Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Xerath - niedocenione op ścierwo?

Krul Forumka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Korzystając z okazji, że Xerath jest w promocji do 17.09.13 zakupiłem go za RP'ki z refferali.. zagrałem dwa mecze i po prostu nie mogłem uwierzyć co ten Xerath odpierdala na tym midzie i topie.. ( tak topie)

Pierwsza gra : Idę Xerathem na topa bo nikt go nie zaklepał na rankedzie.. mówili, że jaki to ja troll jestem bo to nie jest postać na topa. Wygrałem linie vs Zed.

Myślę, że Xerath jest op dzięki swojemu burstowi (jak ma 40% cooldown to Q 3 sec, a ult 36sec) to tak nakurwia.. i na dodatek jego pasywka.. 15% umiejętności to dodatkowy pancerz - KONIEC METY ad casterów :D

Co o nim sądzicie? Ja go rzadko widzę ale wiem, że jest nawet czasami pickowany na wyższych dywizjach. Dlaczego ludzie go nie pickują? Przecież on ma taki dmg, że ja Mastera nafeedowanego miałem na 3x ULT :P

Opublikowano

Rzadko jest pickowany, ponieważ jest bardzo trudnym championem, jednakże masz racje - w dobrych rękach jest w stanie zdziałać cuda. Może nie jest to jeden z topowych midderów, jednakże trudno go nazwać również "słabym".

Opublikowano

Spłon w piekle... Kur... Pierwsza gra i ranked? W łeb sie puknij.

Xerath był i jest dobrym midderem. Nie jest za często widywany, bo w topce tez nieczęsto nim tak grają.

Opublikowano

@ popieram up topka nie gra więc nie jest tak widywany imho jest mocny dobry lane control na linii dzięki długości skilli i w tf sieje pogrom ultem na low elo nie wiedzą do konca jak na niego grac wg. mnie dobry pick :)

vayne.png

Opublikowano

Ja przed chwilą grałem ranked 5 na 5 i Xerath koksił. Staty 13/1/5 są jak na ranked bardzo dobre. Faktyczne Xerath to niedoceniony Ap. A szkoda...

Opublikowano

Xerath ścierwo*

Nikt nim nie gra - czemu? Ponieważ skille nie walą instatnowo, tylko dopiero po dłuższym czasie, czyli można ich łatwo unikać. A teraz gra się mega mobilnymi postaciami.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

xerath jest op ylko trzeba troche go ogarnąć a btw xPeke chyba nim trochę grał więc topka też go nieraz pickuje eMode niby można uniknąć jego skilli ale dobry xerath z wprawą raczej potrafi przewidzieć jak jak strzelić ze skilla żeby trafić a jeśli się myle to czemu ludzie grają threshem i blitzem skoro łatwiej trafić z q xeratha? :)

Opublikowano

Xerath to dobry midder, jeśli trafi ci się na lane jakiś mele to ma przesrane, jedyne co może to stać pod wieżyczka i próbować unikać jego Q. Jeśli zdecyduje się na podejście bliżej to E > R > R > R a jak przeżył ucieka to W + Q i śpi. Gorzej ja trafi się assasyn. Wtedy trzeba się pilnować, jak za daleko odejdziesz od wieżyczki to gaszą cię na combo :(. Niestety ale 2 sec małego speed buffa po W to za mało żeby uciec. Tak jak z każda postacią: po prostu trzeba grać, aż się ogarnie.

Opublikowano

xerath jest op ylko trzeba troche go ogarnąć a btw xPeke chyba nim trochę grał więc topka też go nieraz pickuje eMode niby można uniknąć jego skilli ale dobry xerath z wprawą raczej potrafi przewidzieć jak jak strzelić ze skilla żeby trafić a jeśli się myle to czemu ludzie grają threshem i blitzem skoro łatwiej trafić z q xeratha? :)

To nie chodzi o umiejętność trafiania, ale o umiejętność unikania.

Czemu grają blitzem? Bo jak blitz raz na 10 razy przyciągnie to jest bardzo dobrze, a jak xerath raz na 2 nie razy trafi to jest postać zmarnowana.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

no ale mniej więcej można przewidzieć jak zagrasz sporo gier xerathem w którą strone będzie uciekał men a w teamfighcie napierdalasz z daleka i jak są zajęci to nie zawsze unikają ;P

Opublikowano

Bardzo mocny champion, który jest niedoceniany :/, ostatnio miałem grę z xerathem w teamie, przez jego daleki zasięg nikt nie mógł się do niego dostać a on spokojnie castował całe swoje combo. Dość trudny, i nie łatwo go zfocusować ( z powodu stuna i zasięgu )

Opublikowano

Wiem, że go pickują w platynie+ ale rzadziej niż te Zedy czy Kaziki.. Jego pasyw to około ~~100 armoru przy około 600-700 ap z tego co pamiętam.

Teraz z ciekawości obczaiłem skrypty do BoLa i bez jaj.. nawet Kassadin ze swoim silencem nie ma prawa bytu heh xD.

@ btw : Kto kontruje LeBlanc? Bo nigdy nie mogę jej zabić bo trolluje mnie pasywem ;c

Opublikowano

przeciez ten champ sobie nie poradzi bez jakiegos overfed early, czyli nie obejdzie sie bez babysittu, bo ta postac dmg na dopiero w late

jak dla mnie jest do dupy, dostaje od wiekszosci na lane a juz zwlaszcza od ad casterow typu zed

League of Legends

Opublikowano

wow, trafiłeś na jakiegoś uselessa zeda na lini i odrazu zakładasz temat jaki to xerath jest dobry, naprawdę brawo

tak, bardzo dużo zdziała w tf jeśli pójdzie na niego focus padnie w 3 sekundy i zdąży może raz użyć ulty

Opublikowano

@up

Ale ogarnięty gracz (nie ty) nie wpierdoli się xerathem na środek tf'a. On ma taki rage że spokojnie może napiedalać zza ściany w enemy przez co jest prawie bezpieczny

Opublikowano

Spłon w piekle... Kur... Pierwsza gra i ranked? W łeb sie puknij.

Xerath był i jest dobrym midderem. Nie jest za często widywany, bo w topce tez nieczęsto nim tak grają.

Jak umiesz grać to każdą postacią zagrasz dobrze nawet jak grasz nią 1 raz, jak kupiłem pantheona i od razu poszedłem nim mida na rankedzie nie grając nim wcześniej wycarrowałem grę.

@top

Xerath jest trudny, nigdy nie lubiłem grać vs xerath bo jego range jest taki mega wkurwiający :D Dobry ale trudny - takie moje zdanie

Opublikowano

Xerath OP ścierwo xDDDDDD
Nie, jest chujowy, robi coś dopiero po 30 minucie, do tego czasu łatwo go zgnoić większością miderów. Do tego dostaje dokurw w pół sekundy od kogokolwiek ze względu na swoją nieprawdopodobną mobilność i wspaniałe efekty CC które pozwolą mu uniknąć najpotężniejszych gap closerów.

Opublikowano

Spalisz swoje combo, masz zero systemu escape dorwie Cie np. Zed i już po tobie. Według mnie jedyny powód dlaczego nim się nie gra to jest ten system escape.

Opublikowano

xerath mid jest bardzo dobry ma dobrego lejna tylko jedyna jego wada to to że nei ma escape i łatwo go zfocusować przez co może łatwo zginąć i nie zrobić NIC w teamfightcie

Leguc_eune_25_5_logo.png

Opublikowano

Bo po prostu kupuję się Banshee i Xerath gónwo zrobi.. Xerath jest fajną postacią na brainless'y (do golda I), ponieważ nikt nie wie że Xerath przeciwko wrogowi z Banshee nic nie zrobi. (na wyższym Elo wystarczy że wróg wie że jest taki item i wykaże się swoją wiedzą teoretyczną na temat Ligi)

"Ogień topi lód, ale woda gasi płomień"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...