam płytki , która pozwoli mi wpiąć coś lepszego.

Zasilacz 550 W o ile sie niemyle .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...