Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Skrypt] Czyszczenie itemów leżących na ziemi - NOWOŚĆ NIE ZATRZYMUJE PRACY REDSTONE

NeqGPlay

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chcę wam przedstawić mój autorski skrypt na czyszczenie itemów na ziemi nie ma w nim żadnej komendy typu /stoplag /stoplag -c która zatrzymuje pracę pistonów ogólnie przedmiotów podłączonych do zasilania redstonem! skrypt jest sprawdzony i działa bardzo dobrze!

--------------------------------------LINK--------------------------------------

TU

Skan nie potrzebny bo macie tutaj kod skryptu!

Uprawnienia

sk.usun

Komendy

/clearlag clear drop

/clearlag clear all

/clearlag commands

UPDATE

Poprawienie komend

komendy zostały zmienione na

/clearlag clear drop

/clearlag clear all

/clearlag commands

Mój skrypt wymaga pluginu Essentials/WorldEdit

(możesz mieć obojętnie jaki plugin z tych dwóch).

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zastrzegam sobie wszystkie prawa autorskie do skryptu!

udostępniam wam go za darmo więc uszanujcie to i nie łamcie praw autorskich bo jest to karalne przez Polskie prawo.

Opublikowano

Fajny skrypt, uzyję go na swój serwer ;) A co do tych pistonów, redstone to fajne by to było, przerywało by mechanizm. Ktoś zbuduje jakąś maszynę lagującą to zatrzyma pracę ;d

Opublikowano

A czy mobki znikaja razem z itemami ,? Bo jesli tak to szkoda

Pomoglem? Daj like:) Nic nie stracisz:)
Dzisiaj startuje moj serwer,link na dole godzina 17;00 1 Osoba VIP:)

http://www.mpcforum.pl/topic/1043844-zapowiedz-spolszczone-mcmmo-frakcje-skrypt-na-drop-1-osoba-wygrywa-vipa-duzo-skryptow-wszystko-dopracowane-zapraszamy/#entry8821556-Wyraz swoja opinie:)

Opublikowano

A czy mobki znikaja razem z itemami ,? Bo jesli tak to szkoda

Jestem pewien w 99% że nie zabija mobów bo jest to ustawione tak aby nie zabijał mobów tylko usuwał same itemy leżące na ziemi.

Opublikowano

Mi cos nie dziala ,wpisuje usun itemy i niby wszystko dobrze,pisze ze itemy usuniete a nadal leza na ziemi:(

Pomoglem? Daj like:) Nic nie stracisz:)
Dzisiaj startuje moj serwer,link na dole godzina 17;00 1 Osoba VIP:)

http://www.mpcforum.pl/topic/1043844-zapowiedz-spolszczone-mcmmo-frakcje-skrypt-na-drop-1-osoba-wygrywa-vipa-duzo-skryptow-wszystko-dopracowane-zapraszamy/#entry8821556-Wyraz swoja opinie:)

Opublikowano

na usuwanie itemków z ziemi w WorldEdit masz komendę: /remove items [radius] albo /remove drops [radius]. Reszta bez zarzutów :P

Ta komenda też widnieje w essentials więc jak ktoś nie ma WE to wystarczy mu ESS .

Opublikowano

Cześć,

Skrypt bardzo dobrze napisany, mniej laguje niż ClearLagg, niestety ma trochę mniej funkcji, ale te są wystarczające.

Czegóż chcieć więcej?

Pozdrawiam.

Opublikowano

Ciekawe że jesteś autorem skryptu i ciekawe dlaczego kopiujesz mój pomysł na skrypt który już jest na tym forum autmatyczne usuwanie przedmiotów leżących..
kod skryptu jest dość podobny pozdrawiam a moderatorów czy adminsitracja proszę o usunięcie tematu.. z wiadomych przyczyn.

Opublikowano

Ciekawe że jesteś autorem skryptu i ciekawe dlaczego kopiujesz mój pomysł na skrypt który już jest na tym forum autmatyczne usuwanie przedmiotów leżących..

kod skryptu jest dość podobny pozdrawiam a moderatorów czy adminsitracja proszę o usunięcie tematu.. z wiadomych przyczyn.

Twój skrypt jest całkiem inny masz inne wiadomości twój skrypt blokuje działanie pistonów więc nie wiem o co się czepiasz mogłem zrobić podobny skrypt ... wychodzi na to że mój działa lepiej ma więcej komend i jest bardziej przydatny.

Opublikowano
options:
        time: 5
every {@time} minutes:
        broadcast "&cUsuwanie przedmiotów lezaczych na ziemi rozpoczete przez gracza %player%"
        execute console command "/remove item 999999"
        wait 4 second
        broadcast "&aPrzedmioty zostaly usuniete przez gracza %player%"

Po co Ci "przez gracza %player%" jak to jest wykonywane automatycznie ? :D

A co do skryptu to całkiem fajny, przydatny i wgl. :D

Opublikowano

options:
        time: 5
every {@time} minutes:
        broadcast "&cUsuwanie przedmiotów lezaczych na ziemi rozpoczete przez gracza %player%"
        execute console command "/remove item 999999"
        wait 4 second
        broadcast "&aPrzedmioty zostaly usuniete przez gracza %player%"

Po co Ci "przez gracza %player%" jak to jest wykonywane automatycznie ? :D

A co do skryptu to całkiem fajny, przydatny i wgl. :D

Już poprawiłem :).

Opublikowano

Uśmiałem sie gdy przeczytałem treść tematu więc radzę to poprawić. Żadnych komend typu stoplag a w skrypcie występuje kilka komend + właśnie te dwie.

Pomysł na skrypt wrzięty od innego usera mpcforum jedynie więcej przydatnych funkcji jednak skrypt nie dodaje żadnych komend, napisz wymagane pluginy aby skrypt działał (essentials, Vault) itd i będzie ok

Pomagam w tworzeniu for IPB za darmo. Trzy letnie doświadczenie.

Opublikowano

Uśmiałem sie gdy przeczytałem treść tematu więc radzę to poprawić. Żadnych komend typu stoplag a w skrypcie występuje kilka komend + właśnie te dwie.

Pomysł na skrypt wrzięty od innego usera mpcforum jedynie więcej przydatnych funkcji jednak skrypt nie dodaje żadnych komend, napisz wymagane pluginy aby skrypt działał (essentials, Vault) itd i będzie ok

Komenda stoplag została dodana jako wyjątek jak ktoś chce usunąć wszystko co się da tzn Moby, mechanizmy itp.

Opublikowano

Przyda sie na serwer.

PS mozesz pisac wiecej skryptow ;D

Mam dużo podobnych skryptów :), mogę je udostępnić ale teraz robię pliki sv+gildie na skryptach.

Opublikowano

Spoko skrypt jak narazie widziałem tylko /stoplag który zatrzymuje redstone dobra robota.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Przydatny plugin, skorzystam. :)

Polecam mój serwer, s126.csrv.pl:03450 albo setra.csrv.pl :)

Koniec jest dopiero początkiem nowej przygody, która stoi otworem i czeka byś wziął w niej udział.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...