Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Słuchawki fatiality

Lubie_Lody

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chce kupic sobie sluchawki tak do 140 zl. Mysle nad dwoma modelami, mianowicie

Creative Fatality Gaming HS. Mam niestety pewien dylemat. Sa 2 modele tych sluchawek HS - 1000 i HS- 800. Ktore beda lepsze do gry w csa? z gory dzieki;) pozdrawiam

Opublikowano

Koss'y po 130są, a zalmana można ogarnąć za 17zł. Jjak masz jakiś sklep w pobliżu to idź, zobacz może będą, to na kuriera nie będziesz musiał dawać ^^

Opublikowano

wole jednak zeby mikrofon i sluchawki nie byly osobno

to się zdecyduj czy wolisz gorszy mikrofon i mieć w słuchawkach z gorszą jakością dźwięku czy słuchawki bez micro z lepszą jakością + osobne micro także z lepszą jakością?

Opublikowano

ja chce aby sluchawki starczyly mi do grudnia! Wtedy bede myslal o lepszych... pozatym sluchawki maja byc do csa a nie do muzyki...

Opublikowano

emm... Nigdy o takich nie slyszalem o.O serio dobrze sie sprawuja? Ja chce takie do 140 zl zeby pograc troche w csa i dopiero w grudniu zmienie na jakies drozsze ( o wiele)

Opublikowano

Jak już wybierasz z tych dwóch to HS-800, 1000 są na USB = nie podepniesz pod dźwiękówkę i będzie lipa. Mikrofonu w tej cenie lepszego nie znajdziesz, 0 szumów nawet jak masz głośny komputer, nie zmienia głosu i dobrze go odzwierciedla (jbc. próbki mogę wysłać) Co do Tactic Alpha, mają lepszą obudowę i to praktycznie jedyne czym się różnią od Fatal1tek, bass jest głębszy jednak lubi swoją obecnością zasłaniać wokal, zależy przy jakim gatunku ale z reguły jest to niepożądany efekt. Przy dobrej dźwiękówce i zabawie w ustawieniach prawie całkowicie eliminuje się ten efekt (chodzi mi zarówno o Fatal1ty jak i Tactic Alpha)

Ogólnie to zawsze możesz dołożyć do CAL'i:

http://www.ceneo.pl/8568053

Opublikowano

Jak już wybierasz z tych dwóch to HS-800, 1000 są na USB = nie podepniesz pod dźwiękówkę i będzie lipa. Mikrofonu w tej cenie lepszego nie znajdziesz, 0 szumów nawet jak masz głośny komputer, nie zmienia głosu i dobrze go odzwierciedla (jbc. próbki mogę wysłać) Co do Tactic Alpha, mają lepszą obudowę i to praktycznie jedyne czym się różnią od Fatal1tek, bass jest głębszy jednak lubi swoją obecnością zasłaniać wokal, zależy przy jakim gatunku ale z reguły jest to niepożądany efekt. Przy dobrej dźwiękówce i zabawie w ustawieniach prawie całkowicie eliminuje się ten efekt (chodzi mi zarówno o Fatal1ty jak i Tactic Alpha)

Ogólnie to zawsze możesz dołożyć do CAL'i:

http://www.ceneo.pl/8568053

No co Ty nie powiesz?

Słuchawki za 190zł są lepsze od tych za 140?!

Czego Ty chcesz w tej cenie, są lepsze, bo ja pod uwagę biorę także wytrzymałość i wygodę, pomijając fakt, że do 150zł nie znajdziesz NICZEGO dobrego z mikro, ewentualnie zwyczajne słuchawki+ zalman.

Słuchawki mają być tylko do grudnia, to po uja tak najeżdżasz?

Ty masz swoje argumenty, ja mam swoje, a od tego jest forum, że każdy może wyrazić swoją opinię, a ja mam prawo mieć Twoją opinię w dupie, ale nie celebruję tego tak jak Ty.

Obłady trochę...

@Edit.

Aha i te słuchawki miały mieć mikro, jakbyś nie zauważył.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Biją szitiliti na twarz

Wcale. Powinien być warn za:

http://www.mpcforum.pl/topic/919077-stop-komentarzom-typu-amd-to-nvidia-to/

i

http://www.mpcforum.pl/topic/940028-argumentacja-czyli-podnosimy-jakosc-i-zrozumialosc-naszych-wypowiedzi/

Bo to jest w regulaminie, którego najprawdopodobniej nie czytałeś.

Pod względem jakościowym to to samo i nic tego nie zmieni, tactic łatwiej połamać co widać po komentarzach typu odpadające części obudowy. W fatal1ty jest jedynie problem z pałąkiem dla szerokogłowców, jest klejony na środku i przypadkowo może pęknąć

Na przyszłość jakieś argumenty, bo też mogę wyjechać z tekstem że to:

http://allegro.pl/lekkie-sluchawki-do-gier-skype-gg-tabletu-telefonu-i3543072162.html

Jest lepsze od zrekablowanych denonów za kilkaset złotych z racji tego "bo mam"

Przykładowo równolegle testowałem Fatal1ty z HD201 i w tych drugich dźwięk był trochę bardziej płaski (i nie chodzi mi tu o bass którego między innymi też nie ma) za to HD202 (niestety nie równolegle a w sklepie) wypadły dość zauważalnie lepiej niż ich niższy model (stawiam jednak że to dzięki odtwarzaczowi)

do 150zł nie znajdziesz NICZEGO dobrego z mikro

Co dla Ciebie jest dobre, napis czy faktyczna budowa słuchawek i ich jakość ?

Różnice między takimi słuchawkami są bardzo małe jednak w danych gatunkach muzyki bardzo zauważalne i najlepiej by było gdybyś odsłuchał słuchawki przed zakupem

Swoją drogą polecam słuchawki AKG, mają trochę podbitą górę (przynajmniej modele które odsłuchiwałem) jednak po skorygowaniu tego grają cudnie.

Opublikowano

HD201 to niewypał, ich nikomu nie polecam, mają płaski dźwięk i wgl nie przylegają do głowy (jak dla mnie) i hd202 są o niebo lepsze (wiem, bo mam) i odtwarzacz też ma duży wpływ dla nich (jak podłączysz je do jakiegoś starego telefonu, to nie widać większej różnicy, niż w tych za 40zł).

O wiele bardziej bym olecił 202, albko KOSSy ur40 + zalmana, niż jakiekolwiek słuchawki z mikro w tej cenie, bo w większości są niewypałem, podkreślam w większości, może są jakieś wyjątki, o których nie wiem.

Co do warna, to dlaczego większość pisze nie bierz GT630, bo to do dupy karta do biura?

Ja napisałem o tym konkretnym modelu, wiem że mało kto z posiadających je poleca i do tego nie podoba mi się gąbka na muszlach i ogólnie rozmiar muszli.

Jak chcieś mieć coś dobrego, to tylko tak jak wyżej pisałem, ewentualnie te Twoje za 190, ale to już nie ten przedział cenowy i też ich w życiu nie miałem na uszach, więc nie będę polecał w ciemno.

Pomijając już wgl fakt, że jak na słuchawki, które mają wystarczyć na ledwie 3 miesiące, to zbyt wielka dyskusja się tu rozwinęła.

A regulamin znam i z doświadcznia wiem, że można napisać referat na 10 stron rozważający zalety i wady produktu na wszelaki sposób, a ludzie i tak się sugerują pewnymi, stanowczymi odpowiedziami i stąd mój komentarz.

Szanuję Twoje zdanie, ale z bluzgami mogłeś się powstrzymać, w końcu jesteś modem, to powinieneś dawać przykład.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Co do warna, to dlaczego większość pisze nie bierz GT630, bo to do dupy karta do biura?

Bo jest do biura : >

Tak jeszcze odpowiadając na to co piszesz, sztuczna skóra w Tactic Alpha nie jest dobrym wyborem do dłuższych maratonów, kto kiedyś miał ten raczej wie.

Szanuję Twoje zdanie, ale z bluzgami mogłeś się powstrzymać, w końcu jesteś modem, to powinieneś dawać przykład.

Tyle razy się wstrzymywałem jak widziałem takie posty że już nie daję rady. Wybacz, nie było tematu.

Pomijając już wgl fakt, że jak na słuchawki, które mają wystarczyć na ledwie 3 miesiące, to zbyt wielka dyskusja się tu rozwinęła.

Tu Ci przyznam rację, dlaczego nie kupisz np. A4Tech HS-800 za 30 zł, grają dość przyzwoicie, są luźne i mają duże muszle przez co są wygodne, akurat słuchawki na krótki okres (potem zaczynają się łamać na pałąku)

Kończąc tą dyskusję dodam że lepiej kupić teraz dźwiękówkę za te 100-150 zł a potem dobre słuchawki

Opublikowano

Moim zdaniem powinieneś zainwestować w kartę dźwiękową pokroju jakiegoś Xonara DG etc. za około 100zł + za pozostałe kupić jakieś byle jakie słuchawki jak np. wspomniane przeze mnie A4Tech HS-800 (grają podobnie do HD201)

Opublikowano

Najlepiej kup dowolny mikrofon i superluxy hd 681 lub 668b, chyba że chcesz zamnknięte to 669

i nie patrz na to, że to są fatalitki, płacisz tylko za ten napis. Chcesz się chwalić kup fatalitki, chcesz mieć lepszy dźwięk i lepszy mikrofon - patrz wyżej

a w grudniu dokpisz tylko karte dziwkowa

Zelltar_eune_45_7_logo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...