Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ograniczanie internetu

ReDDioS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od dosyć dawna mam pewien problem, siedząc normalnie przy kompie, b. często (nawet do 3 razy na godzine) wyłącza mi się internet na komputerze, a dokładniej internet nie dochodzi do kompa ("ograniczony dostęp") nasila się to w przypadku ściągania plików itp. dzieje się tak tylko na moim kompie . Zaczęło się tak dziać po przeinstalowaniu systemu na 64 bit .

PS. Aby internet działał muszę zresetować komputer wyciągając wtyczke od zasilacza, bądź odcinając dopływ prądu (inaczej się nie wyłączy, stanie na napisie "wyłączanie" )

zakaz handlu

Opublikowano

Myślę, że jest to spowodowane zwyczajnie zbyt dużym obciążeniem łącza. Możesz skontaktować się z pomocą techniczną swojego dostawcy, oni powinni Ci dokładnie opisać przyczynę problemu ponieważ mają możliwość testowania łącza. W każdej umowie jeśli chodzi o internet ADSL czy wyżej masz zagwarantowany stały dostęp do Internetu, więc jeśli problem leży po ich stronie to masz nawet prawo rozwiązać umowę.

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

No ale to sie dzieje jedynie na moim PC stacjonarnym na innych komputerach tak nie jest, więc chyba to nie w tym problem

zakaz handlu

Opublikowano

No ale to sie dzieje jedynie na moim PC stacjonarnym na innych komputerach tak nie jest, więc chyba to nie w tym problem

Rozumiem, ale masz podłączone komputery przecież do jednego routera, prawda? :)

76561198093115115.pngAddFriend.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...