Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Strzepany laptop i windows

Aziraal321

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mój kumpel kupił laptopa z uszkodzoną stacją dvd i chcieliśmy wgrać xpka no i sie nie da próbowaliśmy

-WinToFlash;em

-PloopBootem

-Systemowym sposobem rozruchu z usb

no i sie nie da :) więc teraz mam ostateczne pytanie bo już nie wiem czy opłaca sie bawić z tym laptopem czy kupić nowego twardziela 80 gb za +-50 zł.

Weteran
Opublikowano
Zakładając, że póki co nie chcesz kupować nowej stacji dysków i chcesz się "pobawić":

Pendrive bootuję się na innym komputerze?

Jesteś pewien, że w biosie masz ustawioną odpowiednią kolejność bootwania?

Opublikowano

co ma nagrywarka do dysku? kup oddzielna nagrywarkę za 20zl

Nie rozumiem o co ci chodzi ^.-

Zakładając, że póki co nie chcesz kupować nowej stacji dysków i chcesz się "pobawić":
Pendrive bootuję się na innym komputerze?
Jesteś pewien, że w biosie masz ustawioną odpowiednią kolejność bootwania?

Na pierwsze miejsce dałem Removable device czyli USB a dalej to nie pamiętam, tu masz temat w którym na ostatnim miejcu masz screena z instalacji i błędu http://www.mpcforum.pl/topic/1045750-pytaniekto-mi-to-rozszyfruje/

Opublikowano

kupić nowego twardziela 80 gb

tuaj mowisz o dyskku twardym

z uszkodzoną stacją dvd

A tutaj o stacje dvd tam gdzie sie wkłada płyty wiec sie pytam co ci da jak kupisz nowy dysk jak i tak nadal nie zainstalujesz nic -_-

Opublikowano

no to zamiast kupić nowy dysk kup stacje dvd na usb za około 10-20zl i zainstaluj nowego xpka wtedy nie ma prawa sie prosić o stare pliki chyba ze źle nagrałeś xpka na system ( podejrzewam ze pirat ) ]

z tego co patrze na ten stary temat to ty chcesz zbootowac xpka dalej gdy go usunąłeś ( pliki ) wiec jak będziesz miał stacje dvd wkładasz płytkę i naciskasz tam jakiś guzik ( powinno wyskoczyć press XX to boot from cd czy jakoś tak ) no i wchodzi ci instalator windowsa i formatujesz dysk i instalujesz xpka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...