Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Strona- kurs php

Roowinek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, niedawno zrodził się we mnie pomysł na napisanie strony www dotyczącej kursu php, niżej macie do niej link. A teraz pytanie, co byście zmienili i dodali jeżeli byłoby to wasze? Wiem że strona jest uboga, ale dopiero ją piszę więc wiadomo..

Co dodam?

-W każdej lekcji na końcu będzie przycisk przełączający między lekcjami (wstecz, dalej)

-Dokończę wszystkie lekcje

-Więcej opisu strony, grafiki jakieś.

-Myślę nad logowaniem i rejestracją bo mam fajny pomysł, ale tego nie zdradzę.

Nad resztą myślę, może jakieś propozycje?

Edytuję na localhoście, więc nie codziennie będzie coś nowego. Jak skończę ją w 100% zostanie przeniesiona na hosting płatny, więc o to spokojnie.

Link:

http://testownicaxd.cba.pl/

Opublikowano

Badziewo, amatorszczyzna. A jeżeli chcecie obejrzeć to usuńcie Kod reklamy w Zbadaj Element (google chrome) w mozilli też się da ;)

------------------------------------------------------------

~`Chcesz zamówić u mnie stronę? Chcesz zapoznać się z moimi pracami? A może kojarzysz mnie z jakichś innych projektów i jesteś zainteresowany moimi usługami? Jeżeli tak to zapraszam Cię do mojego portfolio: www.theneuronsky.pl, a jeżeli nie to też Cię tam zapraszam  :)

------------------------------------------------------------

Opublikowano

1) Masz zamiar trzymać każdy poradnik w osobnym pliku, aż będzie ich około 500?

2) Obrazki słabej jakości w "poradnikach" <- czemu nie dasz tam po prostu tekstu?

3) Dzięki tym poradnikom będziemy mieli w Polsce jeszcze więcej osób które będą pisały jeszcze więcej idiotycznych skryptów! Yay!

4) Brakuje Ci czegoś w kodzie TWOJEJ strony.

5) Poradniki są kompletnie nieczytelne, chaotycznie napisane.

6)

Z nauki HTML
powinniście wiedzieć że index.php to zawsze strona główna

To ja uczyłem się PHP w HTML? o.O

Z tego co wiem to index.html też może być stroną główną tylko że w HTMLu, czego ludzie już nie robią.

7)

http://testownicaxd.cba.pl/phphtml.php

Wait what? To ktoś jeszcze pisze strukturalnie?

8) Nazywaj zmienne po angielsku.

To tyle ode mnie. Popracuj jeszcze nad swoimi umiejętnościami pisania w HTML'u i PHP, a potem pisz kursy dla innych. :)

Opublikowano

Dla osób zerowych może być, ale i tak większość pewnie będzie korzystała z "zaawansowanego" tzn. bardziej opisane, rozpisane.

Na razie przejrzałem tylko kawałek Rozdziału I i II, dalej nie patrzyłem, bo wkur**a mnie ta reklama. Staraj się jak najszybciej wrzucić to na jakiś płatny hosting i jak znasz się coś na grafice, to rozciągnij chociaż tego layouta.

P.S. Komu się aż tak grzeje, aby zobaczyć tą stronę, to w przeglądarce "google chrome" klikamy w jakieś puste miejsce prawym przyciskiem myszki, wybieramy opcje "Zbadaj element" i najeżdżamy na każdą "linijkę", aż się podświetli nam reklama na niebiesko, wtedy klikamy raz w tą "linijkę" i klikamy delete lub po prostu szukamy linijki z treścią "<div id="reklamacba" align="center".

2643750055.png

- Nie pisać w sprawie uploadu, bo i tak nikomu nic nie uploaduje ;)

Opublikowano

To jest sam css i pliczek html do strony start -.-

Słabo

891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Odświeżę, ale chyba mogę, a jak nie to.. nie wiem.

Przecież nie musi strona być jakaś profesjonalna, byle by uczeń się dobrze nauczył. Chodzi mi tutaj głównie o treść.

Opublikowano
http://scr.hu/0u5k/gqvlf

Przez reklame nie da sie wejść do menu :F

a kod strony jest amatorski i pewnie kurs żywcem skopiowany :F

Mój pro złomek:

Procesor: Intel Pentium Dual-Core E5300 2.66 ghz | Karta graficzna: Asus Radeon HD 4350 | Mobo: Foxconn G31MX | RAM: 2gb ddr2 | Monitor: 1280x960 PnP | Zasilacz: Delta 300W

Opublikowano

Lipka... zamiast kodu w postaci obrazka lepiej zrób sobie BBCode i używaj

a także używaj mysql... bo widzę że tutaj nawet nie masz "switcha" na Strony tylko 1 strona = 1 plik, 1 zmiana w pliku = Pier... się w każdym pliku...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Fajny pomysł ;) szczególnie że staram się w końcu zacząć uczyć tego PhP, ale lenistwo wygrywa :D.

Mógł byś trochę zmienić wygląd ;) miło by było.

NOTKA: Dodaj do teko jeszcze naukę HTML i CSS ;)

•  carbonx zmienił(a) tytuł na Strona- kurs php

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...