Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Pomocy przy stworzeniu serwera Metin2 / Quester / MySQL / Dedyk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, poszukuję szwadronu ludzi którzy pomogą mi i mojemu sąsiadowi w postawieniu porządnego serwera Metin2 który nie będzie kolejnym 'medium/easy - wiele nowości, zapraszam!' który ludzie rzucą w cholerę bo grali już na czymś identycznym dwieście razy. Mam naprawdę sporo pomysłów co do tego serwera, brakuje mi tylko ludzi którzy zajmął się stroną techniczną. Co mógłbym napisać w tym temacie ;-) Serwer hardowany, maksymalny poziom 99-105 (ew. 115), ogólnie mały powrót do przeszłości. Prosty serwer z kilkoma prostymi rozwiązaniami tkniętymi od strony questowej/fabularnej gry. Nie chciałbym żeby na tym serwerze było miliard-1 rodzajów itemów, tylko te podstawowe + ew. góra dwa sety dla każdej klasy, wyglądające naprawdę przyzwoicie. :-) Chciałbym żeby ludzie czerpali jak najwięcej funu z tego serwera, skosztowali klimatu samej gry, nie jej dublikatów i przeróbek. Nie importowanych mieczy i zbroi z innych gier tylko tych od gameforge.

Najlepiej wspominam czasy Yitiana/LastX, to były jedne z pierwszych porządniejszych dedyków po Longju i śmieciuchach chwilę po nim. Wtedy były bite rekordy popularności tego serwera, po 1,5k-2k graczy o ile mnie pamięć nie zawodzi. ;-) W Metina gram praktycznie od początku, gdzieś dwa-trzy miesiące po starcie polskiego globala. Biała aura miecza/zielone silne ciało, pierwsze fmsy po 30k, grube hajsy zbijane na farbach do włosów w momencie w którym nikt nie wiedział skąd je brać. ;d Zależy mi na serwerze który by odzwierciedlał tamte czasy/tamto podejście ludzi/konsumentów serwera do gry. Wiem że nie da się wpłynąć na kogoś ale zawsze można spróbować - w jaki sposób? Dać mu szansę wejść w ten klimat. Nie wiem czy to się sprawdzi, ale chciałbym żeby tak było.

Proszę o kontakt wszystkich zainteresowanych tym szablonem serwera na PW.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...