Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

KARTA MOTOROWEROWA

sopel011

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka , mam takie pytanie na temat karty motorowerowej.

Ponieważ teraz weszły te nowe przepisy , żeby iść do drogówki i płacić 700 zł za karte? Pojebalo ich kto tam pójdzie , tylko zdzierstwo pieniędzy.

I w tej sprawie mam pytanie , bo mam karte rowerową z podst. z nr. Budynku dyrektor szkoły pieczątka wszystko i pieczęć dyra byłem szkoły do ktorej do podst. chodzilem , teraz chodze do innej szkoly gim.

I czy jak poprostu pójde do sekretarki i podbije motorowerową kartę to już bd mógł jezdzić ?

Na przepisach znam sie bardzo dobrze , bo robiłem testy wszystko znaki w necie.Bo myslalem ze zdążę a tu klop.

I tak nie wyjeżdzam tak daleko tylko z 2/3 km od domu ;p , a tam policja rzadko jeździ.

Więc czy mogę poprostu podbić pięczątke motorowerową kartę . i wszystko OK bedzie? ;d

PS. na rower mam a na motorowery nie ;p

PLS O odpowiedz .. ;)

imetin_logo.png

Opublikowano

Nie mozesz, bo policja może sprawdzić czy masz faktycznie te karte motorowerową.. a za podrobienie dokumentu mozesz miec przypał.

Opublikowano

chcesz podrobić karte motorowerową? To zwykłe podrabianie takie jak dowód czy paszport... Jak Cię złapią i sprawdzą w co wątpie to przeyebane :)

Opublikowano

700 zł na kartę !? A nie przypadkiem 50 zł O_o ?

Jak Cię złapią bez karty to zapłacisz karę za brak dokumentu . Ale to wiesz zależy od pał :p

Opublikowano

To chyba lepiej wyrobić dowód tymczasowy na 5 lat , płace 30 zł czekam miesiąc i mogę jezdzić motorowerem do 50cc, i policja moze skoczyc. PRAWDA NIE?

bo kolega jezdzi i nic mu nie zrobili ;p

A NAWET CZYTAŁEM ZE LEPIEJ TO WYROBIĆ ZAMIAST KARTY ;P

PRZYDATNE NIERAZ W SKLEPIE TEZ JEST ;PP

imetin_logo.png

Opublikowano

jak cie złapią bez karty a będziesz niepełnoletni to narobisz problemu rodzicą " wezwanie na komisariat itp "

jak cie złapią z podrobionym dokumentem a będziesz niepełnoletni to narobisz sobie problemu " kurator "

@kolega wyżej.

Owszem dozwolone jest prowadzenie pojazdów do 50cm sześciennych wyłącznie za okazaniem dokumentu torzsamości którym jest dowód osobisty

lecz wiek nie powinien być mniejszy niż 18 lat. Dowód osobisty " tymczasowy " może wyrobić każdy nawet dziecko w wieku 5 lat.

A kolega który jezdzi do czasu kontroli lepiej niech się cieszy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...