Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hexxit - Spadek fps do 0 z 400

Vilche

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witka!

Mam problem gdyż jestem u koledze na serwerze hexxit i mam 400 fps wszystko na maxa i jeszcze 30-250 chunków na F3

I gdy chodzę/odkrywam teren to fps spadają do 0 a chunki też do 0 czym skutkuje tym że minecraft przestał działać, proszę o jaką kolwiek pomoc.

Pomocy typu zainstalowania "forge mody czy optivine" nie wchodzi w rachubę gdyż jak to wgram to zapewne się rozwali cały serwer, i mój maincraft się skraszuje***

Kolega zaś jest na serwie normalnie i on jeszcze hostuje tego serwa + ma gorszy komputer niż ja.

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Opublikowano

RAM : 8 GB

64x bit

w7

GeForce GTX 650 Ti

Intel Xeon CPU E3-1230 V2 @ 3.30GHz x8

650W

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Opublikowano

Radziłbym ci zaktualizować Javę, sterowniki karty graficznej, a jeśli to nie pomoże, to zrób cofkę systemową i powinno być dobrze.

Opublikowano

Meh, instalujesz czystego hexita, pobierasz opitifine'a na 1.5.2, wchodzisz w:
%appdata%/.technic/hexxit/bin

otwierasz WinRAR'em modpack.jar, usuwasz META-INF, i wpakowujesz pliczki z optifine'a.
Brawo masz of'a!

Teraz ustaw w nim takie opcje jakie wymieniłem tutaj (smooth fps najważniejszy) i powinno być git:
http://www.mpcforum.pl/topic/1027102-/

Pozdrawiam,

SKmedix

sygna2014.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...