Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaki headset do 120 zl?

-panandrzej-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Heey. Szukam jakiegos dobrego headseta tak do 120 zl. Wazne dla mnie jest to zeby jakosc dzwieku i mikrofonu byla na prawde dobra. Co sadzicie o Ozone Rage ST? Znalazlem jakies za cos okolo kwoty ktora wyznaczylem. Dzieki i pozdrawiam

1378238828-U336505.png
Opublikowano

Ja mam słuchawki Creative Fatal1ty i jestem z nich zadowolony. Dałem za nie jakieś 120-130 zł. Mikrofon nie szumi, głosu nie zmienia. Jeżeli chodzi o jakość dźwięku, to moim zdaniem jest dobra jak za tą cenę.

Opublikowano

Glownie chodzi mi o to zeby mikrofon jak najmniej zmienial glos a nawet wcale. Co do tych Fatal1ty i wychodza raczej gorzej niz Te Ozonki ktore podalem. Czekam na inne wypowiedzi

1378238828-U336505.png
Opublikowano

Nie chce mikrofonu i sluchawek osobno...

lepszego zestawu nie znajdziesz w tej cenie.

No dobra a czy moglby ktos sie wypowiedzic na temat tych Ozonkow ktore dalem?

są do niczego, nawet wyglądają jak nie powiem co (chociaż kwestia gustu)

Opublikowano

Tak samo mam Creative Fatal1ty już drugą parę, ponieważ raz w pierwszej zerwałem kabel. I jak najszybciej kupiłem drugą za kwote 140zł nie myśląc o żadnych innych syfach. Jedynie to te HD201 co up podał wyglądają na dość dobre jak na cene 70zł, ale moim zdaniem do słuchania muzyki bardziej niż do gier.

Polecam Fatal1ty, dobrze tłumią otoczenie, dobry bass, wygodne, długi kabel to minus dla mnie, i grzeją w uszy. Mikrofon 8/10 jezeli chodzi o jakość, ponieważ szumi troszke.

Opublikowano

A powiedz mi które słuchawki będą lepsze do grania? Te do muzyki czy jakieś 'dla gracza'? : )

btw. podaj mi modele które porównywałeś do tych fatality, jeśli żadnych to skąd wiesz, że są zajebiste, wygodne itd.? Ogaru trochę . .

Opublikowano

Fatal1ty sa slabe. Te cale gamingowe fatality sa jedynie fatalne. Powie ci to kazdy, kto na lepszej dzwiekowej karcie porownywal ten headset do innych w tej cenie.

Tactic Alpha 3D pokonuja jakoscia dzwieku sluchawki za 200zl...

http://allegro.pl/sluchawki-z-mikrofonem-creative-sb-tactic3d-alpha-i3522803752.html

Mysle ze oplaca sie kilkanascie zl doplacic do sporo lepszej jakosci

Opublikowano

Twoja sporo lepsza jakość to podobne podzespoły z tragiczną dźwiękówką na USB (nie wiem z jakiej racji ludzie twierdzą że jest warta ~100 zł). Posłużę się cytatami do porównania tych Alph z Fatal1ty

słuchawki grają trochę jak CAL co może być zaletą jak i wadą – bas jest mocno wyeksponowany, środka zdaje się być mniej bo schowany częściowo za basem, zaś góra jest lekko zmulona (np. bez włączonego Crystallizera – o czym niżej – perkusja jest nie dość ostra) – przynajmniej ja tak CAL zapamiętałem

Typowa wada fatal1tek, sam mam podkręconą górę

z powodu braku opcji “wzmocnij dźwięk z mikrofonu” w sterownikach, mikrofon zbiera dobrze tylko kiedy jest przy ustach… niby tak ma być, bo szumu otoczenia dzięki temu faktycznie nie zbiera (a i sam nie szumi)

Mikrofon ten sam, to raczej wiadomo.

to dobrze że są lekkie, bo są trochę małe – ucho mieści się w nich w całości na styk, a jak ktoś ma “szersze” uszy to albo może mu leżeć “izolacja ze sztucznej skóry” (na szczęście miękka, nie twarda jak w niektórych słuchawkach) na małżowinie, albo małżowina może odgniatać się o plastikowy grill (ukryty pod cieniutkim materiałem, ale i tak zupełnie twardy) w środku – i noszenie ich mogło by sprawiać nie lada kłopot

Fatal1ty mają gąbki co jest dla nich plusem, mogę w tym siedzieć cały dzień.

Szukałem lecz nie znalazłem informacji na temat podzespołów jakie siedzą w środku (wiem tylko że mają inne pasma częstotliwości i czułość według strony creative), jednak myślę, że jakiekolwiek zmiany powodujące różnicę w dźwięku są spowodowane przede wszystkim obudową a nie samymi przetwornikami. Po lekkim zmodowaniu moich fatal1ty (trochę prowizorka, wyłożenie płatkami higienicznymi) jest znaczna poprawa w jakości dźwięku bo zmniejszył się bass.

Na koniec dodam iż ludzie mówią że przy porównywaniu ich z AKG, Superluxami czy KOSS'ami wypadły słabo, czyli najprawdopodobniej porównywalnie do Fatal1ty. Jak chcesz cały headset to będzie to prawdopodobnie najlepszy wybór w tej cenie (mowa o HS-800)

Opublikowano

A powiedz mi które słuchawki będą lepsze do grania? Te do muzyki czy jakieś 'dla gracza'? : )

btw. podaj mi modele które porównywałeś do tych fatality, jeśli żadnych to skąd wiesz, że są zajebiste, wygodne itd.? Ogaru trochę . .

Jak widać ktoś tutaj nie umie czytać ze zrozumieniem, bo napisałem że mam już druga parę ich to chyba wiem ze sa "zajebiste i wygodne". A do 120zł nie ma nic lepszego od nich. Wypisujecie głupoty, o podzespołach z jakich są zbudowane, kto normalny czepia sie takich rzeczy za kwote 120? Chce ktoś realistyczny bass, krystaliczny dzwiek i do tego mikrofon wy*ebany to trzeba zapłacić z 400zł za taki sprzęt a nie 100zł.. po reszta tej różnicy nawet sie nie odczuwa w grach, bo kazdy skupia sie bardziej na gameplay'u niz na perfekcyjnym dzwieku.

Opublikowano

LOL? A co to ma do tego, że kupiłeś drugą parę jak kurwa nie miałeś porównania i się nie znasz?

Autor napisał, że ważna dla niego jest jakość dźwięku(czylu muzyki też sobie posłucha) więc te gówniane fatality możesz sobie schować nie powiem gdzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...