Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Słaby komputer ? ?

Neymarowski2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cze ;)

Gdy gram w Minecraft mam ok. 700 Fps . Jednak po właczeniu nagrywania maleje nawet do 30 - 40 . Nagrywam Frapsem (Próbowalem innymi programami , to samo ) .

Komputer :

Operating System: Windows 7 Home Premium 64-bit

Ram : 4Gb

Processor: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5200+ (2 CPUs), ~2.7GHz

Karta graficzna : NVIDIA GeForce GTX 650 Ti

Czy naprawde mam słabego kompa czy cos jest nie tak ;/

:D Na wesoło ... 

Opublikowano

Twój komputer nie jest rewelacyjny i na więcej fpsów nagrywając frapsem nie licz

spróbuj nagrywać Mirlisem, MA jest podobne do frapsa i zabiera tyle samo klatek na sekundę, wiec cichy nie polecaj mu frapsa pod inną nazwą ;)

Jak pisałem, spróbuj nagrywac Mirilis Actionem ( na moim pc nagrywając bf3 na ultra w fhd frapsem mialem 30fpsow, nagrywajac mirilisem STAŁE 60 (zależy jak się ustawi, ja ustawilem na 60) :)

jeśli to nie pomoże, wyczyść komputer albo zakup szybszy dysk, ale twój procesor jest słabiutki wiec to raczej jego wina

hohohehehohohihihehehohohuhu

Opublikowano

A ustawiłeś jaki limit fps w frapsie?

Wbrew pozorom mc nie jest jakąś gierką, która chodzi na pierwszym lepszym kalkulatorze, bo jest napisana na dziadowskim silniku, a co do FPS, to jest normalną sprawą, obejrzyj sobie filmiki od MinecraftPolska, on też przy nagrywaniu ma "tylko" z 80 FPS

436951440626370320491.png

Opublikowano

Tak myślałem , że to procesor ;/

Twój komputer nie jest rewelacyjny i na więcej fpsów nagrywając frapsem nie licz
spróbuj nagrywać Mirlisem, MA jest podobne do frapsa i zabiera tyle samo klatek na sekundę, wiec cichy nie polecaj mu frapsa pod inną nazwą ;)
Jak pisałem, spróbuj nagrywac Mirilis Actionem ( na moim pc nagrywając bf3 na ultra w fhd frapsem mialem 30fpsow, nagrywajac mirilisem STAŁE 60 (zależy jak się ustawi, ja ustawilem na 60) :)
jeśli to nie pomoże, wyczyść komputer albo zakup szybszy dysk, ale twój procesor jest słabiutki wiec to raczej jego wina

Opublikowano

Komputer szału nie robi, aczkolwiek skoro masz 700fps normalnie (wat, jakim cudem) a przy nagrywaniu tak mało to istnieje możliwość że twój dysk twardy jest słaby, bo przy nagrywaniu on również intensywnie pracuje.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Komputer szału nie robi, aczkolwiek skoro masz 700fps normalnie (wat, jakim cudem) a przy nagrywaniu tak mało to istnieje możliwość że twój dysk twardy jest słaby, bo przy nagrywaniu on również intensywnie pracuje.

Czytaj wyżej, mc to jest jedna z gier pożerających zasoby tak mocno, że wszystko wymięka.

Żadna wina dysku, aczkolwiek jakby miał 2 dyski, to lepiej na jednym mieć mc, a na drugi nagrywać, chociaż przy tym sprzęcie i tak to nic nie da.

40FPS to jak na mc nie jest mało i możesz spokojnie nagrywać, ewentualnie skonfiguruj Optifine i nagrywaj tylko w 720p.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Czytaj wyżej, mc to jest jedna z gier pożerających zasoby tak mocno, że wszystko wymięka.

Żadna wina dysku, aczkolwiek jakby miał 2 dyski, to lepiej na jednym mieć mc, a na drugi nagrywać, chociaż przy tym sprzęcie i tak to nic nie da.

40FPS to jak na mc nie jest mało i możesz spokojnie nagrywać, ewentualnie skonfiguruj Optifine i nagrywaj tylko w 720p.

Pobrałem Mirilis Action i Fps wzrosły do 100 ;D ( Moze jednak Fraps zle skonfigurowany ) Tylko pojawił sie nowy problem gdy próbuję skakać w minecrafcie to mam dziwnie skoki myszki . Ide prosto i nagle myszko gwałtownie skręca . Dzieje sie tak tylko podczas nagrywania i w kazdym programie ;/ Co zrobic ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...