Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dużo osób gra? Warto?

eXclusiVe^

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W najbardziej łopatologicznym tłumaczeniu Broker / Aukcjoner to AIONowe allegro bez możliwości licytowania, tylko "Kup teraz".

@Wredna Jeśli masz na myśli mapy Isghalgen/Poeta to nie, tam nie ma brokera. I chyba napisałaś o jedno "k" za dużo w:

...Kosztuje on około 30kkk niestety, ale po około 50 lvl będziesz mógł już raczej sobie go zakupić. ...

Chyba, że cena GP jest tam już tak wysoka.

Opublikowano

W najbardziej łopatologicznym tłumaczeniu Broker / Aukcjoner to AIONowe allegro bez możliwości licytowania, tylko "Kup teraz".

@Wredna Jeśli masz na myśli mapy Isghalgen/Poeta to nie, tam nie ma brokera. I chyba napisałaś o jedno "k" za dużo w:

Chyba, że cena GP jest tam już tak wysoka.

Hm. Nie wiem, jak to się przekłada na Aion. kosztuje to 30.000.000 może tak ;-) Na innych MMO, w których grałam było to właśnie 30kkk. Może jest to 30kk z tego względu, że na Aionie nie ma "drobnych", jako tako.

Opublikowano

Tutaj jedno "k" oznacza trzy zera, więc 30kk = 30.000.000.

Sprawdziłem przed chwilą Barusa Asmodian: GP 22-26kk na brokerze. Jak ja bym chciał przenieść chociaż część golda i wykupić pół tego brokera, jakie to wszystko tanie...

Opublikowano

O boże, mam 19 lv i dopiero 100k, jak się łatwo dorobić ?

Misje, misje i jeszcze raz misje. Dodatkowo wszystkie itemy, jakie Ci dropną (bronie, zbroje itp) sellaj.

Edit: Możesz jeszcze zakupić tego GP i otworzyć sklep z artykułami alchemicznymi, czy potrawami o ile masz dość duży poziom. Ale jak nie chcesz na razie wydawać pln, to tak, jak napisałam wyżej.

Ja osobiście mam 40 lvl na razie i 6kk. Tyle tylko, że ja dużo wydawałam na ulepszenia, crafting, kostke, ciuszki i domek ;D

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Amm mam 1 pytanko, pobieram właśnie Aiona. Który z serverów to globalny?
I jeszcze 1, czy łatwe są początki? Będę grać z kuzynem, więc chyba we 2 lepiej :v Ale o to mi chodzi, czy się w tym wszystkim połapie? W dużo MMORPG grałem, więc takie gry to nie nowość dla mnie, ale gdy ty czytam te wszystkie posty, to mało co rozumiem. Życzcie mi szczęścia. Czas na przygode! :D

Opublikowano

Wszystkie serwery oferowane przez firmę GameForge w wersji EU - "F2P" oraz serwery oferowane przez firmę NCSoft w wersji NA - "Truly Free" są uznawane za globalne.

Początki w każdej nowej grze są ciężkie jednak sądzę, że na pewno nie zaszkodzi spróbować. Tym bardziej, że gra sama w sobie z patcha na patch jest coraz łatwiejsza i jak się już wkręcisz to później będzie coraz łatwiej.

Opublikowano

Amm mam 1 pytanko, pobieram właśnie Aiona. Który z serverów to globalny?

I jeszcze 1, czy łatwe są początki? Będę grać z kuzynem, więc chyba we 2 lepiej :v Ale o to mi chodzi, czy się w tym wszystkim połapie? W dużo MMORPG grałem, więc takie gry to nie nowość dla mnie, ale gdy ty czytam te wszystkie posty, to mało co rozumiem. Życzcie mi szczęścia. Czas na przygode! :D

Dasz radę. Co prawda większość osób poleca grać na wersji anglojęzycznej, ale ja jakoś do tego nie jestem przekonana. Mając różne opisy po polsku jednak łatwiej jest się w tym wszystkim połapać początkującej osobie, pomijając już te błędy w tłumaczeniach (chyba, że grałeś wcześniej w anglojęzyczne gry i typowe dla tego środowiska słownictwo nie jest Ci obce). Dopiero po pierwszym zapoznaniu się z grą, można przerzucić się na wersję angielską (chociaż ja nie widzę w tym sensu, jeśli gra się na polskim serwerze). Przynajmniej takie jest moje zdanie. Na początek polecam serwer Barus. Co prawda gracze posługują się często angielskimi zwrotami i slangiem, ale wszystko jest do ogarnięcia. Zresztą widziałam w necie słowniki takich zwrotów, można dzięki nim wiele zrozumieć, sama z nich korzystałam i polecam.

Jeśli czegoś nie będziesz rozumiał, to pytaj ludzi w grze lub na mpc, tylko się nie zniechęcaj. ;)

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...