Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Halloween ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie mogę sobie wyobrazić dziecka w Polsce, które puka do sąsiadów z tekstem 'cukierek albo psikus'. Myślicie, że by dostał cukierki od każdego z sąsiadów ? :D

Telefon do opieki społecznej, że dzieciak się prosi o jedzenie, o ile by doszedł do domu heh.

Mnie szczerze to nie obchodzi, może ale nie musi ;)

52287137559562145640.png

Opublikowano

Bardzo miło wspominam każde Halloween w Groningen. Od ponad 7 lat brakuje mi tego "zus of leven".

Też myślałem, że to pojebane, ale ta radość z zebrania kilku toreb słodyczy była nieziemska, bynajmniej za bachora.

Opublikowano

Co prawda jestem na to za stary, ale szczerze wątpię by przyjęło się to u nas. Nie ten kraj, nie tam mentalność ludzi. Wyobrażasz sobie starszą osobę do której puka jakieś dziecko przebrane za kostuchę? Nie sądzę by nieprzyzwyczajony do takich fanaberii staruszek byłby zadowolony :D

everybody_lies_by_deadmelkor-d5bl91v.png

"Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść

Niepokonanym

Wśród tandety lśniąc jak diament

Być zagadką, której nikt

Nie zdąży zgadnąć nim minie czas..."

| exModerator Inne MMO | exLider League of Legends | exMPC Media Lider | VIP |

Opublikowano

U mnie jak jest halloween to chodzą w tych przebierankach cały czas. Ostatnio to u mnie osiem razy byli :x potem mi cukierków brakło :(

Opublikowano

Ja chodziłem jak byłem mały tylko...

Teraz potrzebne mi na haloween są tylko eventy w lolu.

A jak chodziliśmy to ja szłem do kolegi a kolega do mnie po cukierki , cała filozofia dziecinstwa <3

Play to have fun, not to win.

Opublikowano

Nie, to amerykańskie święto, do tego okultystyczne.W Polsce ogólnie powinno zabronić się obchodzenia tego święta, dekorowania domu dyniami itd.

Opublikowano

Co kraj to obyczaj, nie wydaje mi się żeby nasza kultura potrzebowała tego święta.
Większość Polskich obywateli to katolicy, gdzie święto zmarłych traktuje się bardzie patetycznie niż "wesoło".
Jeżeli chodzi o moje zdanie na ten temat, nie przeszkadza mi to, jednak traktujmy je z większym dystansem i nauczmy się odróżniać je od Dnia Wszystkich Świętych.

f.png

Admin Cienia
Opublikowano

Nie jestem zwolennikiem wszelkich "świąt" ponieważ obecnie dominuje w nich komercja. Odnośnie Halloween uważam, że nie pasuje do naszej kultury i tradycji. Oczywiście nie przeszkadza mi to, że ktoś je obchodzi.

1294477714-U1.png

Opublikowano

W moim rodzinnym mieście i tak to obchodzą... Obecnie jest to bardzo popularne New York (sam zamieszkuje)

Jednak gdyby to sie w Polsce rozpowszechniło to musicie uważać aby wam np jakiś kretyn nie nasilał na drzwi, zamówił fałszywa pizzę. Bywają rożne przypadki psikusów

Nie, nie, jeszcze raz nie.

Pomagam w tworzeniu for IPB za darmo. Trzy letnie doświadczenie.

Opublikowano

Zasadnicze pytanie.. po co? Żeby mi przez całą noc dzieciaku pukały do drzwi i gadały 'cukierek albo psikus' ?

Nie dzięki

Opublikowano

W moim rodzinnym mieście i tak to obchodzą... Obecnie jest to bardzo popularne New York (sam zamieszkuje)

Jednak gdyby to sie w Polsce rozpowszechniło to musicie uważać aby wam np jakiś kretyn nie nasilał na drzwi, zamówił fałszywa pizzę. Bywają rożne przypadki psikusów

Nie, nie, jeszcze raz nie.

W takim razie ja bym kupił karabinek pół automatyczny na kulki, stał przy oknie i patrzył co robi taki delikwent :) Albo go tym na początku pogonił. Btw. to co oni robią wdłg. twojego posta jest nie legalne :) Za łape gnoja i na policje.

21515.jpg

Opublikowano

Tak jak ktoś napisał co kraj to obyczaj.

Ja osobiście gdyby dzieciak jakiś do mnie zapukał z miła chęcią bym go uszczęśliwił i dał mu te słodycze ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...