Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Kim zagrać i na jakim serwerze?

Beornottobe.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, od razu do rzeczy :

1.Jaką rasą zagrać na początek(chodzi o wygląd, która rasa lepiej wygląda). Wasz gust.

2.Kim najlepiej zagrać sobie, aby fajnie się grało z zdobywaniem doświadczenia i wykonywaniem questów?

3.Ile jest serwerów polskich?

4.Jaki serwer polecacie?

"Wracaj z tarczą, a nie na tarczy. "

"Nigdy nie kłóć się z idiotą... Najpierw sprowadzi Cię do swego poziomu, a potem wykończy doświadczeniem."

Opublikowano

1.Jaką rasą zagrać na początek(chodzi o wygląd, która rasa lepiej wygląda). Wasz gust.

Zalezy. Elyos'i to "białe aniołki", a Asmodianie to "anioły ciemności". Mimo tego, że ich wygląd różni się delikatnie (ciemniejsza skóra i czarne skrzydła), to nie ma między tymi rasami żadnych różnic.

2.Kim najlepiej zagrać sobie, aby fajnie się grało z zdobywaniem doświadczenia i wykonywaniem questów?

Każda klasa ma jakieś zalety i wady. Ja osobiście wypróbowałam wszystkie i według mnie najłatwiejszy jest snajper (mimo, że gram bardem). Ma silny i szybki atak oraz podwójną broń.

1. Nie dawno został wprowadzony. Barus.

4.Jaki serwer polecacie?

To już zależy od Ciebie. Czy znasz j. angielski na tyle, by grac na innych, czy też nie.

Opublikowano

Okej, jeżeli ja lubie sobie pograć na dobre obrażenia i bloki ciosów, to przypuszczam że TANK?

"Nigdy nie kłóć się z idiotą... Najpierw sprowadzi Cię do swego poziomu, a potem wykończy doświadczeniem."

Opublikowano

Okej, jeżeli ja lubie sobie pograć na dobre obrażenia i bloki ciosów, to przypuszczam że TANK?

W takim razie rycerz pozostaje. Ma największa obronę ze wszystkich ze względu na możliwość noszenia tarczy. Ale weź pod uwagę, że questy itp to tak naprawdę tylko początek gry. Później będą inne cele gry. Chociażby walki legionów w Otchłani.

Opublikowano

1. Jest możliwość posiaadania mentora w grze?; d

Opublikowano

1. Jest możliwość posiaadania mentora w grze?; d

Tak. Tyle, że to trochę różni się od mentorów, w innych grach. Po prostu, musisz zaprosić jakiegoś gracza, który ma od 10 lvl więcej od ciebie do grupy. Dzieki temu możecie wykonywać specjalne, dziennie questy.

Opublikowano

Cześć, od razu do rzeczy :

4.Jaki serwer polecacie?

1.  

Zalezy. Elyos'i to "białe aniołki", a Asmodianie to "anioły ciemności". Mimo tego, że ich wygląd różni się delikatnie (ciemniejsza skóra i czarne skrzydła), to nie ma między tymi rasami żadnych różnic.

Są niewielkie różnice w skillach na korzyść Elyosów. Jest to między innymi jeden skill u templarów, gdzie Asmodiański tylko wysysa HP z przeciwnika, a Elyosowy na dodatek stunuje przeciwnika. Nie pamiętam czy było coś jeszcze bo najwięcej czasu spędziłem na tanku i dość mnie to irytowało, bo z tego się korzysta podczas PvP. Oczywiście nie ma innego skilla dla równowagi, cała reszta jest taka sama.

Odpowiadając na pytanie - ja preferuję Asmodian z względu na to, że nigdy nie lubiłem grać "tymi dobrymi". Przesłodzone lokacje, słodkie stworzonka, przepych i radość na ulicach stolicy - to nie dla mnie. No i nie lubie białych skrzydeł.

Fabularnie w wyniku wojny i rozpadu Atreii to Asmodianie są tą "bardziej poszkodowaną" rasą, która walczy ramię w ramię o istnienie w czasie gdy Elyosi żyją sobie w najlepsze. Jest o tym nawet przy tworzeniu postaci.

Oczywiście należy brać pod uwagę, że większość graczy wybiera "tych dobrych" co pokazują np. siege gdzie jest powiedzmy 230 Elyosów na 170 Asmodian. Normalnie nie da się tego wygrać, a przeciwnik oczywiście musi Cię jeszcze zwyzywać od noobów jak jest Twoich mniej, ale radość z pokonania bandy obrażających Cię debili gdy teoretycznie nie masz szans na wygraną i ich płacz wszędzie "hakerzy, tardzi, matki was nie kochają, no-liferzy" - bezcenne. Dla czegoś takiego czasem warto się pomęczyć.

Żeby nie było to nie jest tak, że to tylko Elyosi obrażają Asmodian, to działa też w drugą stronę ale zawsze jest więcej Ely niż Asmo na każdym serwerze.

2. Najłatwiej jest grać sorcem (mag?) z względu na największy dmg. Później jest glad (bo glad to typowy warek), później gunner (strzelec, snajper?), ranger (łucznik) itd. Każda postać się jednak różni i PvP w AIONie jest zrobione na zasadzie anty-klas. Tzn, średni sorc łatwo zabije powiedzmy średniego clera, a średniego sorca łatwo zabije średni ranger, itd.

3. Jest tylko Barus, drugi serwer jest "w planach" - jeśli się okaże potrzeby to go uruchomią. Ogółem na początek miały być dwa PL, ale wiadomo - FailForge.

4. Jeśli chcesz grać z spolszczeniem - tylko Barus. Na pozostałych serwerach poważniejsi ludzie Cię wyśmieją i potraktują jak nic nie wartego tarda. Nie można się dogadać z ludźmi korzystającymi z spolszczenia na starych serwerach bo żądają (nie proszą o nią, oni żądają) pomocy, plvlowania i tłumaczenia questów, które starsi gracze znają ale w angielskich wersjach. Jeśli nie chcesz korzystać z kretyńskiego spolszczenia to możesz wybrać między w miarę już rozwiniętym Barusem, a starszymi serwerami. Z "młodszych" tj. pamiętających start AIONa F2P są Anuhart (młodszy) i Nexus (starszy). Reszta serwerów UK pamięta dobre czasy AIONa w wersji Abonamentowej. Wszystko zależy jak rozwiniętego serwera szukasz, na każdym znajdziesz polaków i PL legiony.

"Blok ciosów" to niby tank. Jest jednak różnica między tankiem tutaj, a w słabszych grach bowiem tutaj tank musi ogarniać grupę/instancję/sposoby tankowania. To nie jest tak jak, nie wiem - w Shaiyi, że rzucało się 2 skille i boss był Twój, heal na Ciebie i tyle. No i na PvP też jest łatwiej zabić niż się ludziom wydaje, templarem trzeba ogarniać by coś zrobić - a dmgu kosmicznego to templarzy nie mają.

Co prawda ja nie wyznaję metody robienia templara w blocka bo w tym momencie przeciwnik się chwilę pomęczy ale Ciebie zabije - Tobie zabraknie dmg. Ja wszystkich templarów jakimi miałem okazję zagrać robiłem przede wszystkim pod PvP. Tankowałem tak większość instancji składając powoli set do end-game instancji gdzie faktycznie potrzeba było się ubrać tylko na moby.

Tak. Tyle, że to trochę różni się od mentorów, w innych grach. Po prostu, musisz zaprosić jakiegoś gracza, który ma od 10 lvl więcej od ciebie do grupy. Dzieki temu możecie wykonywać specjalne, dziennie questy.

Ponadto Mentor może pomóc zrobić instancję (nic za to nie dostaje, drop leci tylko do postaci mentorowanych) oraz plvlować. Przy tym jednak pojawia się problem ponieważ osoba plvlowana dostaje... Nie wiem. To chyba było z 60% expa czy ileś tego co by dostała solo. Jak się zabierze taką postać na jakąś end-game mapę i tam będzie biegało to oczywiście się będzie to opłacało bo raz, że drop, dwa, że max exp jaki może wpaść z moba na ten lvl. A powiedzmy moba na 52lvl nie zabije się 20lvl.

Opublikowano

Najłatwiej jest grać sorcem (mag?) z względu na największy dmg. Później

jest glad (bo glad to typowy warek), później gunner (strzelec,

snajper?), ranger (łucznik) itd. Każda postać się jednak różni i PvP w

AIONie jest zrobione na zasadzie anty-klas. Tzn, średni sorc łatwo

zabije powiedzmy średniego clera, a średniego sorca łatwo zabije średni

ranger, itd.

Z łucznikiem może mieć duże problemy, zwłaszcza na początku rozgrywki. To jest postać, która trzeba lubić, i którą trzeba umieć grać. Do około 20 lvl można się zamęczyć, tak samo, jak z klerykiem. Zwłaszcza na mobach "kopalnianych", jak ja to mówię :P

Opublikowano

1. Pójdzie gra na Windows 7 Professional 32bit

Opublikowano

1. Pójdzie gra na Windows 7 Professional 32bit

Oczywiście że pójdzie na każdym systemie.Ja gram na windows 8 pro x64 i żadnych problemów nie mam.

Jedyne,czego ci mogę życzyć to cierpliwości w ściąganiu ,bo 26,5 gb robi swoje :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

(Taka porada ode mnie ) A ja wam powiem abyście zrobili taką postać z jaką się utożsamiacie WY a nie pytać się ludzi w internetach bo wy będziecie grali nie oni . Jesli lubisz grac z polakami i nie umeisz angielskiego radze ci zagrać na Barusie (tam jest dużo polaków) a jeśli umiesz komunikować się po angielsku zagraj na Spatalosie ponieważ jest zarąbista atmosfera są tanie gold packi (około 30kk kinah) a jeśli się zapatrujesz na dłuższą grę (więcej niż 2-3 meisiące) to są gildie bardzo gościne w których są zarąbiści ludzie którzy zawsze pomogą czy to jak cię asmoki zaatakują czy będziesz chciał wykonać jakieś trudne instancje/questy (takimi legionami są np c_ude , amber_eye Alice_day) Amber_eye i Alice_Day to polskie bardzo przyjemne gildie. Pozdrawiam miłej gry ! :)

Opublikowano

A jeśli chodzi o pvp to nie ma znaczenia jaką postacią grasz tylko ważne są twoje umiejętności . Chodzi mi o to jak umiesz posługiwać się na klawiaturze . Aby być dobrym w pvp musisz umieć płynie używać wielu klawiszy na raz .

Opublikowano

A jeśli chodzi o pvp to nie ma znaczenia jaką postacią grasz tylko ważne są twoje umiejętności . Chodzi mi o to jak umiesz posługiwać się na klawiaturze . Aby być dobrym w pvp musisz umieć płynie używać wielu klawiszy na raz .

No taak. Większej głupoty nie słyszałam. Taki temp np będzie miał problem z ubiciem rangera. Tak samo np spiritemaster przeciwko Sorcowi tez nie będzie miał łatwo. Fakt, że każdą postać da sie idealnie poprowadzić i zainwestować w masę różnych przedmiotów ulepszających, ale mimo wszystko, jak w każdej grze MMO panuje podział na klasy bardziej przystosowane pod pve i klasy bardziej przystosowane pod pvp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...