Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

premium dla syna (zniechęcona matka)

kaaroola

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Syn ubłagał mnie, zebym kupiła mu minecrafta. założyłam konto na minecraft.net i mogę kupować, ale mam pytanie. Czy ma to jakieś znaczenie dla gracza, że gra będzie aktywowana na koncie matki :-)

przede wszystkim on się obawia, ze będzie musiał grać pod moim nickiem, a to przecież wiocha straszna jest

no i jeszcze co kupić lepiej minecrafta, czy gift coda

bardzo proszę o pomoc

Opublikowano

A więc Minecraft, a gif-code to raczej 1 i to samo. Najlepiej Jest zakupić poprzez minecraft.net, zważywszy na to, że kupując od producenta ma Pani 100% pewność, iż gra jest oryginalna i bez problemowo Syn będzie mógł grać bowiem kupując na Allegro Kupujesz tzw. Kota w Worku. Teraz kwestia nicku. Przy zakładaniu konta można było wybrać nick. Jeżeli Pani wybrała jakiś "obciachowy" nick, to proszę założyć 2 konto uzgadniając z synem. Pozdrawiam.

------------------------------------------------------------

~`Chcesz zamówić u mnie stronę? Chcesz zapoznać się z moimi pracami? A może kojarzysz mnie z jakichś innych projektów i jesteś zainteresowany moimi usługami? Jeżeli tak to zapraszam Cię do mojego portfolio: www.theneuronsky.pl, a jeżeli nie to też Cię tam zapraszam  :)

------------------------------------------------------------

Opublikowano

Dziękuję. Tylko że właśnie sprawdziłam i nie podawałam nicka tylko e-mail i o nicka tak na prawdę w ogóle mnie nie pytali. Czy to możliwe, żeby z adresu zrobili nicka, czy jednak wybiera się później i czy to prawda, że na premium nick ustala się tylko raz, i potem nie da się go zmienić?

Opublikowano

Pani Karolino,

Chętnie pomogę, bo wiem jaka to będzie radość dla pociechy. ;)
Tak więc konto zakłada się najlepiej na Mojang.com, ale można też na Minecraft.net, jednakże jest to stary system i podobno mniej bezpieczny. Jeśli zakłada Pani konto na Minecraft.net zakupione konto Premium będzie na dany nick podany przy wcześniejszej rejestracji, jeśli zaś jest to Gift-Code można go aktywować na dowolnym, innym koncie. Różnica pomiędzy Premium, a GiftCode jest niemal żadna, ale GiftCode można aktywować na innym koncie, jest to taki numer aktywacyjny. ;)

//Jeśli chodzi o nick jeśli podała Pani e-Mail przy rejestracji, to prawdopodobnie wybieranie nicku nastąpi przy kupnie konta Premium, od niedawna wprowadziła firma Mojang właśnie takie rozwiązanie.

W razie dalszych pytań proszę o kontakt.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...