Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft się zacina "Brak odpowiedzi"

Sharkey

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bry. Od pewnego czasu minecraft zaczął mi się dość często zacinać. Gram sobie z 15 minut (czasami nawet 1h) i nagle dostaję mocnych lagów, a potem "Brak odpowiedzi".

Ilość przydzielonego RAM'u: 1GB

Windows XP

Opublikowano

1GB to może być za mało, przydziel więcej ramu dla minecraft'a i zobacz czy dalej będziesz miał lagi :)

Ja mam 1GB ramu i mi działa fenomenalnie, jednak zdarza mi się błąd 'Brak odpowiedzi'

Powstaje on, jak robię dość duże działanie w grze typu WE zmieniam teren ok. 300.000 klocków, zmieniam z 2D na 3D (na odwrót już nie), po długim czasie w opcjach zmieniam głośność, lub po prostu zwykły lag i próbuję na siłę coś zrobić. Jak masz lag, to nic nie klikaj, a "Brak odpowiedzi" nie będzie.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Tyle, że ten lag trwa, ustaje i znowu jest. Tzn. Jest, potem 5 sekund spokoju i znowu jest.

Niczym nie jest wywoływany, po prostu piszę na Chacie i buduję (bez komend), czy coś tam robię.

Opublikowano

Niestety to jest wada tego launchera, też to mam, stałe 80 fps a czasami mi sie właśnie tak przycina, nie ma rady na to. Też dałem 1gb ramu jbc.

Opublikowano

Czasami nie przegrzewa Ci się zasilacz?
Może być to też winą Texture Pack, lub synchronizacja pionowa.

Jestem mogę wszystko,

Jestem kurwa Mr.Przyszłość,

Jestem Mr.Mixtape , gry , dziwko!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...