Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

problem z internetem

grzechu33

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z internetem ponieważ gdy zainstalowałem Windowsa xp home edition nie mam sterowników do kontroler Ethernet ale mam połączony internet modem wysyła do kompa ale komp nie odbiera tego, bo jest pokazane że połączono, a pisze połączono z zaporą przy połączeniu lokalnym, lecz gdy wchodzę w przeglądarkę to pisze że nie udało się połączyć z serwerem. Nazwy płyty głównej nie znam bo nie pisze ale znam id, typ magistrali i jej szerokość. Proszę o szybką odpowiedz z góry dzięki.

Opublikowano

Podaj nazwę płyty głównej albo zainstaluj sterownik z płyty CD dołączonej do płyty głównej. Jak nie wiesz jaką masz płytę to ściągnij program CPU-z i w nim to sprawdzisz.

Opublikowano

Już sprawdzałem przez program everesthome220 ale pisze że nazwa płyty nieznana, a płytę CD od płyty głównej nie mam. Spróbuje z tym programem co podałeś ale płyta jest firmy Intel core. Wyskakuje ikonka że połączono z internetem a nie otwiera się żadna strona.

Opublikowano

Płyta główna:

nazwa: MSI

Chipset: intel 946PL/GZ Rev.C1

southerdge: intel 82801G ( ICH7/R) Rev.A1

LPCIO: winlond W83627DHG

Sorki za pisownie i jeśli coś źle napisałem.

To chyba chodzi o te sterowniki do Ethernet jeśli ktoś wie gdzie mogę znaleźć do tej płyty sterowniki do tego kontrolera Ethernet będę wdzięczny

Opublikowano

Nie do końca to napisałeś, bo musisz podać model płyty. W programie cpu-z w zakładce Mainboard masz punkt "model" i właśnie stąd musisz spisać model płyty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...