Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmiana wielkości na drugim monitorze...

danielhinz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy jest jakiś program którym można ustawić odrębną wielkość okienek na drugim monitorze? Bo jeden monitor ma 22 cale a drugi 18 i jeżeli włączę przeglądarkę na tym 18 calowym to wszystko wydaje się takie wielkie

Opublikowano

Prawdopodobnie mają różną ilość dpi, niestety z tego co wiem window$hit ma bardzo chusteczkową obsługę wielu ekranów. Jak byś miał linuxa (A śmiem powątpiewać) to byśmy innaczej rozmawiali -,- Nie wiem co ludzie widzą w tym windowsie.

Opublikowano

ctrl i srool i kręcisz i zmienia Ci się wielkość :)

Liczę na like jeśli pomogłem :P

Opublikowano

No ja mam niestety dość ujowo zrobione bo. W mojej głównej karcie mam wyjście HDMI i DVI-D a z tego co wyczytałem nie ma przejściówki z DVI-D na VGA więc dałem drugi pod zintegrowaną. Ale w komputerze normalnie się wyświetla dwójka jako drugi monitor. Ale nie ma opcji ustawienia nigdzie różnych ustawień dla różnych monitorów ;/. Używałem jakichś tam programów ale opcji takiej też nie było

Opublikowano

up tylko ze on ma rozdzielczosc na 22 ustawiona pod siebie, a na 18 ma taki sam ;x. I gdy zmienia na 22 to na 18 ma to samo .

Wydaje mi sie ze w ustawieniach ustawiles 'nasladuj 2 monitor' I dla tego nie mozesz zmienic rozdzielczosci ;D.

graphic.png
Opublikowano

@up

Gdyby tak było to na dwóch monitorach miał byś to samo.

A co do tematu to zapewne musisz zmienić rozdzielczość, ale tylko na jednym monitorze. Jeśli nie możesz przez windowsa to ściągnij program np. display fusion lub jakiś podobny i wtedy zmiana nie powinna być problemem.

Opublikowano

Bez problemu zmieni tylko zaznaczyć odpowiedni monitor i przesunąć suwak, rozdzielczości możliwe zależą juz od monitora

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

każda karta ma ,w swoim programie czy sterownikach

po chholerę ci dodatkowe konfiguracje monitora z innych programów ? w windows masz DOKŁADNIE to samo

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

to sobie go tam przenieś jak nie jest głównym ekranem

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...