Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Toaru Majutsu no Index: Endymion no Kiseki

Asparte 

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

54191.jpg

Rok: 2013

Typ: Movie

Przed ukończeniem kosmciznej windy Miasta Akademickiego, "Endymiona", Kamijou i Index spotykają dziewczynę o imieniu Arisa, która, tak jak Touma, ma Poziom 0. Sielankowe spotkanie przerywaja atakujący dziewczynę magowie. Okazuje się, że nie tylko strona magiczna, ale i naukowa, ma na celowniku Arisę. Kamijou dowiaduje się, że Arisa jest kluczem do rozpętnia wojny pomiędzy stroną naukową, a magiczną. Czy Toumie uda się powstrzymać konflikt? Jakie sekrety skrywa w sobie Endymion? Tego dowiecie się z tego filmu.

Parę słów ode mnie:

Animacja i muzyka robi, Touma nie wkurza filozofowaniem, bo nie ma kiedy(chociaż jego tekst z walki finałowej to jakaś przeginka). Fabuła nie jest zła, chociaż nie znaczy to, że nie mogłaby być lepsza. Osobiście polecam.

Video

Napisy

mcor.png

Pozdrawiam.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Jak dla mnie - średnie movie, po Toaru spodziewałem się czegoś więcej, ale może być i tak...chociaż widowisk (poza takimi scenkami jak wyżej) to niestety nie znajdziemy

@down

moja krew xD

Opublikowano

x.x Nwm dlaczego ale nie spodobało mi się to movie (mimo tego że kocham cała serie toaru kagaku / majutsu).

Moja ocena (w systemie 11 punktowym) 5 x).

mirajane_tag_by_raaims-d4f56kb.png

Komp:

Procesor: i5-4670k , Karta: Asus GTX 780 Ti , Płyta: ASRock H97 Perf. Cooler CPU: Raijintek NEMESIS

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Obejrzałem Toaru Majutsu no Index: Endymion no Kiseki i jestem dosyć mocno zawiedziony. Animacja/grafika była bardzo dobra (chociaż do najlepszej trochę brakuje), fanserwis również nawet fajny (szczególnie sceny z Arisą i Index), ale fabuła i postacie to poziom serii TV czyli średnio-słaby. Brakowało mi chociażby bardziej szczegółowych wyjaśnień odnośnie niektórych postaci. W tym anime jest stanowczo za dużo nielogiczności.

Początek filmu okazał się ciekawy bo taki tajemniczy, ale niestety całościowo był nieudolnie skonstruowany, a nowe postaci mnie zawiodły (zwłaszcza ostatnie sceny z nimi).

Szczególnie liczyłem na coś ciekawego z z Meigo Arisa, Shutaura Sequenzia i Ladylee Tangleroad.

Niestety one w dużym stopniu spowodowały, że film okazał się przeciętniakiem i był niewiele lepszy od I i II sezonu Index.

Ladylee miała początkowo wiele cech jakie lubię (styl i zachowanie), ale w momencie jak się okazało, że jej marzeniem jest

umrzeć

to wszystko zostało zepsute bo nie lubię takich postaci. A zakończenie z nią ? Beznadziejne i głupie.

Leży w śpiączce z jakimiś elektrodami. Wolałbym ją zobaczyć przytomną, a nie w takim stanie.

Zresztą prawie nic nie pokazali odnośnie jej przeszłości, a ona mnie najbardziej interesowała.

Rola Arisy w anime to głównie bycie idolką, ale łatwo ją polubiłem, więc także zakończenie z nią działa na minus filmu. Czytałem na wiki, że

połączyła się z Shutaurą, ale żadnej na końcu nie pokazali.

A główny bohater (Touma) to już totalnie nieciekawy. Obrzydł mi całkowicie przez te dwie serie, a w filmie nie było z nim nic lepszego.

Pokona każdego i to zawsze w ten sam schematyczny sposób i oczywiście na końcu uderzył

dziewczynę pięścią w twarz. W serii TV również tak kończył walki.

7/10

To anime przeznaczone jest chyba głównie dla młodszych widzów, gdyż było dziecinne i mało ambitne, bez poważniejszych czy bardziej brutalnych scen, a Touma to jakiś niepokonany główny bohater, który nigdy nie przegrywa.

Opublikowano

1383898118-U111485.jpg

1383898134-U111485.jpg

Film ma też w jakimś stopniu zachęcić do kupna mangi

Jesteś czymś zainteresowany, ale nie ma tego w filmie ? Jaka szkoda, kup mangę, a dowiesz się wszystkiego i jeszcze więcej ( taką reklamą to chyba nikogo bym nie zachęcił xD )

s2c77Oa.png

Opublikowano

Czyli była taka reklama do filmu. :) To co chciałem wiedzieć, a nie wyjaśniono w filmie przeczytałem na wiki. :)

Okazało się, ze Laydelee 1000 lat temu zjadła owoc ambrozji i stała się nieśmiertelna.

Jednak zepsuli tą postać maksymalnie bo na początku opanowana, inteligentna, spokojna, a potem żałosna, pokrzywdzona fanatyczka pragnąca umrzeć bez względu na wszystko. W dodatku idiotyzmem twórców jest to, że nie mogła używać magii.

Oglądałem również obie serie TV Index i poza lepszymi niektórymi odcinkami (najlepszy w Index był I wątek w I sezonie) to przeciętne i dosyć irytujące anime, którego największą zaletą jest ładna grafika i animacja.

Opublikowano

Spodobał mi się film, nawet zatęskniłem za anime :C Przypomniało mi się gdy nocami oglądałem Toaru ^^. Osobiście, podoba mi się film. Ta reklama, boska xD. Szkoda(możliwe że coś będzie), że nic nie będzie z tego anime więcej :C

iz857a.png
Jak odpowiadasz mi na posta użyj proszę @tsdek - szybciej ogarnę.

Moje poradniki(ANDROID):

Moje poradniki(Programowanie stron):

Opublikowano

Chciałbym, żeby wreszcie pojawił się jakiś ciekawy i silny zły charakter bo na razie nie było ani jednego. Wszyscy okazywali się słabi, płytcy i żałośni. Chciałbym zobaczyć wroga, którego nie będzie w stanie (z łatwością) pokonać zarówno Touma jak i Misaka.

I żeby Touma przestał bić pięścią po gębie, a Index przestała go gryźć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...