Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Udostępnianie internetu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pytanie czy da się udostępnić internet z komputera do telefonu przez usb ?

Mój telefon to samsung galaxy mini 2

lpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.png

Opublikowano

Tak, nazywa się to odwrócony tethering, musisz posiadać roota do tego, i specjalną aplikację.

Opublikowano

Przez USB raczej nie, ale jeśli masz windowsa 7, możesz ustawić hotspot, i połączyć przez WiFi.

No właśnie jest problem bo robiłem tak, telefon nie wykrywa mi sieci, a na innym komputerze wykrywa.(komputer-komputer)

Tak, nazywa się to odwrócony tethering, musisz posiadać roota do tego, i specjalną aplikację.

Jakie ?

Opublikowano

Ja w HTC Desire C mam opcję w rozbudowanym menu "Opcje połąączenia USB" i mam Udostępnij internet czy coś i Przeglądaj internet.

Sprawdź w ustawieniach dokładnie.

Opublikowano

Ja w HTC Desire C mam opcję w rozbudowanym menu "Opcje połąączenia USB" i mam Udostępnij internet czy coś i Przeglądaj internet.

Sprawdź w ustawieniach dokładnie.

Mam coś takiego lecz z telefonu do komputera.

Opublikowano

Nie ma takiej możliwości .

I po chuj sie wojtuś wypowiadasz jak nie wiesz?

Do takiej operacji są odpowiednie programy na windowsa, koledzy mają rację, możesz również ustawić z win7 hotspot.

Opublikowano

Mi pomógł program Connectify jest to dobry program do udostępniania internetu ale musisz mieć Win 7 bez tego nie dasz rady.

Opublikowano

Ale po co mu root on chce tylko udostępnić internet za pomocą komputera a do tego nie potrzebny jest root .

Opublikowano

To użytkownik posiadający pełne prawa w systemie (tzw. prawa roota).

W sumie nie wiem czy je mam, ale chyba tak. Nic nie było kombinowane z telefonem.

Opublikowano

Ale po co mu root on chce tylko udostępnić internet za pomocą komputera a do tego nie potrzebny jest root .

Bo zależy jak się chce to zrobić. Na nacie znalazłem poradniki której jednak do zastosowania wymagają roota. :)

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

W sumie nie wiem czy je mam, ale chyba tak. Nic nie było kombinowane z telefonem.

Jeśli nic nie robiłeś w systemie to znaczy że masz prawa użytkownika (NIE administratora czyt. root'a) . Jeśli chcesz zachować gwarancję to lepiej go nie wgrywaj .

@up ale po co sobie sprawę komplikować powinno wystarczyć program "Connectify" i Win 7

Opublikowano

Jeśli nic nie robiłeś w systemie to znaczy że masz prawa użytkownika (NIE administratora czyt. root'a) . Jeśli chcesz zachować gwarancję to lepiej go nie wgrywaj .

@up ale po co sobie sprawę komplikować powinno wystarczyć program "Connectify" i Win 7

On chce mieć w telefonie internet z komputera przez USB, W TELEFONIE.

Tak czy inaczej, aby mieć odwrócony tethering musisz mieć roota.

Opublikowano

Skorzystałem z tego poradnika i nie rozumiem jednego

O co tutaj chodzi ?

Tu chodzi o wygrywanie softu z komputera do telefonu. Nie wiem co to ma do rzeczy tak wgl.

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Dobra wiem co to debugowanie, ale potrzebuje teraz sterownika do telefonu, nie wiem jaki i gdzie go wgrać.

Mój telefon to samsung galaxy mini 2, był by ktoś dobry i podał taki sterownik ?

Opublikowano

Dobra wiem co to debugowanie, ale potrzebuje teraz sterownika do telefonu, nie wiem jaki i gdzie go wgrać.

Mój telefon to samsung galaxy mini 2, był by ktoś dobry i podał taki sterownik ?

Ściągnij sobie "Kies", wraz z nim są dołączone sterowniki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...