Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Internet

galizero

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Od dziś mam taki problem nigdy tak nie miałem. Po prostu zanika mi internet raz jest, a raz nie ma. Nie wiem czym to może być spowodowane, próbowałem wyminiać router bo mam drugi, ale działo się to samo, zmieniałem kable też to samo. Resetowałem po dziesięć razy. Jest to dość irytujące, bo powiedzmy chodzi internet np. 10 minut i potem nie ma połączenia przez jakiś czas i tak w kółko. Ogólnie jest napisane na pasku, że ma połączenie i tak dalej, ale takie komunikatory jak skype czy steam nie działają to samo tyczy się stron www nie da się wejść. Proszę o pomoc.

PS. sterowniki karty sieciowej próbowałem aktualizować i piszę, że są aktualne.

PS 2. Windows 7 router Linksys wrt54gl

Opublikowano

Miałem taki sam problem 2 tygodnie temu. Po rozmowie z konsultantem zostało zgłoszone uszkodzenie, a następnego dnia przyjechali technicy i stwierdzili, że wina leży po stronie kabla linii telefonicznej (od słupa do domu). Wymienili kable za darmo, ponieważ uznali to za część ich infrastruktury i od tego momentu internety działa bez rozłączania się. ;)

Mieszkam na wsi 1,5 km od centrali. Internet jest dostarczany linią napowietrzną. Dostawce Orange (Neostrada).

76561198093115115.pngAddFriend.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...