Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

O co chodzi ?!?!

LukiBark

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj gram sobie na serwerach po 70-120 fps , dzisiaj wchodze na byle super flata na którym standardowo mam 170 fps mam 20 fps na minimalnych ustawieniach !!! WTF !!! Restartowałem minecrafta , usuwałem i instalowałem od nowa .minecraft , odinstalowywałem jave , nic nie pomogło POMOCY !!!

Opublikowano

Windows 8 system 64 bitowy

Intel® Core i3-2328M CPU @ 2.20 GHz 2.20 Ghz

Zainstalowana pamięć 4.00GB wolne 3.87GM

system operacyjny procesor 64x

Karta graficzna nVidia

Opublikowano

Parametry nie są złe, powinno by te +90 fps

Kilka możliwości:

- zainstalowałeś jakiś program choćby jakiś foto manager albo ktoś z rodziny.

- masz więcej niż 1 AntyVirus

- Zapełniony rejestr komputera

- zapora systemy Windows lub AntyVirus - wyłącz

- masz otwarte inne programy w tle

- Masz mody (skasuj wszystkie zainstaluj optifine)

- Masz resource pack (dawny texture pack) który jest zasłaby na twój komputer

Pomagam w tworzeniu for IPB za darmo. Trzy letnie doświadczenie.

Opublikowano

Czyli że jaki txt ? Ja używam własnego edytowanego 16x16 , jak mam wyłączyć Wi-Fi na laptopie ? xDD Z laptopa tylko ja korzystam ew. mama na skype więc jest niemożliwością , antywirus jest Kaspersky i tylko 1 dawno też był McAfee ale według mnie to ... nie wypowiem się bo jeszcze wyjdzie Sądołów S.A. :) Modów nie używam , nawet opti fina bo mi spowalnia zamiast przyśpieszać , instaluje już dzisiaj 3 raz minecrafta , jeżeli nie będzie spadków bo zainstalowałem naj naj najnowszą wersję javy możecie liczyć na like , w końcu coś pisaliście :P

Opublikowano

No dobrze, jakiego launchera używasz, posiadasz premium(mają szybszy launcher)

Jaka wersja javy?

Przeinstaluj jave

Pomagam w tworzeniu for IPB za darmo. Trzy letnie doświadczenie.

Opublikowano

Jeśli nic nie pomaga,

A komputer nie domaga,

Minecraft się nie włącza,

Pilnuj swego łącza.

A na poważnie, to radziłbym ci zrobić cofkę systemu, zawsze się sprawdza.

Opublikowano

Polecam przeczyścić komputer jednak chodzi mi tu o programy bardziej zaawansowane nie takie jak CCleaner. A więc przejdźmy do rzeczy sam kiedyś miałem problem z GTA 4. Zrób tak:

1.Przeczyść komputer programem ComboFix (uważaj jest to dość silny program i musisz umieć z niego korzystać)

2.Przeczyść komputer programem JV16 (tutaj chodzi o rejestr i zbędne pliki)

3.Przeskanuj komputer Anty-Wirusem (najlepszy wg mnie na obecne czasy to Kaspersky Internet Security)

4.Jeżeli to nie pomogło lub też dało mało zadowalający efekt to dodatkowo możesz wyłączyć synchornizacje pionową

Mi zawsze to pomagało i gry smigały jeszcze szybciej niż zawsze ;)

Opublikowano

Hmmm....

Przeskanuj Kompa i rejestr CCleaner'em i Jetclean'em , oraz odkurz komputer i powiedz czy są jakieś różnice :)

Opublikowano

Odwal sie z cofką systemową , sam sobie ją zrób , jeżeli masz mi tak radzic = DOWIDZENIA ode mnie like nie dostaniesz.

Kowboj nie znasz sie , mówisz jak każdy inny ccleaner nie działa , 1 pytanie zadaje , o co chodzi że w czwartek 120 fps od piątku wieczorem 60 bez tiny nie wyciągne ...

Opublikowano

W optifine :

Animacje off

OpenGL fancy

Perfomance : Max FPS

Details ( Wszystko na fast , jezeli sie da to na Off )

Fog Off

Chunk Loading Multi Core

Animacja chodzenia wył.

Quality wszystko na off ( nic nie rob przy mipmap level , mipmap type )

Perfomance wszystko na off ( nic nie rob przy chunk updates per frame )

Other to co sie da na off

Mój komputer > Dysk lokalny C > Program files i pousuwaj to co niepotrzebne , posegreguj pliki

uruchom %temp% usuń wszystko

Defragmentuj dyski

Moj komputer nacisnij PPM , wybierz Właściwości > Zaawansowane > Wydajność wybierz Dopasuj do uzyskania najlepszej wydajności

Może coś to da ...

U mnie wskoczyło 712 FPS , normalnie bez niczego miałem 100-150

Opublikowano

Kowboj , postarałeś się widać że pisałeś więcej niż 10 minut ale , po co mi 1000 fps i mieć 0 satysfakcji z minecrafta jak przedtem na renderowaniu normal reszta na max. miałem 90 fps , z dnia na dzień to się stało ten spadek , jak wyszła nowa wersja 1.6.4 , robiłem wszystko co możliwe , teraz chyba nie mam możliwości grania oprócz na flacie i to też się waha do 50 fps jak w środe było na flacie ok. 150 ;/

Opublikowano

Ja polecam advance system care wg. mnie najlepszy program optymalizacyjny. Masz tam do dyspozycji takie funkcje:

- defragmentacja dysku (u mnie 2 h i przyniosła duże efekty)

- defragmentacja rejestru

- skanowanie dysku

- skanowanie rejestru

- skanowanie systemu

- skaner duplikatów

- skaner najcięższych plików na dysku

- smart ram (zwalnia ram)

- przyspiesz internet

- konfiguracja systemu

- informacje o systemie

Dla mnie rewelacja wiele programów zebranych w 1.

Opublikowano

Dzięki wam wszystkim ALE to NIE jest wina mojego komputera czy też tego co się znajduję , to coś od strony minecrafta bo jak mówiłem gram normalnie przy +60fps a w piątek wieczorem spadek do 20- fps , czy mógłby ktoś napisać co zostało dodane między czwartkiem a sobotą (dzisiaj) dam lajka :D

Opublikowano

Zrób tak jak Ci pisałem a co to tego czy Ci windows może wywalić to musisz po prostu ustawić i z systemem nic się nie stanie. A to jest na 100% wina twojego komputera uwierz mi.

Opublikowano

Patrykos to powiedz mi , jakim cudem mojego komputera , grałem sobie normalnie troche w metina , troche w minecrafta , wyłączołem , pouczyłem się, poszedłem spać , przyszedłem ze szkoły włączyłem i spadki o 200% albo i więcej w dół...

Dziękuje wszystkim za dobre podpowiedzi , fps powróciły !!! :* Wystarczyło : Uruchomić z procesorem graficznym nVidia , pewnie cały czas włączało się przez Intel HD graphics więc nie ma co się dziwić , zrobiłem też sposobem DeeJayPallasida i ustawiłem priorytet na wysoki , na świeżo wygenorowanym przeze mnie terenia mam 120 fps z moim txt 64x , leci do was , do każdego co się udzielał LIKE !

Opublikowano

Polecam przeczyścić komputer jednak chodzi mi tu o programy bardziej zaawansowane nie takie jak CCleaner. A więc przejdźmy do rzeczy sam kiedyś miałem problem z GTA 4. Zrób tak:

1.Przeczyść komputer programem ComboFix (uważaj jest to dość silny program i musisz umieć z niego korzystać)

2.Przeczyść komputer programem JV16 (tutaj chodzi o rejestr i zbędne pliki)

3.Przeskanuj komputer Anty-Wirusem (najlepszy wg mnie na obecne czasy to Kaspersky Internet Security)

4.Jeżeli to nie pomogło lub też dało mało zadowalający efekt to dodatkowo możesz wyłączyć synchornizacje pionową

Mi zawsze to pomagało i gry smigały jeszcze szybciej niż zawsze ;)

wyjdź. błagam cię. jeśli nie potrafisz obsługiwać combofixa to go nie polecaj, nikomu!!!

pobierz HWMonitor pograj w mc z 20-30 minut i zrób screenshota z tego programu. wklej go tutaj.

Opublikowano

wyjdź. błagam cię. jeśli nie potrafisz obsługiwać combofixa to go nie polecaj, nikomu!!!

pobierz HWMonitor pograj w mc z 20-30 minut i zrób screenshota z tego programu. wklej go tutaj.

Problem jest już rozwiązany.

@offtopic

Czy tylko u mnie nie widać górnej belki w cytatach ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...