Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nie mam co robić - NUDY

.old

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. W sumie "mam problem", ponieważ nudzę się i nic ciekawego już nie mam do roboty. Jak wygląda mój dzień: Wstaje do szkoły godzinę wcześniej (lub 2 gdy chcę się czegoś pouczyć). Pakuję się do szkoły, zjem coś, zęby umyje i do szkoły. W szkole cały czas obawiam się, że na następnej lekcji będzie kartkówka lub czegoś zapomniałem zrobić. Oprócz tego na przerwach pogadam z kolegą o byle pierdołach, wejdę na telefon ustawić sobie misję grze online. Na lekcji to staram się uważać, ale z tym kolegą na każdej lekcji się śmieje ^^. Dobra - wracam do domu zmęczony, idę na laptopa, pogram z jedną partyjkę Unreal Tournament '99, wejdę na chwilę na Minecraft, na MPCforum, Shakes & Fidget, facebook i to tyle. Jem obiad, znów nie mam nic co robić na kompie. Później robie lekcje (niechętnie - potrafie przełożyć to na następny dzień chociaż mam jeszcze pełno czasu). Wieczorem to wiadomo - też coś zjem, umyje zęby, coś porobie z nudów na laptopie i idę spać.

I tak wygląda prawie każdy mój dzień.. W dodatku często wkurwiam się na byle błache sprawy. Często oglądam telewizje zamiast też siedzieć na laptopie.

Nie mam już co robić.. Grać mi się w nic nie chcę, bo nie mam ochoty.. Telewizja też jest nudna - wszystko oglądałem już i ciągle to samo się powtarza. Na laptopie puszczę sobie muzykę z gry (jakieś tam) i mogę tego w kółko słuchać.. Jedynie co by mnie (może) zainteresowało to może tworzenie muzyki w FL Studio (ale to pewnie i tak na krótko). Pod koniec dnia pogram sobie na telefonie i to tyle. Na dwór też mi się nie chce wychodzić - czasami na rowerze do jakiegoś sklepu po picie / chipsy.'

Nie wiem co robić kurde i chcę, żebym się nie nudził a nie ciągle siedzę w domu, na laptopie nudzę się - ZAMULAM jednym słowem. Kilkanaście minut temu jak na WF poćwiczyłem sobie (to co na początku WF - rozciąganie). Hmm.. pomożecie? Może mieliście podobny problem? Aktualnie piszę ten temat, puściłem sobie tą muzykę i czekam na odpowiedzi od Was..

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Rozciąganie to pikuś. Na ziemie i pompki. W każdej wolnej chwili możesz ćwiczyć np. brzuszki, pompki, podciągać się. Jak nie to zakup ołówki, blok techniczny i próbuj rysować ;) Rower, rolki też niezły pomysł :) Zacznij grać w League of Legends (pożeracz czasu).

Opublikowano

Książki.
Nie mam tutaj na myśli lektur, tylko coś co Cię pasjonuje.
Wspominałeś o muzyce, w związku z tym może tutoriale na YT ?

f.png

Opublikowano

Pisz poezje, piosenki - przetłumacz je na angielski, nakręć bity i do Hollywood. Znajdź se laske, ćwicz - na siłownie najlepiej, więcej czasu tam spędzisz na pewno, bier rower i po lasach.. Oglądaj filmy, seriale jakies ciekawsze ( nie m jak miłość czy te inne kurestwa ) - polecam TWD.

6f17e95a91894bb7ae164ebb34ffed25.jpg

Opublikowano

znajdź kobietę , mój chłopak ma teraz dom szkoła ja dom szkoła ja :-) .

Wspolnie chodzimy do kina , spacery , ogladamy filmy , sluchamy muzyki , wygłupiamy się . Nigdy nam się razem nie nudzi :-)

Opublikowano

Kilka propozycji.

Po pierwsze jak macie jakieś boisko czy coś to wybierz się tam od czasu do czasu może ktoś będzie to się przyłączysz. Przy tym na początek polecam z kumplami żeby się "wkręcić" w towarzystwo a potem już sam będziesz mógł jeździć.
Po drugie książki. Albo e-booki albo zwykłe (preferuje zwykłe. Przynajmniej w moim wypadku wole mieć książkę w ręce ale e-booki są dużo bardziej przystępne bo możesz tam znaleźć książki których inaczej nie dostaniesz w Polsce) ewentualnie audiobooki bo dosyć fajnie jest sobie poleżeć i posłuchać jakieś fajnej książki.
Po trzecie spróbuj sobie znaleźć jakąś dziedzinę w której doskonalenie się sprawia ci przyjemność. Kilka osób ode mnie z klasy robi coś takiego. Dwie osoby uczą się języka. Inne ogarniają przyszłe tematy i tak dalej. Nie każdy musi to lubić ale może akurat na coś trafisz.
Po czwarte znajdź sobie jakiś fajny kanał na YT o interesującej cie tematyce i jak nie masz co robić to oglądaj. Ja jak się nudzę ostatnio oglądam "VannosGaming" bardzo fajny kanał o ile dostatecznie dobrze ogarnia się angielski

Po piąte po prostu hobby. To może być cokolwiek. Tasowanie kart (w moim przypadku) gra na gitarze i innych instrumentach (w przypadku kilku innych osób które znam) czy cokolwiek innego.

No i to co radzili wszyscy powyżej :)

Opublikowano

Trening 100 pompek (wpisz w google), coś na brzuch - zajmie Ci trochę czasu.

Poducz się w fl'u, znajdź kogoś kto chciałby nagrać a potrzebuje beatu i wejdźcie w spółkę :D

Ew. znajdź pasje, prawdziwa pasja wciągnie Cię całego ;)

52287137559562145640.png

Opublikowano

lol, zero kontaktu z laskami?? Ile masz lat jak jesteś w gimbazie możesz się pośmiać z innymi laskami o innych laskach lub możesz sam powkurzać laski śmiejąc się z nich, że są grube i mają grube łydki. Wersja dla hardkorów to latanie za laską (najlepiej grubą) z wiadrem wody i ją oblewanie.

ps. Fl Studio to chujnia i patatajnia dla hard stylowców, obczaj Ableton'a

Opublikowano

Bierzesz rower i śmigasz po lasach. Przyjemne i pożyteczne!

Tak robie (jeżdzę po lesie, puszczy z 50 km/h) i sprawia mi to frajdę, ale teraz robi się coraz zimniej i dlatego muszę powoli rezygnować z jazdy na rowerze.

Rozciąganie to pikuś. Na ziemie i pompki. W każdej wolnej chwili możesz

ćwiczyć np. brzuszki, pompki, podciągać się. Jak nie to zakup ołówki,

blok techniczny i próbuj rysować ;) Rower, rolki też niezły pomysł :) Zacznij grać w League of Legends (pożeracz czasu).

Wczoraj próbowałem sam w domu się rozciągać i powiem szczerze - nawet fajnie. Będę próbować sobie tego :) Co do gier to chcę je odstawić lub ograniczyć, ponieważ cały czas siedzę przed kompem a nie jak "normalny" na dworze.

Ustaw

sobie jakiś cel , który chcesz osiągnąć . Ja teraz np. zbieram hajs i

już mi się nie nudzi . Lub jak up pisal sciągnij lola ;s

Nie mam na co zbierać, być może będę tak robić jak sprzedam laptopa i spróbuje jakiś komputer sobie złożyć.

Książki.

Nie mam tutaj na myśli lektur, tylko coś co Cię pasjonuje.

Wspominałeś o muzyce, w związku z tym może tutoriale na YT ?

Próbowałem robić i wyszło mi "coś", ale musiałbym nad tym trochę jeszcze posiedzieć żeby coś potrafić. Na razie ogarniam tylko pat i jakimś patentem złożyć muzykę (ułożyć) w całość :P Co do książek to niestety, ale nie lubię czytać.

Pisz poezje, piosenki - przetłumacz je na angielski, nakręć bity i do

Hollywood. Znajdź se laske, ćwicz - na siłownie najlepiej, więcej czasu

tam spędzisz na pewno, bier rower i po lasach.. Oglądaj filmy, seriale

jakies ciekawsze ( nie m jak miłość czy te inne kurestwa ) - polecam

TWD.

Być może później ogarnę FL Studio i razem z moim kuzynem będziemy robili (wprawdzie kontynuować) robienie muzyki :P Laski nie bardzo, więc 2 posty poniżej z tą propozycją też odpadają. Co do roweru pisałem na początku i to jest dobry pomysł, bo tak już robie, ale robi się zimniej i powoli z tego rezygnuje kiedy w nast. roku się ociepli :P W telewizji oglądam całe discovery (pogromcy mitów, jak to jest zrobione, łowcy okazji itp.) i animal planet.

Kilka propozycji.

Po

pierwsze jak macie jakieś boisko czy coś to wybierz się tam od czasu do

czasu może ktoś będzie to się przyłączysz. Przy tym na początek polecam

z kumplami żeby się "wkręcić" w towarzystwo a potem już sam będziesz

mógł jeździć.

Po drugie książki. Albo e-booki albo zwykłe (preferuje

zwykłe. Przynajmniej w moim wypadku wole mieć książkę w ręce ale e-booki

są dużo bardziej przystępne bo możesz tam znaleźć książki których

inaczej nie dostaniesz w Polsce) ewentualnie audiobooki bo dosyć fajnie

jest sobie poleżeć i posłuchać jakieś fajnej książki.

Po trzecie

spróbuj sobie znaleźć jakąś dziedzinę w której doskonalenie się sprawia

ci przyjemność. Kilka osób ode mnie z klasy robi coś takiego. Dwie osoby

uczą się języka. Inne ogarniają przyszłe tematy i tak dalej. Nie każdy

musi to lubić ale może akurat na coś trafisz.

Po czwarte znajdź sobie

jakiś fajny kanał na YT o interesującej cie tematyce i jak nie masz co

robić to oglądaj. Ja jak się nudzę ostatnio oglądam "VannosGaming"

bardzo fajny kanał o ile dostatecznie dobrze ogarnia się angielski

Po

piąte po prostu hobby. To może być cokolwiek. Tasowanie kart (w moim

przypadku) gra na gitarze i innych instrumentach (w przypadku kilku

innych osób które znam) czy cokolwiek innego.

No i to co radzili wszyscy powyżej :)

Boisko jest, ale zrobili z tego boiska znany chyba wszystkim "orlik" i kur** nie można tam wchodzić.. Jeszcze mają zamiar zrobić monitoring więc nie mam gdzie grać za wyjątkiem WF. Książki odpadają, nie lubię ich. Mi sprawia przyjemność: Jazda na rowerze, komputer (koledzy uważają, że bardzo znam się na tym). Hobby po prostu nie mam, kiedyś to były klocki Lego, ale już nie.

Trening 100 pompek (wpisz w google), coś na brzuch - zajmie Ci trochę czasu.

Poducz się w fl'u, znajdź kogoś kto chciałby nagrać a potrzebuje beatu i wejdźcie w spółkę :D

Ew. znajdź pasje, prawdziwa pasja wciągnie Cię całego ;)

Jakiś miesiąc temu (w lipcu) robiłem ten program, ale z niego zrezygnowałem na około 20-25 pompkach. Jeszcze ewentualnie mogę brzuszki sobie porobić w domu, to by mi (raczej) pasowało. Co do FL chcę się poduczyć, ale zajmie mi to sporo czasu, ale też mam szkołę :/ Pasji niestety nie mam.

Jak Ci się strasznie nudzi to zdejmij ubrania połóż na ziemi i pilnuj żeby nikt nie zajebombił :)

Nie spam.

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Myślę że wiele osób przeżywa dzień podobnie . Ja w sumie też , chodź ostatnio postanowiłem pobawić się w edytowanie grafiki , pisanie programów i troche przypakować ( może ktoś dać jakiś link do dobrych ćwiczeń w domu , typu pompki brzuszki bo siłki nie mam z okolicy - byłbym wdzięczny ) . Najważniejsze to znaleźć coś co nas ciekawi . Jeśli mialbyś dziewczynę to nigdy byś się nie nudził ( wiem z doświadczenia ;) ) . Teraz zimno to ja rower odradzam , ale jak kto lubi :) .

Opublikowano

Jutro chyba będzie lepiej :) Otóż ostatnio tata proponował mi, aby iść do "garażowej siłowni" (nie jest to wielkości garażu, tylko jeszcze większe). Może mi to nawet i będzie pasować, ponieważ np. w zime na narty jadę (jak zawsze; Lubie szybko jeździć, ale po kilku zjazdach nogi odmawiają posłuszeństwa a dzięki siłce będzie lepiej). Być może spodoba mi się to i zajmie mi to czas (nawet mi tata powiedział, że chce mnie od komputera wyciągnąć ;)). Spróbować na pewno spróbuje, już jutro idę tam :D

Przy okazji @refresh

Opublikowano

Kup konsolę, GTA V i masz kilka tygodni życia z głowy xD

Możesz tworzyć grafikę, muzykę, ćwiczyć sztuki walki, włączyć sobie na yt kompilację wielu trików z piłką nożną i codziennie się w taki sposób bawić próbując, chodzić do kina, biegać, oglądać anime.

Opublikowano

Kup konsolę, GTA V i masz kilka tygodni życia z głowy xD

Możesz tworzyć grafikę, muzykę, ćwiczyć sztuki walki, włączyć sobie na yt kompilację wielu trików z piłką nożną i codziennie się w taki sposób bawić próbując, chodzić do kina, biegać, oglądać anime.

Kupić konsolę za tysiaka + GTA 5 by sobie trochę pograć? Good logic xD Mam konsolę PS2 z której i tak nie korzystam. Nie lubię konsol - preferuję komputer - stacjonarkę. Na razie wypróbuje tą siłownię i zobaczę, czy mógłbym (praktycznie) codziennie tam chodzić. Nie wiem czy codziennie, ale jutro tam idę na trening, bo dzisiaj obejrzałem tylko tą salę, kilka serii czegoś tam zrobiłem i na razie jest dobrze :) Podoba mi się to szczerze, więc chodzić tam będę. Chociaż jest to trochę daleko :C

Opublikowano

Zapisz się na kick box:)

ja sie zapisałem bo akurat mam treningi w miejscu gdzie chodze do technikum

teraz to mi brakuje czasu :)

bo co 2 dni są treningi po 3h

a gdzie czas na ucpanie się ?

41196912334212939960.png

Opublikowano

Idź do apteki kup Acodin weś 10 tabletek i udawaj słoik

Świrymyry !! : D

@Topic idź na miasto/impreze powiec ile masz lat czy mieszkasz na wsi będzie łatwiej powiedzieć co możesz porobić.Postaw sobie jakiś cel do którego dążysz i tyle . ;0 najlepiej cel nie osiągalny. Masz zajęcie na chociaż 4 lata życia lub dopóki ci się to nie znudzi : ) Tak jak ja gram w lol'a i mój cel kupić wszystkie postacie i skórki ;0 cel nie osiągalny według mnie :D ale też na dwór wychodze a większość mojego życia spędzam przed komputerem/w łóżku

33eHdSv.png

"Apetytu nie mam, nie muszę dużo zjeść
A na przykład twoja łydka przypomina kurzą pierś
Usiądź gdzieś nad miską, naprawdę to banał
Po prostu się skup i tnij poniżej kolana"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...