Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Nasus - Iceborn Czy Trinity?

DJ D-VorT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam wielki dylemat dotyczący nasusa. Otóż nie wiem za chuja co wybrać, Iceborn Gauntlet czy Trinitke? Jak wiemy po buffie daje teraz 200% DMG. Możliwości : Szybszy push, OP DMG z Q + bonusy. Za to gauntlet daje tego op slowa :<

Mój "teraźniejszy" build :

Butki CD / Merkurki/Tabi > Trinity > Frozen Heart > Oblicze Ducha > Hydra > Warmog.

csyt2-signa.png

Opublikowano

Sam sobie odpowiedziałeś, teraz musisz dopasować build do sytuacji w grze

A jak nie chce ci się myśleć to Trinity na topa, a gauntlet do jungli ^.^

Opublikowano

Nasus ma swoje W, więc do jungli też mu nie potrzebne... A jednak niektórzy piszą że nadal ice lepszy.

csyt2-signa.png

Opublikowano

Gauntlet daje ci armora + slow + dmg.

Trinity jest do champów które muszą robić duży dmg, nasus ma sam w sobie duży dmg z stacków, a nie dużo ad.

League of Legends

Opublikowano

Gauntlet daje ci armora + slow + dmg.

Trinity jest do champów które muszą robić duży dmg, nasus ma sam w sobie duży dmg z stacków, a nie dużo ad.

Coldowny Mane jeszcze

Tri większy dmg brak slowa

Gunltlet slow mana CD xD wszystko co nasus potrzebuje

ZMień hydre bo za szybko puschujesz z nią wtedy

Opublikowano

To tak:
Trinity:
Bardziej pod postacie ktore nie potrzebuja tankowatosci, mozesz kupic gdy jestes wystarczajaco tankowaty aby miec wiekszy dmg, dodatkowo daje speeda, wolniejsze pushowanie lini niz z gauntletem, ew. jak przeciwnicy maja same AP ( Albo ad ktorzy sa strasznie slabi ) to kupuj trinita
Gauntlet:
Slow, armor, bardziej pod postacie tankowate, robi z passywki prawie 2 razy mniejszy dmg niz trinity, ale zawsze jakis dodatkowy i zamiast speeda to przeciwnik dostaje slowa, szybko mozna pushowac linie, kupuj gdy musisz byc tankowaty.

arkadia, oba te itemy zadaja dmg rowny PODSTAWOWEMU AD, a nie temu ktorego mamy, a wiec jak mamy np ezrealem 300 AD, a podstawowo około 100 to trinity zada dodatkowo 200, a gauntlet dodatkowo 125, nie więcej, a więc te itemy są dobre na tanki/offtanki

Opublikowano

Własnie o to mi chodzi Mestos, to zadaje dmg równy PODSTAWOWEMU AD, czyli temu co mamy na początek ( podstawowy AD zwiększa się co lvl ) a więc zada dodatkowo 200 gdy ez na 18 lvlu ma ok. 100 podstawowego ataku, przeczytaj se, podstawowy atak chodzi o to co ma się na początku, bez run, bez itemów, bez niczego

After using an ability, your next basic attack deals bonus damage equal to 200% of your base attack damage as physical damage. (2 second cooldown).
W tłumaczeniu:
Po użyciu umiejętności, następny podstawowy atak zada bonusowy DMG równy 200% twojemu podstawowemu AD jako dmg fizyczny ( 2 sek cooldownu ) nie jestem dobry z angielskiego;p

Dodatkowo aby się upewnić, znalazłem na wiki lola ( up to samo wiki ) taką oto wzmiankę

A oto co jest poniżej: największy możliwy dmg z pasywki trinity forca to 260 DMG, i może być zdobyty przez cho gata ktorzy na 18 lvlu maja po 130 AD podstawowego, a więc możemy wywnioskować, że jak kupimy krwiopijca to DMG nam się nie zwiększy bo i tak największy z możliwych to 260, mam nadzieje, że wyjaśniłem wam, że TRINITY FORCE I GAUNTLET ZADAJĄ DMG RÓWNY PODSTAWOWEMU AD!

• The highest damage possible from the passive is 260 physical damage and can be achieved with 20px-ChoGathSquare.pngCho'Gath and 20px-SkarnerSquare.png Skarner, both who have 130 base damage at level 18.
Opublikowano

Własnie o to mi chodzi Mestos, to zadaje dmg równy PODSTAWOWEMU AD, czyli temu co mamy na początek ( podstawowy AD zwiększa się co lvl ) a więc zada dodatkowo 200 gdy ez na 18 lvlu ma ok. 100 podstawowego ataku, przeczytaj se, podstawowy atak chodzi o to co ma się na początku, bez run, bez itemów, bez niczego

After using an ability, your next basic attack deals bonus damage equal to 200% of your base attack damage as physical damage. (2 second cooldown).

W tłumaczeniu:

Po użyciu umiejętności, następny podstawowy atak zada bonusowy DMG równy 200% twojemu podstawowemu AD jako dmg fizyczny ( 2 sek cooldownu ) nie jestem dobry z angielskiego;p

Dodatkowo aby się upewnić, znalazłem na wiki lola ( up to samo wiki ) taką oto wzmiankę

A oto co jest poniżej: największy możliwy dmg z pasywki trinity forca to 260 DMG, i może być zdobyty przez cho gata ktorzy na 18 lvlu maja po 130 AD podstawowego, a więc możemy wywnioskować, że jak kupimy krwiopijca to DMG nam się nie zwiększy bo i tak największy z możliwych to 260, mam nadzieje, że wyjaśniłem wam, że TRINITY FORCE I GAUNTLET ZADAJĄ DMG RÓWNY PODSTAWOWEMU AD!

• The highest damage possible from the passive is 260 physical damage and can be achieved with 20px-ChoGathSquare.pngCho'Gath and 20px-SkarnerSquare.png Skarner, both who have 130 base damage at level 18.

Źródło? Jakoś nie chce mi się w to wierzyć, w takim razie item z sheenem w late game byłby totalnie useless. To na pewno nie jest tak jak opisałeś.

@edit zwracam honor sprawdziłem i to jest fakt.

Opublikowano

Gauntlet zawsze . nasus potrzebuje tego itemka by bic ciagle z q by nikt mu nie uciekal samo w nie wystarczy nasus musi podchodzic walic q wyprzedzac kolesia znowu walic q po to wlasnie jest ten slow by dochodzic do kolesia i bic go caly czas z q perma slowa i koles jest ded , trinity nie potrzebne mu wgl , on potrzebuje cd na q by szybciej nastackowac i po za tym zawsze sie sklada first item na cd na nasusie by lepiej stackowac q ... Sie ogladalo arquela to sie wie ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...