Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadki FPS

CheaTOver

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, na początek dodam że minecraft nie jest oryginalny i rozważam zakup premium ( kumpel zachęcił do gry i na razie sobie giercę.. Nie chce wydawać z 80 zł na grę która i tak się nie spodoba, ale na razie jest ok ... ). Jeszcze niedawno było nawet ok.. Grało się dobrze, kupiłem niedawno nowy komputer :

-Win 7 64bit

- Intel core I5 3350P 3,1Ghz

- 8GB Ram

- GeForce 660TI 2GB

Zainstalowałem sobie pare modów.. Wszystko fajnie, gram na 70 fpsach, a po jakimś czasie nagle zaczyna lagować.. Nie są to jakieś małe ścinki... Ścina tak bardzo że nawet po kliknięciu esc nie da się wybrać zapisz i wyjdź bo po najechaniu kursorem i kliknięciu trzeba chwile czekać aż wyjdzie... Po wyjściu do menu wszystko jest ok, wchodzę znowu na save i dalej takie lagi.... Muszę wyjść z minecraft, chwilę odczekać i znowu wejść by było dobrze...

Nie uważam że mam jakiś świetny sprzęt, ale FarCry 3 szło na ultra.. Czemu minecraft tak laguje?... Jave mam 64 bit i 32... Czemu? Bo jak zainstaluje 64 to nie chce mi wejść i muszę instalować 32.. ( mogą występować lagi gdy mam zainstalowaną 32 i 64?

Za sensowne odp. daje like i nie chce by ktoś pisał posty typu " nie masz oryginału to Ci nie pomożemy..." Gdybym kupił oryginał za 80 zł i po pierwsze gra by mi się nie spodobała, a po drugie tak lagowało to pieniądze poszły by w błoto nie? :>

Zbieram like ;x

Opublikowano

Nie sądziłem że będę musiał tego użyć by zagrać w minecrafta :> Ale ok.. Pogram chwilkę i dam edit'a

Zbieram like ;x

Opublikowano

Game Boost pomógł troszkę.. Pograłem dłużej, a lagi występowały w mniejszych ilościach tzn. Ścinało na 2-3 sekundy co pół minuty, a nie 5-6 sekundowe ściny co 2 sekundy :P.. Jest poprawa, ale tak czy siak przy takim sprzęcie? ;/ Nie twierdzę że jest to jakiś sprzęt z najwyższej półki itd.. Ale jednak radzi sobie bez problemów z gramy hmm.. Wyższej jakości niż minecraft, bez ścin :) Jakieś inne pomysły?.. ;/ Sprawdzałem karte graficzną, bo gdzieś przeczytałem że jeśli mam dedykowaną i zintegrowaną to minecraft wybiera tą słabsza... Sprawdzałem i wychodziło mi że mam tylko dedyka ;x...

Zbieram like ;x

Opublikowano

Mam zainstalowaną... 64 i 32... 32 by działał minecraft ; o... To nie są lagi od razu jak gram czy jak nagle coś się dzieje ( dużo ognia czy coś ... ) Gram sobie z 15-20 min i nagle powoli zaczyna ścinać, aż w końcu nic nie da się zrobić...

Zbieram like ;x

Opublikowano

Problem jest prosty 0.0 Usuń javę 64bit'y jak nie działa to oznacza że masz system 32bit'y który obsługuje javę 32bit'y i zostań przy 32bit'ach bo widzisz jakie są tego efekty..

Opublikowano

Według mnie, nie. Pieniądze nie poszły by w błoto, mógłbyś wtedy (gdybyś miał premkę) już łatwo zoptymalizować Minecrafta na oryginalnym launcherze ( poustawiać rendery etc., dopisać RAM - a nie tak jak jest to w przypadku NP, że dopisywanie RAM w launchera w 75% nie działa. )

Opublikowano

A w innych grach też tak masz ?:]

Nie, w innych grach jest wszystko dobrze :) Na spokojnie grałem w FarCry 3 na Ultra w crysisa 3 na wysokich ( na ultra wolałem nie ustawiać chociaż pewnie by poszło... )

Problem jest prosty 0.0 Usuń javę 64bit'y jak nie działa to oznacza że masz system 32bit'y który obsługuje javę 32bit'y i zostań przy 32bit'ach bo widzisz jakie są tego efekty..

System mam 100% 64 bit'y.. System mam oryginalny razem z pudełkiem i rachunkiem więc nie ma pomyłki :) Tylko minecraft by działał potrzebuję ( u mnie ) jave 32 bit'y...

Według mnie, nie. Pieniądze nie poszły by w błoto, mógłbyś wtedy (gdybyś miał premkę) już łatwo zoptymalizować Minecrafta na oryginalnym launcherze ( poustawiać rendery etc., dopisać RAM - a nie tak jak jest to w przypadku NP, że dopisywanie RAM w launchera w 75% nie działa. )

No niby tak, masz rację, ale mam przycisk F3 i tam mogę patrzeć ile zżera ramu, i nie dochodziło do połowy ( jest ustawione 900mb, sam mam 8gb... )

Zbieram like ;x

Opublikowano

@up to już dłuższa opwieść jak to jest :/

@topic myślę, że defragmentacja może pomóc. Tylko nie rób jej aplikacją systemową tylko programem advanced system care.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...