Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] Jak zwiększyć RAM karty graficznej ?

Rafaelo230

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , mam pewien problem . Otóż chciałbym przydzielić więcej RAM'u zintegrowanej karcie graficznej . Do BIOS'a przejść nie mogę ponieważ Windows 8 ma zbyt szybkie butowanie i jest tylko 200 mili sekund na naciśnięcie jakiegokolwiek klawisza . Dodam że jest to notebook pavilion g6 .

Specyfikacja komputera:

* intel core i5 2,5 Ghz

* 6 GB RAM

* Windows 8

* dysk 500 GB

* karta graficzna Intel hd graphic 4000

Opublikowano

To jest zintegrowana karta graficzna. Z nia w nic nie pograsz oprócz pasjansa etc.

Pogra bo nawet w nowsze gry .

Ja na Celeron G550 na integrze ( hd1000) grałem w nfs;most wanted (2012r) na low w 25 fps

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

hd 4000? w pasjansa? Ja na 3400 gram w gta 4 nisko/średnich z 1024x800, bf p4f srednie w HD w minecraft 70FPS na noramal + fancy w cod i nfs na lajcie w średnio/wysokich w HD

"Chciałbym się w końcu do czegoś przydać"

By BiałyPL

Opublikowano

Gry mi całkiem dobrze działają i na to nie narzekam . Gram teraz w Saints Row 4 na średnich detalach i ładnie chodzi lecz chciałbym przypisać więcej RAM'u karcie graficznej a do tego potrzebny jest mi BIOS (jak go włączyć w windows 8 ?) lub jeżeli jest inny sposób na dodanie RAM'u to jaki ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...